Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dmitri Peskov consideră că sunt necesare contactele cu talibanii, pe fondul evoluției situației din Afganistan

Publicat

in

Președintele rus Vladimir Putin este informat despre sosirea unei delegații talibane la Moscova, contactele fiind necesare pe fondul evoluției tensionate a situației din Afganistan, a declarat secretarul de presă al șefului statului Dmitri Peskov.

„Putin este informat (cu privire la discuții). Contactele sunt necesare pe fondul evoluției situației din Afganistan, al tensionării acesteia la granița Afganistanului și a Tadjikistanului. Aceste negocieri sunt necesare”, a răspuns Peskov la întrebarea jurnaliștilor.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a răspuns la întrebarea dacă Rusia îi va recunoaște pe talibanii* în calitate de guvern al Afganistanului dacă aceștia ar ocupa întreaga țară.

„Nu este cazul să ne lansăm în speculațiile de acest gen. Nu consider posibil să răspund cumva la această întrebare”, a spus Peskov.

În Afganistan, are loc o confruntare între forțele guvernamentale și talibanii, care au ocupat teritorii semnificative din zonele rurale și au lansat o ofensivă împotriva orașelor mari. Escaladarea se desfășoară pe fondul retragerii trupelor americane, pe care ministrul rus de externe Sergei Lavrov a calificat-o drept o recunoaștere a eșecului misiunii lor.

Vineri, 9 iulie, au apărut știri despre fapul că, pe lângă trecerile de frontieră cu Tadjikistanul deja capturate, talibanii au preluat controlul punctelor de control de la granița cu Iranul și Turkmenistanul. Anterior, reprezentantul oficial al biroului politic taliban* Muhammad Naim a declarat pentru RIA Novosti că țările vecine cu Afganistanul nu trebuie să se îngrijoreze de securitatea la frontierele lor. În plus, talibanii* au promis că punctele de trecere a frontierei din Afganistan cu țările vecine vor funcționa ca de obicei.

Publicația „MK” a cerut unui expert, profesor al Catedrei de Cultură Mondială a Universității Lingvistice de Stat din Moscova, Roman Silantiev, să răspundă la întrebarea dacă acordul la care s-ar ajunge în timpul vizitei ar putea fi un garant al securității statelor din Asia Centrală care se învecinează cu Afganistanul, inclusiv aliatul militar al Rusiei le linia ODKB (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă – n.r.), Tadjikistanul.

„În astfel de cazuri, orice stat pornește în primul rând din propriul beneficiu, a explicat expertul, iar Rusia nu face excepție. Dacă crede că se poate colabora cu mișcarea ”Taliban” împotriva teroriștilor mai periculoși, acesta este dreptul său. În Afganistan, există o alegere între ISIS (recunoscută ca organizație teroristă și interzisă în Rusia. – n.r.) și această mișcare radicală. Nu au mai rămas alte forțe acolo. Într-o astfel de situație, alegerea este evidentă. Deși talibanii sunt o organizație teroristă, este mai puțin periculoasă decât ISIS”.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Marcel Ciolacu dă semnalul: Întindem prea mult coarda. Trebuie să rezolvăm această criză politică!/ VIDEO

Publicat

in

De

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că românii au ajuns la capătul răbdării, iar oamenii politici trebuie să se așeze la masă pentru a rezolva criza politică.

”Fac un apel la toți liderii politici cu reprezentare parlamentară că deja întindem prea mult coarda și este momentul să luăm o decizie. Cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie.

Am discuții în continuare cu premierul desemnat. Am aceleași așteptări ca și românii: să deblocăm această criză politică.

Prima propunere a PSD a fost să avem un guvern de tehnocrați, care să conducă țara până la alegerile generale interimare (…) Este o variantă ca Nicolae Ciucă să conducă un guvern de tehnocrați. Eu iau în considerare toate variantele.

Nu condiționez pe nimeni cu nimic, cred că răbdarea românilor se apropie de sfârșit și liderii politici trebuie să ia niște decizii.”, a spus Marcel Ciolacu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Nutriție și sănătate: Șase alimente care ar trebui mâncate zilnic pentru sănătatea creierului

Publicat

in

De

Centrul de control al organismului, care ne ajută să ne mișcăm, să gândim, simțim, respirăm, creierul trebuie alimentat cu o abundență de nutrienți care să-l facă să funcționeze corect și să fie sănătos. Alimentele bogate în vitamine, minerale, antioxidanți, polifenoli și acizi grași omega-3 îl vor hrăni și proteja, scrie Yahoo!Life.

Cercetările au arătat că dieta MIND, o combinație între cea mediteraneeană și DASH (o dietă care include alimente bune pentru creier) poate reduce riscul de maladie Alzheimer și demență. Șase dintre alimentele cele mai bune pentru creier sunt prezentate în continuare.

Vegetale cu frunze verzi

Vegetalele ca spanacul și kale sunt bogate în nutrienți, printre care vitamina K, betacaroten (un precursor al vitaminei A), folat și vitamina E. Ultima este un antioxidant care protejează celulele de radicalii liberi și este asociată cu prevenirea declinului cognitiv la vârste mai înaintate. Vitamina K și betacarotenul au fost și ele asociate cu îmbunătățirea memoriei și a funcției cognitive.

Miel

Poate părea surprinzător, dar conform unui recent studiu, carnea de miel a fost asociată cu beneficii precum ameliorarea pe termen lung a funcției cognitive. Acel studiu efectuat pe durata a 10 ani notează îmbunătățiri ale coeficienților de inteligență la persoane care au consumat anumite alimente, printre care și carne de miel.

Ouă

Sunt cel mai popular aliment pentru micul dejun, nu fără motive. Sunt ieftine și vin cu numeroase beneficii, inclusiv pentru creier. Consumul regulat este asociat cu performanțe cognitive superioare la adulți. Ouăle sunt una din cele mai bune surse de colină, amină care reduce inflamația și susține funcții cerebrale ca memoria și comunicarea între celulele creierului.

Chiar dacă sunt mâncate de obicei la micul dejun, ne putem bucura de ele la oricare masă.

Somon

Se știe că este o sursă bună de proteine, dar este bun și pentru sănătatea creierului. Pește gras, este bogat în acizi grași omega-3, asociați cu buna funcționare a creierului, reducerea riscului de infarct și artrită. Somonul poate fi preparat într-o mulțime de feluri, ceea ce-l face și mai ușor de introdus în dietă.

Afine

Toate fructele de pădure sunt bune pentru creier, dar afinele sunt în capul listei. Ele vin cu vitamine C și K, magneziu și fitonutrienți. Aceștia stimulează afluxul de sânge și oxigen din creier, ameliorând concentrarea. O dietă cuprinzând vegetale și fructe ca afinele reduce deteriorarea funcției cognitive odată cu vârsta, riscul de demențâ și Alzheimer.

Nuci

Sunt o completare binevenită la oricare dietă și contribuie mult la sănătatea creierului. În comparație cu alte semințe, nucile oferă de două ori mai mulți antioxidanți. Sunt o sursă excelentă de acid alfa-linolenic, un acid gras omega-3 care reduce inflamația și stresul oxidativ, ambele legate cu demență și maladie Alzheimer. Iar studii au arătat că 30-50 de grame de nuci zilnic îmbunătățesc funcția cognitivă.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend