Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Dincu, despre întâlnirea cu preşedintele Iohannis: Coaliţia nu se rupe / A fost o mână întinsă

Publicat

in

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a afirmat că a discutat cu preşedintele României despre priorităţile pentru acest an, precizând că a fost o mână de ajutor întinsă de şeful statului pentru a putea lucra împreună mai eficient. Ministrul a afirmat că actuala coaliţie de guvernare nu se rupe. Vasile Dîncu a fost întrebat, vineri, la Digi 24, dacă a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

“Da, am avut o întâlnire (…) Preşedintele României este şeful Armatei până la urmă, este comandantul suprem al Armatei. (…) Am discutat cu Preşedintele României priorităţile pe care le avem noi pentru acest an, riscurile care există, modul în care reuşim să ne integrăm în buget şi să facem un buget echilibrat pentru ca să avem şi înzestrare şi să folosim şi pentru creşterea infrastructurii din zona sistemului de apărare, despre reformele pe care vrem să le facem în zona militară şi în zona civilă, despre modul în care ne organizăm ministerul în acest moment. Principalul lucru pe care ni l-a spus preşedintele şi asta a spus-o la mai mulţi miniştri, care au fost acolo, cu ce ne poate ajuta din funcţia pe care o deţine şi în ce fel poate să ne sprijine pe noi ca să ne atingem obiectivele, inclusiv în PNNR, dar şi celelalte obiective. A fost un fel de mână de ajutor pe care ne-a întins-o, pentru ca să putem lucra împreună mai eficient”, a afirmat Dîncu.

El a precizat că se aştepta să se lucreze mai greu cu PNL.

“Eu nu cred că unitatea de monolit mai poate caracteriza o politică românească în acest moment. Eu cred că dacă există unele păreri diferite sunt suportabile în acest moment şi eu chiar nu le-am văzut, dar s-ar putea să apară mai încolo. Nu cred că suntem în pragul ruperii coaliţiei să spunem sau nici nu există această perspectivă. Eu mă aşteptam să fie mai greu să lucrăm împreună, vă spun foarte sincer şi chiar să construim un program de guvernare împreună, credeam că va fi mult mai greu”, a explicat Dîncu.

El a menţionat şi de ce s-a făcut uşor apropierea între PSD şi PNL: ”Eu cred că Covid-ul a ajutat, a fost un auxiliar important această pandemie, a creat deja o agendă comună. Suntem obligaţi să facem anumite lucruri împreună. Apoi, nu există mari diferenţe ideologice în momentul acesta, între stânga şi dreapta pentru că trăim într-o dinamică socială total diferită”, a transmis ministrul Apărării.

El a afirmat că nu se rupe coaliţia.

“Ceea ce ne lipseşte nouă încă şi cu siguranţă că o să câştigăm în timp dacă şi colegii noştri liberali vor merge la asta, noi nu avem în România o cultură a colaborării destul de….(…) Nu se rupe coaliţia nici anul acesta şi nici anul viitor”, a declarat Dîncu.

Întrebat dacă PSD şi PNL vor candida împreună în 2024, Vasile Dîncu a răspuns: “Asta rămâne de văzut, ţine de parcursul pe care îl vom face în aceşti doi, trei ani până la alegeri dacă vom reuşi să câştigăm în cultura colaborării, atunci s-ar putea să candidăm împreună, dar deocamdată şi aşa este bine, ne păstrăm fiecare identitatea noastră”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Procurorii și ofițerii SIS din Republica Moldova au descins la Igor Dodon, vizat în dosarul ‘săcoșă’

Publicat

in

De

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte al R.Moldova și președintele de onoare al PSRM Igor Dodon.

Potrivit surselor Deschide.MD, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă). Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Aceleași surse au menționat că acțiunile de urmărire penală vor avea loc pe mai multe adrese.

De precizat că săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”, după ce în mai 2020, Procuratura Generală condusă pe atunci de Alexandr Stoianoglo a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

Știre în curs de actualizare!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

OMS nu a descoperit mutaţii ale variolei maimuţei

Publicat

in

De

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu deţine dovezi potrivit cărora virusul variolei maimuţei ar fi suferit mutaţii, a spus luni un cadru executiv al agenţiei sanitare a ONU, adăugând că această boală infecţioasă endemică în vestul şi centrul Africii nu prezintă tendinţa de a se modifica, informează Reuters.

Rosamund Lewis, directoarea secretariatului anti-variolă, parte din programul de urgenţe al OMS, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că mutaţiile sunt de obicei mai puţine în cazul acestui virus, iar secvenţierea genomică a cazurilor va ajuta la înţelegerea informată a focarului actual.

Cele peste 100 de cazuri suspecte şi confirmate din focarul recent depistat în Europa şi America de Nord nu au fost severe, a precizat şefa unităţii OMS pentru boli emergente şi zoonoze, precum şi director tehnic al departamentului pentru combaterea COVID-19, Maria van Kerkhove.

”Este o situaţie care poate fi ţinută sub control”, a spus ea.

Focarele sunt atipice, potrivit OMS, întrucât apar în ţări unde virusul nu circulă de obicei. Oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă originea cazurilor şi dacă virusul a suferit vreo modificare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend