Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DOCUMENT: Cum puteți obține CERTIFICATUL de SITUAȚIE de URGENȚĂ – Este în două culori, Albastru și Galben VEZI DETALII COMPLETE

Publicat

in

Ordinul privind procedura de acordare a Certificatului de Situație de Urgență firmelor a căror activitate a fost afectată de epidemia de coronavirus a apărut în Monitorul Oficial, astfel că firmele vor putea solicita, online, documentul care le acordă posibilitatea să-și trimită angajații, sau o parte a acestora, în șomaj tehnic suportat de stat.

Certificatul este de două tipuri, Albastru (Tip 1), pentru firmele care și-au sistat activitatea total sau parțial din cauza restricțiilor impuse de autorități, cum ar fi cele din sectorul hotelier sau restaurantele, în timp ce certificatul Galben (Tip 2) este pentru firmele care solicită facilitatea pentru că le-au scăzut încasările cu cel puțin 25% față de media din lunile ianuarie-februarie 2020. Ministerul Economiei are termen 5 zile să pregătească platforma online prin care vor fi obținute certificatele. Cererea pentru eliberarea Certificatului pentru Situație de Urgență trebuie depusă exclusiv electronic, prin intermediul platformei http://prevenire.gov.ro/ iar eliberarea se va face automat, electronic, după validarea solicitării. Un solicitant poate cere un singur tip de certificat de urgență, potrivit ordinului ministrului Economiei.

Date pe care le încarcă solicitantul în platforma online

  • datele de indetificare
  • declarație pe proprie răspundere a reprezentantului legal, care să ateste că documentele și informațiile sunt corecte și respectă cerințele pentru tipul de certificat solicitat. Dacă reprezentantul legal nu deține semnătură electronică, poate semna olograf, urmând ca toate documentele încărcate să fie semnate electronic de către reprezentantul legal desemnat în acest sens.
  • solicitanții care nu sunt înregistrați la oficiul registrului comerțului, furnizează documentele de mai sus, dar și documente privind autorizarea activității

Certificatul este eliberat de către Ministerul Economiei doar pe perioada existenței stării de urgență. În cadrul acțiunilor de control desfășurate ulterior de către autorități, acestea verifică și documentele care au stat la baza solicitării, potrivit ordinului. „În termen de 5 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului, Ministerul Economiei va asigura adaptarea și funcționarea platformei electronice http://prevenire.gov.ro/”, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban reacționează după protestul din Piața Victoriei: Purtarea măștii este principala armă împotriva coronavirusului. Chiar n-am înțeles de ce au protestat

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Traian Băsescu, despre protestul impotriva legii carantinării: . Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local

Publicat

in

De

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a  explicat totul despre legea carantinării, după ce mii de oameni au ieșit în stradă în aceasă seară. 

„România a falsificat situația pe care o avea, este evident  că nicidecum nu era pe sfârșit de pandemie sau nu atinsese vârful pandemiei când s-au relaxat măsurile. Rezultatele falsificării și al numărului mic de teste care s-au făcut, se văd acum”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

Întrebat dacă avem nevoie de o lege a carantinării, Traian Băsescu a răspuns că nu crede și a venit cu explicații clare și cu dovezi despre tot ce înseamnă carantină și izolare, dar și ce presupune pandemie pentru România.

„Eu cred că nu este necesară nicio lege. Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local. Vreau să vă explic puțin despre ce e vorba. În primul rând, această pandemie este gestionată de cea mai reputată organizație dpdv. al sănătății, de OMS, care este structură a  organizației Națiunilor Unite”, a completat el

„OMS-ul are o Constituție, nu regulament, în care, chiar în prima pagină spune că părțile contractate sunt de acord cu prezenta Constituție sau nu. Dacă nu sunt de acord, nu au ce căuta în OMS. Deci orice stat care vrea să fie membru al OMS, trebuie să fie de acord cu această Constituție. Deci OMS nu este orice societate, este autoritate la nivel internațional. Această instituție a scris și a aprobat prin ratificarea de către statele membre ceea ce se numește „Regulamentul Internațional de Sănătate””, a mai spus fostul președinte.

Fostul președinte a arătat Regulamentul și lista cu cele 168 de state care au ratificat actul.

„Am îngroșat România. Acest Regulament a fost înregistrat conform Cartei ONU, art. 102, la secretarul general al Organizației Națiunilor Unite. El nu este un regulement de scară de bloc! Este un tratat inter-guvernamental, semnat de 168 de state, în anul 2007, un act care a dobândit putere asupra întregului glob pământesc. Obiectivul lui este să creeze un sistem unic la nivel global, de luptă împotriva pandemiilor, a îmbolnăvirilor și a transmiterii bolilor dintr-o țară în alta”, a mai spus el.

„Mă chinui de două zile să aflu cine a semnat în numele României. Nu am un rezultat cert, dar foarte probabil, domnul dr. Victor Ștefan Olsavszky, care era reprezentantul OMS al României în anul 2005. Dânsul a deținut această funcție din anul 1997 – 2016, iar acum este reprezentantul OMS pentru Bosnia și Herțegovina”, a adăugat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend