Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Directorii sportivi Viorel Grosu şi Georgios Georgiadis, suspendaţi câte 60 de zile după incidentele de la CN de şosea

Publicat

in

Directorii sportivi Viorel Grosu, de la ACS Olimpic Zărneşti, şi Georgios Georgiadis, de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, au fost suspendaţi câte 60 de zile de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Ciclism, după incidentele în care au fost implicaţi în timpul Campionatului Naţional de şosea şi paraciclism, potrivit Agerpres.

„Conform cu Art. 2.2.038 şi 2.2.039 din Regulamentul UCI, Art. 2.1 şi 2.2 din Codul Etic UCI, Art. 23.5.2 şi 25.3 din Regulamentul de Ordine Interioară al FRC valabil de la data de 29.06.2020, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Ciclism hotărăşte: cu începere din data de 28.06.2022 suspendare pentru 60 (şaizeci) zile a licenţei Georgios Georgiadis – Sports Director CSA Steaua Bucureşti şi interdicţie de a participa în această perioadă la orice competiţie de ciclism din Calendarul Federaţiei Române de Ciclism; cu începere din data de 28.06.2022 – suspendare pentru 60 (şaizeci) zile a licenţei Grosu Viorel Florin Sports Director ACS Olimpic Zărneşti şi interdicţie de a participa în această perioadă la orice competiţie de ciclism din Calendarul Federaţiei Române de Ciclism; avertisment scris Grosu Corina Claudia – Team Manager ACS Olimpic Zărneşti”, se menţionează în soluţia Comisiei de Disciplină publicată pe site-ul oficial al FRC.

Comisia a luat aceste decizii în baza informaţiilor apărute în spaţiul public, dar şi în urma sesizărilor primite de la Colegiul Central al Arbitrilor (Raport de Cursa, declaraţii arbitri, filmări, etc.).

În timpul Campionatul Naţional de şosea şi paraciclism 2022, reprezentanţii clubului ACS Olimpic Zărneşti, Viorel Florin Grosu şi Corina Claudia Grosu, părinţii ciclistului Eduard Grosu, au avut un conflict cu directorul sportiv al CSA Steaua, Georgios Georgiadis. Viorel şi Corina Grosu au folosit limbaj vulgar în mai multe rânduri la adresa reprezentantului grupării bucureştene. De asemenea, aceştia l-au şicanat pe Georgios Georgiadis, împiedicându-l să realizeze depanarea tehnică a sportivul său, Cristian Răileanu.

Conform presei sportive, tot în timpul CN de şosea, a avut loc şi un incident auto, Georgios Georgiadis lovind intenţionat maşina lui Viorel Florin Grosu. Acest incident va fi soluţionat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Harghita.

„Comisia a luat la cunoştinţă, după vizionarea filmărilor făcute publice, despre incidentele petrecute în timpul şi la finalul competiţiei dintre numiţii Georgios Georgiadis şi Grosu Viorel Florin. Din informaţiile deţinute, nici unul dintre arbitrii competiţiei nu a fost martor la acestea. Comisia a luat de asemenea la cunoştinţă că aceste incidente fac parte dintr-un dosar de cercetare deschis de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Harghita, drept urmare Comisia nu se poate pronunţa cu decizii suplimentare, dacă este cazul, decât după finalizarea acestui dosar”, se mai menţionează pe site-ul Federaţiei Române de Ciclism.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Metrorex anunţă că va mai introduce în circulație şase trenuri / De câteva săptămâni, la metrou e plin, iar trenurile vin tot mai rar

Publicat

in

De

Metrorex a anunţat că, în urma discuţiilor cu Alstom, compania care asigură mentenanţa la metroul bucureştean, şi a plăţii unor facturi pentru mentenanţă pentru anul 2022, s-a decis introducerea în circulaţie a şase trenuri suplimentare, începând de marţi. Intervalul de succedare între trenuri va scădea astfel la 9 – 10 minute, pe toată reţeaua de metrou fiind introdus 40 de trenuri. Măsura are loc în contextul în care în ultimele săptămâni metroul a circulat cu mai puține trenuri și s-a creat aglomerație, din cauza diminuării serviciilor de mentenanţă şi salubritate prestate de Alstom.

La metrou în BucureștiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Metrorex a transmis marți că va „continua demersurile” pentru deblocarea situaţiei create în circulaţia trenurilor de metrou, determinată de diminuarea serviciilor de mentenanţă şi salubritate prestate de Alstom Transport S.A., cu care Metrorex are un contract în vigoare.

Astfel, în urma discuţiilor purtate cu Alstom şi a plăţii unor facturi pentru prestaţii de mentenanţă aferente anului 2022, s-a dispus introducerea în circulaţie a 6 trenuri suplimentare, începând cu data de astăzi, a anunțat Metrorex.

În acest context, intervalul de succedare între trenuri va scădea la 9 – 10 minute, pe toată reţeaua de metrou fiind introdus 40 de trenuri.

Circulaţia la metrou s-a desfăşurat în ultimele săptămâni cu mult mai puţine trenuri în loc de 57, cât este prevăzut în graficul aprobat. Creşterea timpilor de aşteptare în staţii a fost determinată de diminuarea serviciilor de mentenanţă şi salubritate prestate de Alstom Transport SA, cu care Metrorex are un contract în vigoare.

Compania franceză Alstom, care asigură mentenanţa metroului bucureştean, anunţa încă din luna iunie că ia în considerare suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanţă a flotei de metrou în luna iulie, dacă Metrorex nu achită facturile restante, a căror valoare totală este echivalentă unui an de servicii prestate. Într-un interviu acordat News.ro, preşedintele Alstom pe Europa, Gian Luca Erbacci, a declarat că Metrorex datorează Alstom peste 33 de milioane euro, adică peste 160 de milioane lei, sumă ce corespunde unui an de plăţi restante.

Metrorex a răspuns acuzaţiilor Alstom privind datoriile pentru serviciile de mentenanţă, afirmând că o parte din sumă a fost achitată, iar pentru plata integrală, vor fi solicitaţi banii la următoarea rectificare bugetară, aşteptată în luna august.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

[P] CAPEX.com: Investitorii români pot accesa acțiuni cu deținere prin noul produs CAPEX Invest

Publicat

in

De

Fintech-ul multi-licențiat CAPEX își extinde gama de produse, adăugând peste 5000 de acțiuni tranzacționate pe cele mai importante burse globale și oferă în exclusivitate primilor 1000 de investitori pre-înregistrați COMISION ZERO pentru o lună

CAPEX își extinde gama de produseFoto: CAPEX.com

CAPEX, brokerul global multi-licențiat operat în Europa de Key Way Investments Ltd., dezvăluie promoția de pre-lansare pentru cel mai nou produs al său: CAPEX Invest – investiții în peste 5000 de acțiuni americane și europene

Primii 1000 de investitori care vizitează CAPEX.com și se pre-înregistrează pentru promoția de lansare a CAPEX Invest vor beneficia de COMISION ZERO.

CAPEX Invest oferă acces direct la peste 5000 de acțiuni de pe cele mai titrate burse americane și europene. Prin acest produs, CAPEX se aliniază la o tendință în creștere a industriei, și anume extinderea gamei de produse disponibile. Odată cu această lansare, brokerul fintech intră în sfera serviciilor de investiții convenționale, adăugând o nouă dimensiune ofertei de produse.

Octavian Pătrașcu, CEO CAPEX: „CAPEX Invest confirmă faptul că ascultăm și ne adaptăm continuu oferta la solicitările traderilor noștri. Acceptăm toate schimbările și ne străduim să oferim un produs simplu, dar competitiv. Misiunea noastră este de a structura accesul la produse financiare pentru toți clienții. Suntem bucuroși să lansăm cea de-a doua verticală de business, CAPEX Invest – produsul nostru de tranzacționare a acțiunilor. În viitorul apropiat, vom lansa mai multe alte verticale, împărțite în diferite module, extinzând gama noastră de produse la scară globală. De asemenea, vreau să asigur publicul nostru global că acest nou produs va fi disponibil în curând în toate regiunile în care operăm; următoarea lansare este programată pentru investitorii noștri din Orientul Mijlociu, prin intermediul companiei noastre din Abu Dhabi, reglementată de ADGM.”

Prin intermediul CAPEX Invest, aceștia pot cumpăra și deține peste 5000 dintre cele mai populare acțiuni din lume. Astfel, le va fi mai ușor să-și diversifice portofoliile în funcție de poziționarea globală și sector, pe măsură ce economia se adaptează la o lume post-pandemică. De asemenea, le permite investitorilor să își traseze strategiile cu ajutorul instrumentelor integrate de analiză avansată, pentru a le oferi un control sporit asupra investițiilor lor.

Christina Koullapi, director executiv la CAPEX, a comentat: „Primii 1000 de clienți care creează un cont CAPEX Invest vor beneficia de COMISION ZERO la toate tranzacțiile pentru o lună. Credem că toată lumea ar trebui să aibă șansa de a-și diversifică investițiile și de a profită din plin de oportunitățile pe care le oferă piața, fără a fi nevoiți să se confrunte cu comisioane sau costuri de depunere și retragere. Există doar 1000 de locuri disponibile, așa că viteza de reacție este esențială.”

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend