Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Discuții în interiorul UNPR pe tema situației din România pe fondul conflictului din Ucraina

Publicat

in

Gabriel Oprea, președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României,  s-a întâlnit sâmbată, 14 mai, la sediul partidului, cu președinții organizațiilor județene.

Discuțiile s-au axat, în principal, pe situația economică și politică a Romaniei, un subiect important fiind războiul dus de Rusia în Ucraina și efectele sale în plan regional și internațional.

UNPR apreciază că, în această perioadă de mari frământări, guvernul, condus de un militar, premierul Nicolae Ciucă, trebuie să cântărească bine deciziile care privesc politica externa și să acționeze cu prudență, în direcția asigurării securității naționale.

Totodată, este necesar ca Executivul să vină în sprijinul populației cu măsuri consistente, pentru a se depăși cu bine dificultățile aduse de războiul de la granițele țării.

Considerăm că actuala coaliție de guvernare este oportună și necesară în acest context și are instrumentele și capacitatea să gestioneze această criză generalizată. De aceea, Uniunea Naținală pentru Progresul României sprijină coaliția de guvernare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Lavrov anunță un război de durată cu Occidentul: ‘Există o rusofobie fără precedent’

Publicat

in

De

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov denunţă vineri ”un război total” al Occcidentului împoriva Rusiei şi estimează că acesta urmează să dureze ”mult timp”, relatează AFP, informează News.ro.

”Occidentul a anunţat un război total împotriva noastră, împotriva întregii lumi ruse”, denunţă el într-o reuniune cu oficiali din regiuni ruseşti.

”Putem spune cu certitudine că această situaţie este cu noi pentru mult timp”, estimează şeful diplomaţiei ruse, după ce puterile occidentale şi-au multiplicat sancţiunile impuse Moscovei din cauza lansării invaziei Ucrainei.

”Statele Unite şi sateliţii lor îşi dublează, triplează, cvadruplează eforturile de a îndigui Rusia, prin folosirea unui instrumentar foarte larg şi începând cu sanţciuni economice unilaterale şi până la o propagandă profund mincinoasă în spaţiul mediatic mondial”, denunţă Lavrov.

El denunţă o ”rusofobie fără precedent”.

Lavrov atacă, de asemenea, ”cultura anulării (cancel culture, în engleză)” şi dă asigurări că Occidentul interzice clasci ruşi precum Ceaikovski, Dostoevski, tolstoi sau Puşkin.

Numeroase instituţii culturale occidentale şi-au încetat cooperarea cu instituţii ruseşti de stat sau au interzis artişti care susţin invazia rusă a Ucranei.

Moscova acuză, la rândul său, Ucraina de faptul că se află pe mâna unor neonazişti care se fac vinovaţi, în opinia sa, de orchestrarea unui pretins genocid al populaţiei rusofone în Donbas (est), iar Occidentul de faptul că poartă un război prin procură împotriva Rusiei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Iranul au denunțat o decizie ‘politică’ la originea anulării meciului amical cu Canada

Publicat

in

De

Autorităţile de la Teheran au denunţat, vineri, o decizie „politică” la originea anulării meciului amical de fotbal controversat dintre selecţionatele Iranului şi Canadei, din cadrul pregătirii pentru Cupa Mondială din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie), informează AFP, citat de Agerpres.

Şeful adjunct al puterii judiciare iraniene, Kazem Gharibabadi, a regretat într-un mesaj postat pe Twitter, vineri, că „aşa-zisa ţară a libertăţii nu poate păstra politica în afara terenului”.

La puţin timp după anularea meciului, Mohammad Jamaat, responsabil media al echipei iraniene, a declarat la televiziunea locală că Teheranul „va depune plângere la FIFA” împotriva acestei decizii.

Federaţia canadiană de fotbal a anulat, joi, meciul amical dintre echipa naţională şi reprezentativa Iranului, programat pe 5 iunie la Vancouver, a cărui organizare a generat critici din partea autorităţilor canadiene.

„Canada Soccer a anulat meciul contra Iranului, care era programat pe 5 iunie în cadrul pregătirilor Cupei Mondiale 2022”, se arată într-un scurt comunicat al Federaţiei canadiene, fără alte precizări.

Acest meci între două echipe calificate la viitoarea Cupă Mondială din Qatar a declanşat o polemică în Canada, la doi ani după ce un avion de linie transportând în special cetăţeni canadieni a fost doborât din greşeală de apărarea antiaeriană iraniană la puţin timp după decolarea din Teheran.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau declarase recent că meciul „nu este o idee foarte bună”.

Pe 8 ianuarie 2020, zborul PS752 Teheran-Kiev al companiei aeriene Ukraine International Airlines (UIA) s-a prăbuşit cu 176 persoane la bord, dintre care 85 de cetăţeni canadieni.

Forţele armate iraniene au recunoscut trei zile mai târziu că au doborât din „greşeală” aparatul.

Asociaţia familiilor victimelor a cerut federaţiei canadiene să anuleze meciul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend