Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dmitri Kuleba: Occidentul așteaptă să ne prăbușim

Publicat

in

Țările occidentale nu cred în victoria Kievului și deseori adoptă o atitudine de așteptare, neacordând asistență eficientă Ucrainei, a declarat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, într-un interviu acordat jurnalistului ucrainean, Dmitri Gordon, scrie Tass, potrivit Rador.

​Dmitro KulebaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

„Miniștrii de externe mă întreabă adesea în interviuri și în conversații: „Cât timp mai puteţi rezista?” Și le răspund tuturor: „Optica ta este, în principiu, greșită. Se pare că în loc să întrebați: „Ce mai trebuie făcut pentru a câștiga în cel mai scurt timp posibil?”, voi toți așteptați să ne prăbușim și problema să dispară de la sine” – a spus diplomatul ucrainean.

Potrivit afirmaţiilor lui Kuleba, cei cu care discută reacționează dureros la un astfel de răspuns. „Dar acesta este adevărul” – a subliniat ministrul ucrainean de externe.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Subalternii lui Zelenski: Armata ucraineană a eliberat 1.534 de așezări din cinci regiuni

Publicat

in

De

Armata ucraineană a eliberat deja 1.534 de așezări în regiunile Donețk, Luhansk, Mikolaiv, Harkiv și Herson – a anunțat, marţi seară, șeful adjunct al Biroului Președintelui de la Kiev, Kirilo Timoșenko, potrivit Rador.

În ceea ce privește deminarea teritoriilor, Timoşenko a precizat că operaţiuni în acest sens au fost desfăşurate până acum în 502 orașe și sate recucerite de ucraineni.

De asemenea, potrivit reprezentantului Preşedinţiei de la Kiev, în 1.508 așezări au devenit operaționale organele locale de autoguvernare, iar în 1.445 au fost organizate comandamente umanitare.

933 de instituții medicale și de învățământ din 981 de sate și orașe și-au reluat activitatea în teritoriile eliberate de sub ocupaţie rusă. Aprovizionarea cu gaz a fost restabilită în 1.026 de localități, iar cea cu electricitate – în 976, în timp ce alimentarea cu apă a fost reluată în 966 de localităţi. Serviciile mobile și de Internet au fost restabilite în 950 de aşezări.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Caz șocant la Constanța: O femeie ar fi vrut să îşi arunce fetiţa de şapte ani în faţa maşinilor

Publicat

in

De

O femeie ar fi vrut să îşi arunce fetiţa, în vârstă de şapte ani, în faţa maşinilor, în municipiul Constanţa, dar a renunţat la planul său. Poliţiştii au început cercetările în acest caz şi femeia respectivă a fost dusă la spital, întrucât avea un comportament agitat, fiind internată la psihiatrie. Fetiţa a rămas deocamdată în grija bunicului.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că poliţiştii din cadrul Secţiei 1 au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că pe o stradă din municipiu, o femeie ar aplica rele tratamente copilului său.

Astfel, potrivit martorilor, femeia se plimba cu fetiţa sa în braţe, printre maşini. Copila era acoperită cu un cearceaf, inclusiv pe cap. După intervenţia trecătorilor, femeia a renunţat la planul său şi s-a urcat în maşină.

Poliţiştii au venit la faţa locului şi au găsit-o pe femeia respectivă şi pe fetiţa ei, în vârstă de şapte ani, pe care o ţinea în braţe.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

De asemenea, poliţiştii au transmis o sesizare către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

IPJ Constanţa a precizat că a doua zi după acest incident, poliţiştii de la Secţia 1 şi reprezentanţi de la DGASPC Constanţa au mers la locuinţa femeii pentru a lămuri situaţia.

“Întrucât femeia a refuzat să coopereze cu autorităţile şi avea un comportament agitat, s-a luat măsura conducerii acesteia la spital, ulterior fiind transportată la spitalul de psihiatrie Palazu Mare. Reprezentanţii DGASPC Constanţa, împreună cu minora în cauză şi bunicul acesteia au fost conduşi la sediul Secţiei 1, unde s-a luat decizia ca aceasta să rămână în îngrijirea bunicului, până la clarificarea situaţiei”, a transmis IPJ Constanţa.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend