Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Dispute politice în Croația din cauza crizei NATO-Rusia. Guvernul respinge declarațiile lui Milanovic: ‘Vorbește în nume personal. Noi rămânem un membru loial’

Publicat

in

Criza dintre NATO şi Rusia a generat dispute politice intense între Guvernul Croaţiei şi preşedintele Zoran Milanović, după ce acesta din urmă a denunţat politicile SUA, a afirmat că Ucraina nu ar trebui să adere la Alianţa Nord-Alantică şi a ameninţat cu retragerea din organizaţie.

„Alianţa Nord-Atlantică intensifică prezenţa militară, dar noi nu avem nimic de-a face cu acest lucru, iar, dacă va escalada criza, vom retrage până şi ultimul militar”, a afirmat preşedintele Zoran Milanović în cursul unei vizite efecuate marţi la o fabrică din Zagreb.

Însă miercuri Guvernul de la Zagreb a respins afirmaţiile preşedintelui, argumentând că acesta a vorbit în nume personal. „Preşedintele nu vorbeşte în numele Croaţiei, ci în numele său personal. Noi suntem şi rămânem un membru loial al NATO. Toate acţiunile noastre sunt în coordonare cu partenerii noştri”, a afirmat miercuri ministrul croat de Externe, Gordan Grlić Radman, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung, scrie Mediafax.

„În vremuri ca acestea, este cu atât mai important să arătăm solidaritate între parteneri, iar Croaţia face acest lucru în cadrul Uniunii Europene şi NATO”, a subliniat Gordan Grlić Radman.

Anterior, preşedintele Zoran Milanović a afirmat că Ucraina nu are de ce să adere la NATO, denunţând politicile Administraţiei Joseph Biden. „Actuala criză nu are nicio legătură cu Ucraina, ci cu politicile lui Biden, iar eu observ o inconsistenţă în declaraţii şi o situaţie periculoasă. Ucraina nu are ce să caute în NATO, este una dintre cele mai corupte ţări din lume. Evoluţia tarifelor la gaz arată că această confruntare nu este cea mai inteligentă”, a declarat preşedintele Croaţiei.

Croaţia participă cu trupe la contingentul NATO din Polonia. Alianţa Nord-Atlantică a decis suplimentarea prezenţei militare în Europa de Est, în contextul presiunilor exercitate de Rusia asupra Ucrainei. Însă Rusia a denunţat „limbajul ameninţărilor şi presiunilor militare”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Real Madrid, detronată – Lista celor mai valoroase cluburi din lume, conform Forbes

Publicat

in

De

Red. Sport • HotNews.ro

Real Madrid nu mai este cel mai valoros club din lume, formația de pe Santiago Bernabeu fiind detronată de FC Barcelona, marea rivală, conform Forbes.

Santiago Bernabeu la partida Real Madrid – Manchester City din Liga CampionilorFoto: Real Madrid / Twitter

Barcelona a întrerupt dominația celor de la Manchester United și Real Madrid

În ultimii 16 ani, ierarhia a fost monopolizată de Manchester United (de 11 ori prima) și de Real Madrid (de patru ori).

În acest moment, Barcelona a fost evaluată la 4.76 miliarde de dolari, în timp ce Real Madrid „doar” la 4.75 miliarde de dolari, relatează Mundo Deportivo.

Clasamentul celor mai valoaroase 20 de cluburi din lume

Pe podiumul ierarhiei celor mai valoroase cluburi din lume se află FC Barcelona (1), Real Madrid (2) și Bayern Munchen (3).

1. FC Barcelona: 4,760 miliarde de dolari

2. Real Madrid – 4,750

3. Bayern Munchen – 4,215

4. Manchester United – 4,200

5. Liverpool – 4,100

6. Manchester City – 4,000

7. Chelsea – 3,200

8. Arsenal – 2,800

9. Paris Saint-Germain – 2,500

10. Tottenham Hotspur – 2,300

11. Juventus – 1,950

12. Borussia Dortmund – 1,900

13. Atletico Madrid – 1,000

14. Inter Milano – 0,743

15. Everton – 0,658

16. AC Milan – 0,559

17. AS Roma – 0,548

18. West Ham United – 0,508

19. Leicester City – 0,455

20. Ajax – 0,413.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Gimnast rus, interzis timp de un an în competiții – A purtat litera Z pe echipamentul sportiv

Publicat

in

De

Un gimnast rus a fost interzis timp de un an pentru că a purtat un simbol asociat cu sprijinul pentru invazia Ucrainei în timp ce se afla pe podiumul de premiere.

Ivan Kuliak a afișat o literă „Z” pe maiou în timp ce primea medalia de bronz pentru o probă din Qatar, în martie. La ceremonie, el a stat alături de câștigătorul medaliei de aur, un ucrainean.

Z-ul este pictat pe tancurile și vehiculele rusești din Ucraina și este purtat de rușii pro-război, inclusiv de politicieni.

Fundația de etică a gimnasticii a constatat că tânărul de 20 de ani a încălcat regulile organismului de conducere al sportului.

De asemenea, Kuliak trebuie să returneze medalia și premiul în bani, dar poate face apel la decizie.

Vezi și: Gimnastul rus Ivan Kuliak care a purtat simbolul Z, la Cupa Mondială, își explică gestul: Am vrut doar să arăt de unde sunt, atâta tot .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend