Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică trage un semnal de alarmă: Pagi false de social media care păcălesc oamenii să investească în criptomonede

Publicat

in

Pagini false de social media distribuie atacuri de tip phishing care au ca ţintă utilizatorii interesaţi să investească în criptomonede, potrivit unui comunicat postat luni pe Facebook de Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

„Atenţie la paginile false de social media care distribuie atacturi de tip #phishing/#scam ce au ca ţintă utilizatorii interesaţi să investească în criptomonede! (…) De obicei, astfel de atacuri de tip phishing sunt lansate pe social media, prin postări sponsorizate (pe Facebook, Twitter, Instagram sau Google). Atacatorii folosesc imaginea companiei americane şi a celebrului Elon Musk pentru a pretinde că Tesla a lansat o nouă criptomonedă, tocmai pentru că acesta din urmă a fost extrem de vocal de câţiva ani pe subiectul #crypto. Aşadar, infractorii ciberentici încearcă să profite de această asociere logică, pentru a pretinde că Tesla a lansat o monedă şi că va fi o investiţie bună”, se menţionează în comunicat.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică prezintă mai multe poze cu astfel de pagini false, arătând că una din practicile acestora este să copieze identitatea vizuală a Tesla, pentru a convinge potenţialele victime să ofere date cu caracter personal sau financiar, sub pretextul că astfel pot achiziţiona criptomonede lansate de compania americană.

De asemenea, infractorii încearcă să-i convingă pe utilizatori să se grăbească pentru a putea achiziţiona criptomonede la un preţ preferenţial, deoarece în prezent se desfăşoară etapa premergătoare lansării oficiale.

DNSC transmite utilizatorilor de reţele sociale mai multe recomandări pentru ca aceştia să identifice paginile false folosite de infractorii cibernetici.

„Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, verificaţi existenţa acestei promoţii pe canalele oficiale ale companiei respective. Domeniul presale-ico[.]com nu aparţine celor de la Tesla şi a fost înregistrat acum câteva zile (5 februarie). Fiţi atenţi la corectitudinea gramaticală şi de exprimare a textului! Eventuale erori flagrante pot fi un indiciu că este vorba despre un posibil atac. Evitaţi furnizarea de date personale, date financiare sau de autentificare, dacă vă sunt cerute explicit online, mai ales dacă vi se promite un câştig rapid! Raportaţi astfel de pagini care propagă concursuri, promoţii false sau oportunităţi ireale de câştig. Mai multe raportări într-un timp scurt către reţeaua socială în cauză pot duce la suspendarea rapidă a paginii care propagă conţinut fraudulos”, se precizează în comunicatul DNSC.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Programul semifinalelor de la ATP Tokyo – Nick Kyrgios, abandon înainte de cel mai așteptat meci al zilei

Publicat

in

De

Vineri au fost stabilite semifinalele turneului ATP 500 de la Tokyo, disputându-se însă pe teren doar trei meciuri din totalul de patru. Motivul: Nick Kyrgios a declarat forfait cu puțin timp înainte de meciul cu Taylor Fritz din sferturi.

Nick KyrgiosFoto: Charles Krupa / AP / Profimedia

Australianul a fost nevoit să se retragă după ce a simțit unele dureri la încălzirea efectuată cu Thanasi Kokkinakis.

„Este cea mai bună variantă pentru corpul meu (n.r. abandonul), trebuie să fiu inteligent. Mai am câteva turnee de disputat până la sfârșitul sezonului și vreau să joc bine” – Nick Kyrgios.

Partida dintre Nick Kyrgios și Taylor Fritz (doi jucători cu un sezon 2022 destul de bun) era cea mai așteptată de vineri de la Tokyo.

ATP Tokyo, rezultate consemnate în sferturi

Frances Tiafoe – Miomir Kecmanovic 6-0, 6-4

Soonwoo Kwon – Pedro Martinez 6-3, 6-0

Taylor Fritz – Nick Kyrgios (forfait Kyrgios)

Denis Shapovalov – Borna Coric 6-4, 6-3

ATP Tokyo, semifinale

Soonwoo Kwon (120 ATP) – Frances Tiafoe (19 ATP)

Taylor Fritz (11 ATP) – Denis Shapovalov (22 ATP)

* Vor avea loc sâmbătă. Primul meci de la ora 08:00 (ora României), urmat de a doua semifinală.

ATP Tokyo (Rakuten Open) se dispută pe hard, face parte din categoria ATP 500, are premii totale în valoare de $1.953.285, iar din primii patru favoriți au mai rămas în cursă doar doi: Taylor Fritz (2) și Frances Tiafoe (3).

Ultima ediție disputată (cea din 2019) a fost câștigată de Novak Djokovic.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cazul unui bebeluș declarat mort la Polizu, povestit de tată: În momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă / Au vrut să muşamalizeze cazul

Publicat

in

De

Tatăl unui copil care a fost considerat mort, la naştere şi „ar fi fost aruncat într-o tavă”, de către medicul Florian Robe, bebeluşul supravieţuind deşi nu i-a fost acordat niciun fel de asistenţă medicală, a povestit trauma prin care a trecut familia sa, transmite News.ro.

MaternitateFoto: Agerpres

El spune că soţiei i-au făcut injecţii de dilatare şi, în loc să fie dusă în sala de naşteri, a fost lăsată să „avorteze” în cabinetul asistentelor, iar copilul a fost găsit a doua zi, într-o caserolă cu capac băgat într-un sac. „Domnul doctor a spus că să stăm liniştiţi că suntem tineri şi vom face alt copil, nu e asta o problemă”, povesteşte bărbatul.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a povestit că în 24 aprilie 2019, soţia sa a avut complicaţii la naştere iar medicii din Piteşti au trimis-o de urgenţă la maternitatea Polizu, recomandându-l pe medicul Florian Robe.

„Am ajuns acolo şi domnul doctor ne-a garantat că va face tot posibilul ca copilul să supravieţuiască. (…) A consultat-o pe soţie şi a zis că nu mai are lichid, că a pierdut lichidul pe drum. Au internat-o pe soţie, era pe 22.

Pe 24 s-a pornit hemoragie şi domnul doctor a spus că nu mai poate face absolut nimic, că pe primul loc este mămica, să o salvăm – asta e ce mi-a spus mie – şi că să stăm liniştiţi că suntem tineri şi vom face alt copil, nu e asta o problemă. I-a făcut nişte injecţii de dilatare la soţie, ca să avorteze, nu au dus-o în sala de operaţii, a dus-o în cabinet la asistente, la salon unde era soţia internată.

A născut, i-a spus că copilul este mort, a pus-o să semneze un act de deces că copilul este mort, a luat-o (n.r. pe fetiţa nou-născută) pur şi simplu şi a aruncat-o într-o tăviţă. Nici nu i-a acordat primul ajutor, normal trebuia să-i acorde primul ajutor de resuscitare, pur și simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”, a relatat bărbatul.

El a povestit că a doua zi, după schimbarea turei, o asistentă a mers la soţia sa şi a întrebat-o dacă vrea să trimită acasă corpul bebeluşului sau dacă doreşte să-l ducă la anatomie patologică, pentru a stabili cauza morţii.

„Soţia a spus că vrea să vadă cauza pentru care s-a întâmplat nenorocirea. În momentul ăla s-a dus asistenta la… probabil că acolo au o camera frigorifică, s-a dus în camera frigorifică şi din greşeală a lovit cu piciorul într-un sac. Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă în sac. Bineînţeles că nu i-a venit să creadă şi a mai dat o dată, la fel a început să plângă copilul în sac. Când l-a scos din sac – când povestesc asta mă răscoleşte – era băgată într-o caserolă cu capac şi a scos-o din caserolă şi fata atunci a început să respire”, mai povesteşte bărbatul.

El susţine că în acel moment a sunat la şefa de la neonatologie căreia i-a povestit ce s-a întâmplat iar aceasta ar fi replicat: „Tot el?”.

Bărbatul a spus că ştie aceste detalii chiar de la asistenta care a găsit copilul viu şi care a dorit să boteze copilul. „Ne-a povestit toate întâmplările pentru că ea a zis că nu mai poate ţine acest secret faţă de noi şi trebuie să ne spună tot adevărul şi să mergem mai departe, dacă putem”, adaugă bărbatul.

El adaugă: „Pe noi ne-a făcut să credem că s-a întâmplat în Săptămâna Mare a Paştelui şi că a fost o minune de la Dumnezeu ei au vrut să muşamalizeze cazul”.

De asemenea, a menţionat că şi el şi soţia sa au dat declaraţii la Parchet şi că aşteaptă „să se facă dreptate şi domnul doctor să nu mai profeseze” ca să nu li se întâmple şi altora.

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu – Rusescu” anunţă că la spitalul Polizu au loc „mai multe controale ale instituţiilor statului” cu privire la activitatea medicului Florian Robe

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend