Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DOCUMENT Deputatul Cătălin Rădulescu acuză DNA de abuz împotriva lui.

Avatar

Publicat

in

Deputatul PSD de Arges, Catalin Radulescu,  acuză Direcţia Naţională Anticorupţie că ar fi comis un abuz împotriva lui. Ce prevedere constituţională ar fi încălcat procurorii

Social-democratul Cătălin Marian Rădulescu susţine că, recent, DNA ar fi făcut percheziţii la biroul lui parlamentar, chiar dacă legea fundamentală interzice acest lucru, a anunţat, miercuri, Niculae Mircovici (secretar al Biroului Permanent al Camerei), citând o scrisoare a deputatului de Argeş, însoţită de fotografii.

Publicitate

“Vă aduc la cunoştinţă o încălcare extrem de gravă a dispoziţiilor Constituţiei României şi vă solicit ca la nivelul instituţiilor parlamentare să faceţi cercetările necesare şi să luaţi măsurile cuvenite faţă de acest abuz”, se arată în sesizarea lui Rădulescu.

CLICK pe foto pentru a mari...

CLICK pe foto pentru a mari…

Deputatul PSD a susţinut că a fost anunţat în februarie că procurorii s-au deplasat la firma unde este asociat majoritar pentru a ridica o serie de înscrisuri, iar aceştia au percheziţionat şi ridicat înscrisuri de la cabinetul său parlamentar, aflat în aceeaşi clădire şi care avea uşile încuiate.

“Pătrunderea fără drept în cabinetul parlamentar şi ridicarea de înscrisuri în aceste condiţii, reprezintă o încălcare gravă a prevederilor art 72, alin 2 din Constituţie, care dispun că Parlamentarul nu poate fi percheziţionat decât cu avizul Camerei din care face parte. Acest abuz reprezintă în acelaşi timp şi o încălcare a prevederilor legale privind Statutul senatorilor şi deputaţilor”, se menţionează în sesizare.

El a arătat că poate dovedi acest lucru prin declaraţiile mai multor martori, fotografii şi înscrisuri.

Mai mult: Rădulescu acuză anchetatorii că ar fi ridicat diverse înscrisuri de la cabinetul său parlamentar, a punctat Mircovici.

„A fost sesizată Comisia juridică (a Camerei Deputaţilor – n.r.), cu termen de o săptămână pentru a informa Biroul Permanent asupra situaţiei create. În funcţie de ce va stabili Comisia Juridică, Biroul Permanent va lua măsurile constituţionale şi legale pe care le poate lua”, a precizat secretarul Niculae Mircovici.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Popa Dinică, noul primar la Corbeni

Avatar

Publicat

in

De

PSD a mai repurtat o victorie, la Corbeni! Candidatul social-democrat, fostul preot Nicolae Dinică, a câștigat fotoliul de primar al comunei, în faţa edilului liberal, Remo Mateescu si a fostului viceprimar PSD, Petre Nedelea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Panțurescu a câștigat Primăria Curtea de Argeș

Avatar

Publicat

in

De

La Curtea de Argeș, conform datelor partiale oficiale, Constantin Panturescu, candidatul PSD, a castigat alegerile si un nou mandat de primar. Acesta l-a invins pe candidatul PNL – Cristian Mitrofan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend