Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

DNA face percheziții la firma mamei premierului Ponta, într-un dosar de evaziune fiscală

Publicat

in

Procurorii DNA efectuează, marți dimineață, 14 pecheziții la sediul mai multor societăți comerciale, printre care și firma mamei premierului Victor Ponta.Firma Vexfin aparține mamei și surorii primului ministru Victor Ponta. Cumnatul premierului ar putea fi audiat de procurori în acest caz.

Anchetatorii efectuează, marţi dimineaţă, mai multe percheziţii la persoane suspecte de evaziune fiscală, spălare de bani şi executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă. Descinderile au loc în judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele a zece persoane.

Prejudiciul ajunge la două milioane de euro.

Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală spălare de bani şi executare de activităţi miniere, fără licenţă sau permis de exploatare, se arată în comunicat.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2007 – 2011, cei în cauză ar fi creat circuite economice şi financiare fictive prin înregistrarea şi declararea la organele fiscale de achiziţii nereale de mărfuri urmate de transferuri bancare sau plăţi directe aferente acelor achiziţii către alte societăţi fantomă, cu scopul de a diminua baza impozabilă şi a disimula originea ilicită a sumelor de bani rezultate.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO – Ludovic Orban anunță razii anti-coronavirus: Controalele vor fi de severitate maximă!

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, în contextul creșterii ritmului de răspândire a infecțiilor cu noul coronavirus, că toţi angajaţii din instituțiile cu atribuţii de control vor ieşi din birou, iar verificările vor fi de severitate maximă, proporţional cu gradul de încălcare a regulilor.

Citește și: SURSE – Excluderi în PSD: primari și consilieri județeni ar fi format un cuib pro-PNL în Ilfov

„Mâine, la ora 9, avem conferinţa cu toţi cei implicaţi, inclusiv cu instituţiile de control, am decretat mobilizare generală, toţi angajaţii care au atribuţii de control vor ieşi din birou, vor efectua controale peste tot unde avem semnale clare că nu se respectă regulile de protecţie, controalele vor fi de severitate maximă, evident direct proporţionale cu gradul de încălcare a regulilor de protecţie sanitară”.

El a menţionat că nu mai poate accepta ca 90% dintre românii care respectă regulile să fie puşi în pericol de nişte oameni care nu le respectă.

“Nu putem să acceptăm să fie puşi în pericol cei 85-90 % dintre români care respectă regulile de către nişte oameni care nu respectă în mod deliberat sau poate ignorând pericolul, poate căzând în capcana propagandei nu respectă regulile. Un om care nu respectă regulile nu se pune numai pe el în pericol, ci pe ceilalţi. Un om dacă se îmbolnăveşte îi pune în pericol pe cei apropiaţi, familia, prietenii, colegii de birou pentru că dacă se îmbolnăveşte devine transmiţător al bolii şi o transmite către cei mai apropiaţi oameni. Nu putem accepta această situaţie”, a mai afirmat premierul.

El a mai declarat că obiectivul este limitarea răspândirii virusului.

“Obiectivul nostru este să limităm răspândirea virusului, limitarea răspândirii virusului nu se poate face în condiţiile practic revenirii la aproape la normal. Ce mai sunt închise? Restaurantele din spaţii închise, unde să-mi fie cu iertat, deşi am avut discuţii din cauza creşterii numărului de cazuri încă mai aşteptăm să luăm această decizie, competiţiile sportive cu spectatori, evenimentele culturale, teatrele, cinematografele în spaţii închise, concerte simfonice, operă. Astea au rămas sub restricţii pentru că în general ele au fost încadrate ca risc epidemilogic , cu cel mai mare risc epidemiologic în zona roşie”, a precizat premierul.

El a menţionat că este greu să dai drumul la relaxare într-un domeniu când ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri.

“E foarte greu să mai iei o decizie să dai drumul la relaxare într-un domeniu atât timp cât noi ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri care ne îngrijorează şi ne determină la o acţiune foarte energică pentru a asigura respectarea regulilor de către toţi actorii instituţionali, atât din mediul public, cât şi din mediul privat”, a transmis Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Republica Moldova prelungește starea de urgență

Publicat

in

De

Starea de urgență se prelungește până pe 31 iulie, în Republica Moldova, potrivit unei decizii luată, vineri, de guvernul moldovean și publicată pe site-ul instituției.

Conform sursei citate, vineri, a avut loc ședința online a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, prezidată de premierul moldovean Ion Chicu. În cadrul acesteia, s-a făcut bilanțul situației epidemiologice și s-au stabilit acțiunile necesare a fi întreprinse în continuare.

„În ultimele 3 săptămâni, în țara noastră s-a înregistrat o diminuare constantă a numărului de cazuri confirmate cu infecția COVID-19. Din păcate, nu se observă același lucru la nivel regional și internațional, unde se stabilesc antirecorduri de la o zi la alta. Inevitabil, pandemia continuă să ne decidă modul de viață, dar și activitățile la nivel guvernamental”, a declarat prim-ministrul din Republica Moldova.

Membrii comisiei au decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până pe 31 iulie.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: ‘După şase seara, culcaţi-vă!’ / ‘E tonul prostului’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend