Conecteaza-te cu noi

POLITICA

DNA: 7 ani de închisoare GREA pentru deputatul Mircea Drăghici

Publicat

in

Probleme mari pentru deputatul Mircea Draghici! DNA a cerut astazi la ÎCCJ, câte şapte ani de închisoare cu executare pentru fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, şi pentru Mircea Drăghici, secretarul Camerei Deputaţilor şi trezorierul PSD, în dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie privind atribuirea unor contracte de consultanţă.

La ultimul termen din dosarul în care fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, şi secretarul Camerei Deputaţilor, Mircea Drăghici, sunt acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu atribuirea ilegală a unor contracte de consultanţă, procurorul a cerut instanţei condamnarea lor la o pedeapsă de câte şapte ani de închisoare.

Totodată, reprezentantul DNA a mai precizat că celor doi li se poate aplica şi un spor de pedeapsă de până la doi ani, „având în vedere poziţia lor de nerecunoaştere a faptei”.

 

Procurorul a cerut confiscarea sumei de 430.000 de lei de la cei doi.

Având în vedere numărul mare de inculpaţi, magistraţii Curţii Supreme au decis ca dezbaterile şi ultimul cuvânt al acuzaţilor să aibă loc în 17 aprilie, ulterior urmând a se dispune o primă decizie în acest caz. Hotărârea instanţei nu va fi definitivă.

Procurorii DNA Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în 2015, lui Constantin Nicolescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unei formaţiuni politice (PSD), pentru folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat, ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 de acte materiale), instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracţiuni, din care 3 în formă continuată).

Totodată, a fost trimis în judecată deputatul Mircea Gheorghe Drăghici, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 de acte materiale), complicitate morală mijlocită (în forma complicităţii la instigare) la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracţiuni, din care 3 în formă continuată).

 

În acest dosar, s-a mai dispus trimiterea în judecată a 38 de inculpaţi care, la data faptelor, erau primari şi viceprimari de localităţi din judeţul Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB

OPINII

Miuțescu va câștiga lejer alegerile la șefia PNL Argeș – PĂCAT DE COMPROMISURILE FĂCUTE

Publicat

in

Fără doar și poate, sâmbătă vom asista la o victorie categorică a lui Adrian Miuțescu la alegerile pentru șefia PNL Argeș, în fața lui Radu Perianu. Trei sunt motivele principale pentru care victoria lui Miuțescu va fi una fără emoții. În primul rând, numele contracandidatului său – Radu Perianu. Fără prea multe comentarii, devoalarea anticipată a lui Narcis Sofianu ca fiind doar un concurent-iepure sau lipsa altui candidat redutabil ( deși au fost intenții și intenționați). a făcut ca doar Radu Perianu să rămână așa zis-ul as din mâneca lui Câțu. De ce mâneca lui Câțu ? Pentru că DA, spre disperarea altor liberali cu vechime și pretenții, chiar Câțu a decis și chiar la București numele celui care îl va înfrunta pe Miuțescu.

Un al doilea motiv pentru care Miuțescu va defila sâmbătă e reprezentat de modul în care acesta și-a “aranjat apele”, liderul județean făcând însă o serie de compromisuri rușinoase. Aproape la fel de rusionoase ca acela in care a bruscat o femeie, om de bază al organizației, la momentul in care aceasta a vrut să intre pentru a vota șeful PNL Pitești. Pe principiul “scopul scuză mijloacele”, Adrian Miuțescu a făcut o selecție riguroasă a delegaților pentru Conferința de Alegeri de sâmbătă – curios de ce opozanții săi nu vorbesc despre asta. Astfel, după ce și-a pregătit terenul cu ocazia alegerilor la organizațiile comunale sau orășenești (prilej cu care și-a uns în conducerile acestora oamenii săi de bază), echipa Miuțescu a selectat, pentru a merge sâmbătă la vot, exclusiv oamenii săi de bază, acei cățeluși care au primit deja sau li s-a promis ciolanul. Din păcate, pentru a face loc acestora, Miuțescu a scos de pe listele de delegați liberali autentici din Câmpulung, Curtea de Argeș, Mioveni, Ștefănești, etc, oameni de afaceri cu notorietate asupra cărora doar exista o mica bănuială că nu l-ar putea vota. Cel mai bun exemplu poate fi dat în orașul de reședință al lui Miuțescu, acolo unde omul de afaceri Liviu Nicolae, un liberal care a pus suflet, bani și multă muncă a fost îndepărtat fără nicio ezitare de trupa de șoc a liderului județean. În aceste condiții, cu o configurație a sălii Filarmonicii in care majoritatea scaunelor va fi ocupată de delegații aleși cu migală dar câlcând fără jenă pe principiile liberale sau chiar ale democrației, Miuțescu merge la sigur pentru a câștiga alegerile pentru un nou mandat. Așa de sigur este că totul va decurge conform planului său bine pus la punct, că-și permite chiar și prezența presei în sală, fără nicio discriminare.

În fine, un al treilea motiv principal pentru care Miuțescu va câștigă “en fanfare” alegerile de sîmbătă este reprezentat de câteva figuri relativ noi in PNL Argeș cu care Miuțescu face echipă și a tot defilat de o vreme încoace. Fără a da nume, ( nu, nu este vorba de Tofan și nici Dănuț Bica) să recunoastem și valoarea a trei, patru liberali cu notorietate si un CV impecabil care au ales să gireze cu imaginea lor pentru Miuțescu, o imagine care va conta, va fi un mare plus pentru Miuțescu. Miuțescu va câștiga, întrebarea este ce va fi după episodul de sâmbătă, după ce se va fi consumat un alt fel de program RABLA in PNL… Cel mai probabil, efectele acestui program, efectele zilei de sâmbătă, 24 iulie 2021, vor fi resimțite abia peste 3 ani, în anul electoral 2024.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Adrian Năstase, ironie la adresa lui Ludovic Orban și a lui Florin Cîțu: ‘În competiția pe care au dezvoltat-o pentru conducerea PNL, am văzut că singurul argument este că unul sau celălalt urăsc mai tare PSD-ul’

Publicat

in

De

Într-o intervenție la Antena 3, Adrian Năstase a spus că preferă să cultive roșii și alte legume în grădina sa de la Cornu, pentru familie. Dând din casă, fostul premier a spus că le mănâncă în salată, dar și cu ulei de măsline și brânză. Pe lângă roșii, Adrian Năstase a spus că mai cultivă ceapă, ardei gras, usturoi, varză, cartofi, ”cam tot ce este nevoie pentru elementul minimal de hrană într-o gospodărie”.

De ce a scris ironic că roșia românească poate fi interzisă de Cîțu și Orban

Întrebat de ce a scris că președintele PNL, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu ar putea da o ordonanță prin care să le schimbe numele roșiilor de la Cornu, Adrian Năstase a explicat:

”Ei, în competiția pe care acum au dezvoltat-o pentru conducerea PNL, am văzut că singurul argument este că unul sau celălalt urăsc mai tare PSD-ul și ăsta ar fi elementul câștigător în competiție. Mi se pare penibil, de aceea am adăugat această mențiune, pentru că sunt în stare să schimbe și denumirea roșiei românești care poate fi asociată cu, culoarea roșie a unui partid politic”, conform Antena3.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend