Conecteaza-te cu noi

Administratie

Directorul Muzeului Câmpulung, Alexandru Oprea, acuzat că a transformat instituţia în propriul SRL

Avatar

Publicat

in

 

 

În perioada 11 august – 21 septembrie 2014, Muzeul Municipal Câmpulung a fost gazda expoziţiei „Rembrandt – apogeul artei gravurii”. Cele 273 de gravuri realizate de celebrul artist olandez, expuse publicului muscelean, au devenit unul  dintre cele mai controversate subiecte ale acestei toamne. Istoria e scurtă şi începe în momentul în care la Muzeul din Câmpulung s-a schimbat conducerea, iar pe post, prin concurs, a aterizat ca şi unic candidat controversatul personaj Alexandru Oprea, fost angajat al Ministerului Culturii.

Potrivit ultimelor evenimente, directorul Oprea pare a se fi autoproclamat stăpân absolut peste trecutul Câmpulungului, fapt ce a deranjat mai multe personalităţi locale.

Astfel că, a fost acuzat în repetate rânduri că a transformat Muzeul în propriul SRL din simplul motiv că pe lângă expoziţii, vernisaje şi alte evenimente, muzeul a fost pus la dispoziţia publicului cu destinaţia de „club”, în spaţiul acestuia fiind organizate mese festive, cine de „taină” , etc. Toate acestea fără ca directorul instituţiei, Alexandru Oprea, să justifice în vreun fel banii cheltuiţi şi care provin de la bugetul local, dar şi sumele încasate în urma evenimentelor pe care mai înainte le-am menţionat.

În ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpulung, consilierul George Bălan a adus în atenţia aleşilor problema de la Muzeul municipal, chiar depunând şi o solicitare scrisă pentru a primi răspunsuri atât de la primarul Călin Andrei, cât şi de la directorul Muzeului Alexandru Oprea.

„În cadrul Muzeului îşi desfăşoară activitatea două persoane, în calitate de asistenţi sau cogeorge balannsilieri ai directorului, fără nici o relaţie contractuală cu Muzeul. Astfel, au acces la documente, primesc documente şi ,,coordonează” activitatea celorlalţi salariaţi; Sunt reclamate cheltuieli exagerate cu ocazia evenimentului ,,Rembrandt”. În acest sens solicit o informare din partea auditului intern cu privire la cheltuielile efectuate cu ocazia evenimentului amintit, pe structură şi preţuri ale materialelor şi serviciilor achiziţionate, precum şi veniturile realizate; Prezenţa domnului director în cadrul Muzeului să fie materializată prin vizarea condicii de prezenţă; S-a efectuat demolarea unei barăci, mijloc fix, situată lângă Mausoleul Mateiaș, fără documentaţia necesară şi procesul verbal de demolare, recuperarea materialelor şi destinaţia acestora; Nici până în prezent nu este asigurat combustibilul pentru iarnă, iar personalul lucrează în frig. Faţă de cele prezentate, prin aparatul de specialitate, rog să se facă cercetările necesare, iar concluziile şi măsurile luate să fie prezentate Consiliului Local.”, este o parte solicitarea consilierul Bălan.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

UN ARGEȘEAN A VÂNDUT UN PORSCHE CARE NU-I APARȚINEA – A fost reținut pentru camătă, abuz de încredere, înşelăciune şi uz de fals

Avatar

Publicat

in

De

În ziua de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal privind sâvârşirea infracţiunilor de camătă, abuz de încredere, înşelăciune şi uz de fals, şi au reţinut un bărbat de 38 de ani, din Piteşti.
Din cercetări s-a stabilit că în perioada ianuarie – februarie 2020, bărbatul ar fi intrat în posesia unui autoturism, aparţinând unei persoane din Merișani, iar ulterior, pretinzând că este proprietarul din acte, ar fi înstrăinat autovehiculul unei alte persoane din București.
Pentru sâvârşirea faptei, bărbatul ar fi indus în eroare cumpărătorul cu privire la faptul că el este proprietarul autoturismului, folosind în scopul comercializării un contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport întocmit în fals, respectiv având ștampila și semnătura organului fiscal de la locul de domiciliu al proprietarului, falsificate.
În cursul lunii noiembrie 2020, autoturismul a fost identificat în municipiul București și ridicat, aflându-se în custodia poliției.
Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Pitești, la locuința celui în cauză, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, dar și un autoturism, în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurator.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Firmă din Lerești – Argeș prinsă livrând cherestea fără documente

Avatar

Publicat

in

De

În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au acționat împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, pentru combaterea sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Lerești.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societatea a livrat cantitatea de 23,14 mc de cherestea fără documente legale.
Ca urmare a celor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză, în valoare de peste 16.500 de lei, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Rucăr.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend