Conecteaza-te cu noi

CAN CAN

Discuţii princiare despre paternitate. Fostul Principe Nicolae şi Nicoleta Cîrjan, schimb de replici pe Facebook

Publicat

in

Discuţiile, controversele şi disputele dintre fostul Principe Nicolae şi Nicoleta Cîrjan având ca subiect paternitatea copilului acesteia din urmă, o fetiţă născută la data de 9 februarie a.c., au ajuns în spaţiul public, via Facebook.

Nicoleta Cîrjan activează în cadrul unei organizaţii non-profit şi l-a cunoscut pe Principele Nicolae cu prilejul unei caravane pe biciclete în scopul promovării lecturii în rândul tinerilor.

Conform propriilor declaraţii, Nicoleta Cîrjan a aflat că este însărcinată în iulie 2015.

În luna august a aceluiaşi an, Regele Mihai a decis retragerea titlului principelui Nicolae. „Aceasta nu este o pedeapsă, ci a fost o decizie a regelui pentru viitor, după ce acesta a observat comportamentul nepotului său în public şi în privat, decizia fiind luată în asentiment.” – a explicat, la vremea respective, consilierul personal al familiei regale, Ion Luca Vlad.

Deşi cronologia celor două evenimente este corectă, relaţia lor de la cauză la efect este doar o speculaţie.

Fostul principe Nicolae a postat, pe pagina sa de Facebook, următorul „Comunicat de presă”:

„Pe parcursul anului 2016 doamna Nicoleta Cîrjan m-a anunţat prin corespondenţa scrisă că sunt tatăl copilului ei. În scopul probării declaraţiilor, am invitat-o, împreună cu fiica sa, pentru testul de paternitate (testare ADN), la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti, singura instituţie abilitată să efectueze în mod ştiinţific un astfel de test. Doamna Nicoleta Cîrjan nu a dat curs acestei solicitări şi nici celor ulterioare. Mai mult decât atât, pânaă la data prezentului comunicat, nu a fost declanşat niciun proces civil de stabilire a paternităţii, la instanţa competentă.

Contrar acestor refuzuri, afirmaţiile pe tema paternităţii au continuat, motiv pentru care în data de 3 septembrie 2016, prin intermediul avocatului meu, domnul Enache Radu, membru al Baroului Bucureşti, i-am adresat doamnei Cîrjan o ultimă solicitare pentru a veni să realizăm testarea AND. Răspunsul a fost un alt refuz ferm.

Dacă, în urma unui test ADN efectuat la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti rezultă că sunt tatăl copilului doamnei Cîrjan, prin declaraţie notarială de recunoaştere a paternităţii îmi voi asuma toate obligaţiile legale ce rezultă din această situaţie.

Având în vedere că până în acest moment nu există nicio hotărâre judecătorească definitive de stabilire a paternităţii sau declaraţie notarială de recunoaştere a paternităţii din partea mea, apreciem că orice alte afirmaţii legate de acest subiect sunt nefondate.”

La rândul său, Nicoleta Cîrjan, a replicat, tot pe Facebook:

„Am vrut să fie linişte, pace şi discreţie, dar se pare că nu s-a putut. De dragul adevărului şi al corectitudinii, las aici răspunsul trimis pe e-mail la solicitarea avocatului domnului Nicholas Medforth Mills din data de 03.09.2016 (la care face referire în postarea sa şi fostul principe Nicolae, n. red.), aceasta fiind unica mea poziţie faţă de subiect:

«Stimate Domnule avocat,

Faţă de adresa dvs din 03.09.2016 facută în numele clientului Nicholas Medforth-Mills, arăt următoarele:

– Aşa cum rezultaă şi din corespondenţa noastră anterioaraă referitoare la efectuarea testului de paternitate de către clientul dvs, i-am solicitat în repetate rânduri efectuarea acestui test atât la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti cât şi la o clinică privată acreditată, dar clientul dvs a refuzat efectuarea acestui test şi la o clinică privată acreditată;

– Nu am făcut public faptul că dl. Nicholas Medforth-Mills este tatăl copilului meu, adresa dvs fiind de intimidare şi chiar jignitoare, în condiţiile în care i-am solicitat de atâtea ori clientului dvs să colaboram în discreţie şi să efectuam testul de paternitate şi la o clinică privată, pentru a pune capăt acestei situaţii. Mai mult decât atât, faptul că am ţinut secretă identitatea tatălui şi nu am dat curs solicitărilor mass media de a vorbi pe această temă, pentru a proteja imaginea clientului dumneavoastră, mi-a adus mie prejudicii de imagine şi de reputaţie;

– Insistenţa dvs de a face testul de paternitate numai la Institutul Naţional de Medicinaă Legală Mina Minovici din Bucureşti şi doar până pe data de 19.09.2016 îmi trezeşte suspiciuni şi prin urmare insist ca acest test să fie efectuat în primul rând la o clinică privată acreditată din judeţul Braşov, locul unde avem domiciliul eu şi copilul, la o dată ce va fi stabilită de comun acord de către noi, iar apoi la IML Bucureşti;

– Îmi rezerv dreptul de a introduce la instanţele judecătoreşti acţiunea în stabilirea paternităţii când voi considera eu, acţiunea fiind imprescriptibilă.»

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Diferența dintre handicapul european și cel asiatic

Publicat

in

De

Atunci cand incepi sa pariezi online vei intalni destul de multi termeni folositi de agentiile de pariuri, iar unele optiuni pot fi complicate sau derutante la prima vedere. Jucatorii incepatori pariaza, de regula, folosind pariurile clasice de tipul 1X2 si evita cumva pariurile cu handicap.

Este adevarat ca pariurile cu handicap par confuze, deoarece sunt ceva mai complicate si functioneaza diferit fata de alte tipuri de pariuri. Cunoscand insa exact aceste notiuni, le vei intelege si va deveni tot mai simplu sa pariezi folosind handicapul european sau cel asiatic.

Asa cum poate ai observat deja, cele mai frecvente doua pariuri cu handicap sunt cele asiatice si cele europene, foarte intalnite in ofertele agentiilor de pariuri. In cadrul acestui articol iti voi prezenta detalii despre cele doua si diferentele dintre ele. Cunoscandu-le si aplicandu-le in lumea pariurilor sportive, vei avea sanse mai mari de castig si vei profita si de cote pe masura.

Ce este handicapul la pariuri?

Inainte de toate, sa vedem ce este exact un handicap si cum functioneaza acesta aplicat la pariuri.

Un handicap inseamna acordarea unui avantaj virtual uneia dintre echipele implicate intr-un meci sau unui jucator in sporturile individuale. Deci, atunci cand completezi un pariu, una dintre echipe poate porni cu un avantaj fictiv cu ajutorul folosirii unui handicap.

Handicapurile asiatice si europene prezinta unele diferente intre ele, pe care este important sa le stii inainte de a paria pe oricare dintre aceste optiuni.

Tipuri de handicap

Handicapurile la pariuri se pot imparti in doua categorii si anume: handicap european si handicap asiatic, cu mici diferente intre acestea. Handicapul european este un handicap care ofera trei rezultate potentiale la pariuri: victorie acasa, victorie in deplasare si egalitate. Handicapul asiatic are mereu doar doua optiuni de pariere: victorie gazda sau victorie oaspete.

Dupa cum vezi, handicapurile asiatice nu ofera o remiza, ceea ce inseamna ca agentiile de pariuri pot oferi cote mai bune jucatorilor. Cei care pariaza folosind handicapul asiatic stiu ca acest mod de pariere este mult mai flexibil, avand la dispozitie mai multe linii la dipozitie, din care poti selecta cea care este mai potrivita pentru strategia ta de pariere.

Pe ambele tipuri de handicap poti paria la agentia online PublicWin, acolo unde oferta in acest sens este foarte bogata. De asemenea, poti citi si pareri despre PublicWin pentru a afla recenzii reale ale jucatorilor care au testat aceasta platforma licentiata de gambling online.

Handicapul european si cel asiatic

Handicapul european este numit deseori de agentiile de pariuri ca fiind un handicap triplu sau un pariu cu rezultatul unui meci 1X2.

Pariurile cu handicap functioneaza bine in jocurile de fotbal, dar si in orice alt sport de echipa sau individual. De exemplu, daca o echipa este mare favorita pentru a castiga un meci, i se ofera cote semnificativ mai mici. In acest caz, valori mai mici sunt castigate din cauza randamentelor scazute pe linie. Cu toate acestea, pariurile cu handicap iti pot oferi mai multe modalitati de a castiga sume mai mari.

Handicapului european

Iti vei da imediat seama ca este vorba despre un handicap european atunci cand vei vedea in oferta agentiilor 3 optiuni de pariere disponibile dupa aplicarea handicapului respectiv si anume 1, X sau 2.

In general, pentru varianta de egalitate („X”) se acorda cote excelente, insa exista numai o singura diferenta de goluri/puncte intre echipe/jucatori care iti asigura reusita acelui pariu, spre deosebire de selectiile 1 sau 2, acolo unde sunt mai multe rezultate castigatoare.

Handicapul asiatic

Dupa cum am mentionat mai devreme, singura diferenta intre handicapul european si handicapul asiatic este optiunea de egalitate, care in cazul pariului asiatic lipseste.

Cifrele zecimale sunt folosite pentru a arata pariorilor optiunile disponibile de handicapuri asiatice, adica valoarea acestora. Este important de retinut ca nu toate casele de pariuri au handicapuri asiatice ca optiune disponibila.

0.00 reprezinta o remiza pe handicapul asiatic, pariu ce este cunoscut si sub numele de „no bet” sau DNB (Draw No Bet), adica un pronostic ce exclude remiza. Deci, daca pariezi de exemplu pe Arsenal 0.00 si echipa castiga meciul, atunci ai castigat si pariul. Jocul care se incheie la egalitate in aceasta situatie va returna miza plasata pe pariu si bineinteles, cand Arsenal pierde meciul, atunci vei pierde si pariul.

Daca cresti handicapul pana la -0,50, pariul pe Arsenal este considerat castigator doar daca castiga jocul. Daca meciul se termina cu o infrangere pentru Arsenal sau chiar cu un egal, atunci pariul este pierdut.

Exista, de asemenea, linii asiatice de handicap precum -0.25 si -0.75 – optiuni care pot fi putin mai complicate. Pariul aici este impartit practic in doua parti odata ce este plasat si vine cu o miza egala distribuita pe cele doua variante. Mai exact, un pariu -0.25 inseamna o combinatie de pariu 0 si -0.5, in timp ce -0.75 se poate traduce ca fiind combinatia liniilor -0.5 si -1.

Atat handicapurile asiatice, cat si cele europene pot fi o optiune excelenta pentru strategia de pariuri, daca stii cum sa le aplici si cum sa profiti de ceea ce ofera fiecare dintre acestea. Nu uita ca nu doar la fotbal poti paria pe diferite meciuri cu handicap asiatic, ci si la numeroase alte sporturi.

Concluzii

Dupa cum am mentionat mai devreme in articol, principala diferenta intre cele doua tipuri de pariuri este ca handicapul european foloseste 3 optiuni de pariere, in timp ce in cazul handicapului asiatic ai de ales doar intre doua variante.

Handicapul asiatic poate fi considerat o strategie de pariere mai avansata, deoarece ofera mai multe posibilitati de pariere si linii disponibile, in timp ce handicapul european este mai simplu de inteles, dar in acelasi timp si mai putin flexibil si cu mai putine variante de pariere.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Fostul prim ministru Petre Roman a petrecut Paștele la Curtea de Argeș

Publicat

in

De

Fostul prim ministru al României, controversatul politician Petre Roman, a petrecut Paștele la Curtea de Argeș alături de mai tânăra sa soție. Acesta a fost cazat la o pensiune din oras si a participat la slujba de la Mânăstirea Curtea de Argeș alături de soția sa cu 27 ani mai tanara. Petre Roman, în vârstă de 75 ani, a fost căsătorit timp de 20 de ani cu Mioara Iulia Roman de care s-a despărțit în 2007 și cu ea are două fete: Catinca și Oana. În 2009, Petre Roman s-a căsătorit cu o cântăreața de manele, Silvia Chifiriuc, care este cu 26 de ani mai tânără decât el. Împreună au un băiat, Petrus.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend