Conecteaza-te cu noi

Campulung

Direcţia Silvică Argeş face verificări la capitolul retrocedări „penale” cu termen limită 16 decembrie

Avatar

Publicat

in

Scandalul de pe marginea retrocedărilor considerate că ar fi fost făcute în fals a atras ca un magnet toate instituţiile statului într-o verificare amănunţită a modului în care s-au împărţit sute de mii de hectare de pădure pe întreg teritoriul ţării.

Conform unui raport de audit amănunţit al Curţii de Conturi cu privire la „Situaţia patrimonială a fondului forestier din România, în perioada 1990-2012”, la data de 31.12.1990 „suprafaţa fondului forestier era de 6.367.660 ha, din care suprafaţa pădurilor 6.248.990 ha şi alte terenuri 118.670 ha”.

Potrivit aceluiaşi raport „suprafaţa fondului forestier, la data de 31.12.2010, era de 6.515.173 ha, din care în proprietatea publică 4.363.000 ha şi în proprietatea privată 2.152.173 ha. În proprietatea publică a statului se aflau 3.338.898 ha, din care 3.224.951 ha acoperite efectiv cu păduri, iar 113.947 ha alte terenuri. În perioada 1990-2012, suprafaţa fondului forestier – proprietatea publică a statului s-a redus cu 3.028.762 ha, prin retrocedări către persoane fizice şi juridice, urmare aplicării legilor de fond funciar. Procesul de retrocedare a terenurilor forestiere către foştii proprietari sau către urmaşii acestora fiind încă în desfăşurare. Se apreciază că o suprafaţă de cca. 561.168,84 ha s-a retrocedat sau se află în diferite faze ale procesului administrativ sau juridic de retrocedare, fără a fi îndeplinite condiţiile prevăzute de lege, fiind considerate cazuri litigioase”.

Cum Argeşul se află şi el în topul judeţelor vizate în cazul retrocedărilor „penale”, Direcţia Silvică Argeş a format o echipă care să se ocupe de verificarea tuturor retrocedărilor de pădure. La momentul actual, nu avem încă un punct de vedere oficial privind ce anume se verifică cu exactitate şi care este principala ţintă a acestor verificări, însă am putut afla că pe Câmpulung şi zona Muscel de aceste verificări se ocupă inginerul Radu Caplan.

Am mai aflat că până în data de 16 decembrie 2014, angajaţii Romsilva trebuie să definitiveze cercetarea tuturor punerilor în posesie, iar unde se consideră că ar exista probleme, acestea trebuie să fie aduse în atenţia organelor de anchetă.

Totodată se pune mare accent pe suprafeţele retrocedate din ceea ce a fost şi trebuia să rămână proprietatea statului român.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO – ACCIDENT GRAV în ARGEȘ, provocat de un tânăr din Corbi

Avatar

Publicat

in

De

În urmă cu puțin timp, un grav accident rutier produs între două autoturisme a avut loc pe raza localității Berevoiesti. Ajunși la fața locului, salvatorii au găsit o victimă încarcerată în autoturismul argintiu, a fost vorba de șoferul cu vârsta de 27, care era conștient și prezenta o fractură deschisă la unul dintre membrele inferioare.
A fost nevoie de intervenția pompierilor cu echipamentele speciale de descarcerare, pentru extragerea victimei și predarea acesteia unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean.
Pe parcursul intervenție s-au asigurat și măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

În urma verificărilor preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, s-a stabilit că un bărbat de 27 de ani, din Corbi, care conducea un autoturism pe DN 73C, pe raza localității Berevoești, din direcția Câmpulung spre Curtea de Argeș, ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din Câmpulung.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea bărbatului de 27 de ani, care a fost transportat la o unitate medicală cu diagnostic preliminar de fractură membru inferior.
Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Bogdan Ivan: Dacă nu luăm măsuri urgent, sectorul HoReCa va dispărea!

Avatar

Publicat

in

De

Sectorul HoReCa, care contribuie cu peste 5% la PIB-ul României și angajează aproximativ 400.000 de oameni, a fost cel mai greu lovit de pandemia de coronavirus ȋn 2020. Având ȋn vedere prelungirea restricțiilor de către Guvern, candidatul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, avertizează că acest sector este la un pas de dispariție și că economia națională nu ȋși permite asta.
“Dacă exista o gândire strategică la nivelul Guvernului, HoReCa nu era azi la un pas de dispariție. E ușor să ȋnchizi tot, de pe o zi pe alta, dar nu așa trebuie făcute lucrurile, lipsa asta de viziune ne costă scump, din punct de vedere al economiei. România nu ȋși permite să piardă 5 procente din PIB și sute de mii de locuri de muncă.
La nivel de HoReCa, noi am avut vara asta doar câteva focare, ȋn toată țara. Antreprenorii din industrie au demonstrate că pot gestiona pandemia și au luat măsuri de siguranță. După ce au investit ȋn aceste măsuri, Guvernul i-a ȋnchis la loc, ȋn câteva luni. E bătaie de joc.
Am văzut ȋn weekend un sondaj că aproape 80% dintre români vor ca restaurantele să fie redeschise. Trebuie să ținem cont și de dorințele și nevoile oamenilor, nu suntem ȋn dictatură.
Autoritățile trebuie să vină repede cu un plan pentru redeschiderea localurilor, la o capacitate redusă, bineȋnțeles, cu sisteme de ventilație corespunzătoare, norme de igienă clare etc. La fel, trebuie să ȋnceapă să testeze populația, așa cum PRO România susține de câteva luni, pentru a izola doar oamenii infectați, iar restul să poată merge la serviciu, să iasă ȋn oraș, să aibă o viață cât de cât normală.
Pentru ajutorarea afacerilor din HoReCa afectate de pandemie, PRO România propune acordarea, ȋn 2021, a unui sprijin economic de criză. Asta ȋnseamnă reducerea TVA la 5% pentru serviciile din industrie, anularea unor taxe și impozite și ajutor pentru plata chiriei, ȋn valoare de 50%”, a spus Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

Realizat de Klanar Imob Tour SRL, la comanda PRO ROMÂNIA ARGEŞ, cod mandatar financiar 11200008

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend