Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DNA a trimis in judecata lotul Hidroelectrica cu 3 inculpati in stare de arest si 4 in libertate

Publicat

in

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a inculpaților

OPREA OCTAVIAN FLORIAN, director adjunct (tehnic) al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată;
– luare de mită și
– fals intelectual.

VULPARU ȘTEFAN, inginer în cadrul Serviciului Tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș și asociat în cadrul unei societăți comerciale, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată;
– dare de mită;
– spălarea banilor, în formă continuată și
– instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

STOIAN FLORIN NICOLAE, asociat în cadrul aceleiași societăți comerciale, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată;
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și
– spălarea banilor, în formă continuată.

și în stare de libertate, a inculpaților
ARMAN NICOLAE, director tehnic la S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A., la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
-abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată;
-fals intelectual.

OAE VASILE, șef al laboratorului Metrologie – PRAM din cadrul S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A., la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

VASILE STĂTICESCU EMIL NICOLAE, șef serviciu comercial în cadrul S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A., la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

OPREA FILOFTIA, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2011, inculpatul Oprea Octavian Florian, în calitate de director adjunct (tehnic) al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș a acceptat promisiunea și a primit de la inculpatul Vulparu Ștefan, inginer în cadrul Serviciului Tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș și asociat în cadrul unei societăți comerciale, suma de 164.505,99 lei, pentru ca societatea acestuia din urmă să beneficieze de două contracte, atribuite în mod preferențial, privind implementarea unor sisteme software de monitorizare și diagnosticare la Centrala Hidroelectrică Noapteș.

Astfel, în perioada martie – iulie 2011, inculpații Oprea Octavian Florian, în calitate de director adjunct (tehnic) al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș și Arman Vasile, în calitate de director tehnic al S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A., beneficiind de ajutorul inculpaților Vulparu Ștefan și Stoian Florin Nicolae, și-au îndeplinit în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu, în sensul că au aprobat și au admis la plată, în mod nelegal, cele două contracte sus menționate, în valoare de 637.088,13 lei.

Totodată, cu referire la cele două contracte încheiate, inculpații Oprea Octavian Florian și Arman Nicolae, în calitate de reprezentanți ai beneficiarului, Sucursala HIDROCENTRALE Curtea de Argeș, respectiv S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A., au semnat un proces verbal de punere în funcțiune, în care erau menționate aspecte necorespunzătoare adevărului.

Concret, din probele existente la dosarul cauzei, a rezultat faptul că întreaga procedură s-a derulat cu încălcarea dispozițiilor legale și a procedurilor interne, în condițiile în care lucrările nu au fost realizate de firma beneficiară a celor două contracte, nu au existat situații de lucrări, mai mult sistemele respective sunt nefuncționale și nu au fost livrate componentele software necesare.

În realizarea faptelor penale menționate anterior, inculpații Oprea Octavian Florian și Arman Nicolae, au beneficiat și de ajutorul inculpaților Oae Vasile, în calitate de șef al laboratorului Metrologie – PRAM și Vasile Stăticescu Emil Nicolae, în calitate de șef al șef serviciu comercial, ambii din cadrul S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A.

Activitatea infracțională a inculpaților a determinat producerea unei pagube de 637.088,13 lei în patrimoniul Societății comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. București, care constituie totodată și un folos necuvenit pentru societatea comercială respectivă.
Proveniența reală a sumei de 164.505,99 lei, primită cu titlu de mită, a fost disimulată de către inculpata Oprea Filoftia, mama inculpatului Oprea Octavian Florian, prin achiziționarea unui autoturism pe numele acesteia, operațiune realizată în urma unor acțiuni de ascundere și disimulare a originii ilicite prin transferuri bancare repetate, realizate fără vreun titlu legal sau sub false motivații și prin punerea la dispoziție a unor sume de bani fără vreun titlu legal, de către inculpații Vulparu Ștefan și Stoian Florin Nicolae.
În același context, în perioada 03 iunie 2011 – 09 septembrie 2011, inculpatul Stoian Florin Nicolae, reprezentant al întreprinderii individuale cu același nume, la instigarea inculpatului Vulparu Ștefan, a emis și înregistrat în evidența contabilă a entității pe care o reprezenta, opt facturi fiscale privind contravaloarea unor pretinse lucrări executate pentru firma la care era asociat împreună cu inculpatul Vulparu Ștefan (beneficiară a celor două contracte), în condițiile în care acele lucrări nu au fost realizate.
Mai mult, facturile nu exprimau operațiuni economice reale, fiind realizate doar scriptic în scopul de a constitui suport pentru decontarea unor lucrări de către firma respectivă și pentru pretinsa justificare a unor transferuri bancare.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților Oprea Octavian Florian, Vulparu Ștefan, Stoian Florin Nicolae, Arman Nicolae, Oae Vasile și Oprea Filoftia.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Rareș Bogdan, despre viitorul premier: Cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul

Publicat

in

De

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că în următorii 4 ani și jumătate, Klaus Iohannis va desemna premierul doar de la PNL. 

”În cazul în care n-ar fi avut un astfel de plan m-aș fi gândit că cei de la PSD și ALDE nu mai fac politică. Este normal ca opoziția să își dorească să răstoarne puterea. Eu vă spun că în următorii 4 ani și jumătate PNL-ul va da premierul. Că se supără unii, că nu le convine, asta este realitatea.

Nu înțeleg exact poziția domnului Tăriceanu. El are un discurs de opoziție, dar au încă oameni în Guvern, au oameni în poziții cheie din domeniul Energiei. Oamenii lui Chițoiu, Gerea sau Tăriceanu conduc în continuare domeniul energetic.

Puteam să îi schimbăm, dar la învestirea în funcție, PNL nu a avut numărul de voturi necesare, iar noi am fost votați și de alte grupuri politice. Practic, PNL-ul guvernează împreună cu alte 7 grupuri politice.

Pentru PSD urmează 4 ani și jumătate de guvernare PNL. Ei ar trebui să gândească planuri pe termen lung, să preia modelul chinezesc, atât de drag lor și să gândească pentru următorul ciclu electoral. O spun pentru a treia oară: cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul.”, a spus Rareș Bogdan, la Antena 3.

Vezi și:Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

China spune adevărul! De unde provine coronavirusul

Publicat

in

De

Gao Fu, şeful Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, a afirmat: „La început am presupus că virusul a plecat de la animalele din piaţă, dar acum pare mai degrabă că piaţa este o victimă”, notează Mediafax.

Ian Birrell notează într-un articol publicat de Daily Mail că „este o mărturisire şoc, mai ales că vine din partea omului de ştiinţă care a arătat categoric către piaţa din Wuhan după ce ţara sa a spus lumii despre virus. Piaţa a fost închisă şi tratată ca o scenă a crimei, în timp ce atenţia a fost concentrată către comerţul cu animale sălbatice. ”

Daily Mail mai notează că Gao Fu a afirmat şi că „coronavirusul exista cu mult înaintea descoperirii”, dar şi că oficialul nu este doar un epidemiolog de top, dar „membru al organului consultativ la nivel politic”. Un studiu efectuat în Wuhan a arătat că 27 dintre primii 41 de oameni diagnosticaţi cu COVID-19 în Wuhan au fost „expuşi” în piaţa umedă din oraş, respectiv doar unul dintre primii 4 prezentaţi cu simptome în luna decembrie.

Pe de altă parte, epidemiologi de top din mai multe ţări, China, Australia şi SUA, sunt de părere că virusul a evoluat treptat, poate chiar în 20 de ani. „Natura a creat un virus care ne-a demonstrat încă o dată că ea este cel mai eficient bio-terrorist cunoscut”, a spus dr. Francis Collins, director al US National Institutes of Health.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend