Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Din cuvintele Părintelui Petroniu Tănase: ‘S-a pierdut ideea de păcat şi atunci omul crede că e liber să facă toate relele de pe lume’

Avatar

Publicat

in

Vă prezentăm o serie de citate din înţelepciunea duhovnicească a Părintelui Petroniu Tănase, potrivit basilica.ro.

Fostul stareţ român al Mănăstirii Prodromu din Muntele Athos a trecut în veşnicie în urmă cu 10 ani în ziua de 22 februarie 2011.

Citește și: Nicușor Dan JUBILEAZĂ! Activitatea Gabrielei Firea de la primărie ar putea fi verificată: firme de audit chemate la Primăria București

Să nu ții păcatul mult timp nemărturisit, pentru că păcatul e ca o otravă, așa cum spune Sfântul Macarie Egipteanul: paralizează sufletul! De aceea se află lumea actuală așa de afundată în neputință, pentru că nu se spovedește.

Cum ți-ai pregătit aripile aici, așa o să zbori dincolo.

Lumea e aşa de strâmbată şi de îndepărtată de Dumnezeu, încât lucrurile creştineşti i se par nebunie.

Omul să se retragă din când în când, ca să se întâlnească cu Dumnezeu.

Nu vă amăgiţi: de nu se va curăţi neamul acesta de patimi, Duhul Sfânt nu va veni peste el.

Să respirăm pe Dumnezeu ca pe aer.

Dă-i minţii o lucrare; dacă mintea are o lucrare, atunci nu mai e atrasă de curiozitate.

S-a pierdut ideea de păcat şi atunci omul crede că e liber să facă toate relele de pe lume.

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Dacă nu ne pregătim în lumea aceasta, o să ajungem niste nefericiţi, bântuiţi veşnic de păcatele pe care le-am făcut.

Izvorul tuturor păcatelor este iubirea de sine.

Omul dacă trăieşte în viaţă dezordonat devine nesimţitor, nu îşi mai dă seama că un lucru e rău, ajunge să bea nedreptatea ca apa. Face păcatele fără să îl doară capul.

Nici un păcat nu degradează fiinţa umană aşa de mult ca desfrânarea, prin care îţi deteriorezi însăşi fiinţa ta. E încurajată pe toată linia, dar e o lucrare potrivnică chemării omului, care nu îl duce la fericire, ci la chinurile veşnice.

Ce negoţ bun, oleacă de osteneală, câţiva ani şi câştigăm veşnicia. Oricât de mulţi ani ar fi pe pământ, faţă de infinit sunt o picătură. Cu puţinul pe care-l facem aici câştigăm veşnicia nefericită sau fericită. Să nu fim nesimţitori la aceasta.

Să ducem o viaţă creştinească. Ăsta e rostul nostru şi la el trebuie să ne fie mintea atentă şi sufletul treaz. Omul trebuie să ajungă să împlinească acest rost. Dacă nu împlineşte, atunci existenţa omului nu are nici o raţiune.

Omul este adevărat om când tinde spre Dumnezeu. Nu este libertate altfel decât să faci binele, nu răul. Nu e voie să facă orice, nu e în interesul lui.

Sufletul e veşnic, iar trupul – trecător, deci e normal să mă îngrijesc de ceea ce rămâne, nu de ceea ce putrezeşte. Însă, civilizaţia materialistă a făcut ca omul să nu mai aibă timp pentru suflet deloc.

Nu poți fi om frumos fără să fii curat la suflet.

Pocăinţa ne deschide calea cea nesfârşită a îndumnezeirii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Florin Cîțu s-a dezlănțuit de la tribuna Parlamentului la adresa PSD: ‘Nu am crescut nicio taxă și plătim mai mulți bani și aducem mai mulți bani la buget. Luați notițe!’

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîţu a afirmat marţi, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, că bugetul pe anul 2021 demontează minciunile „socialiştilor de la PSD”. El a transmis că ”Bugetul asigurărilor sociale de stat are venituri de 90,3 miliarde de lei, cu 10 miliarde mai mult decât în 2020 şi cu 20 miliarde de lei mai mult decât în 2019”.

„Nu pot să nu remarc cum şi-au motivat votul socialiştii de la PSD. Au spus tot, în afară de adevăratul motiv – că au fost tăiaţi de la buget şi nu pot să mai fure. Ăsta a fost singurul argument. În rest – vor ţipa tot anul. În rest – minciuni, minciuni şi iar minciuni”, a spus premierul în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

Premierul a precizat că bugetul asigurărilor sociale de stat are cuprinse şi cheltuieli cu asistenţa socială şi creşterea pensiilor, transmiţându-le reprezentanţilor PSD „să nu mai mintă”.

„Bugetul asigurărilor sociale de stat are venituri de 90,3 miliarde de lei, cu 10 miliarde mai mult decât în 2020 şi cu 20 miliarde de lei mai mult decât în 2019, când eraţi la guvernare. Cheltuielile sunt de 90,2 miliarde de lei, din care 89,24 miliarde de lei – Asistenţă Socială. Cum nu se duc bani către Asistenţă Socială, 89,24 miliarde de lei. Să îi luăm pe capitole: 87,47 miliarde lei – cheltuielile efective pentru sistemul public de pensii, anul acesta mai mult cu 7,7 miliarde. De ce? Pentru că au crescut pensiile. Nu mai minţiţi. Au crescut pensiile şi în 2021. Deci, 7,7 miliarde lei în plus, au crescut pensiile. 1,64 miliarde lei pentru ajutoare sociale, din care 1,44 milioane de lei pentru decese şi 200 milioane pentru bilete de tratament. Vedeţi, avem grijă şi de oamenii care au avut mai puţin noroc în viaţă. 124 milioane de lei pentru accidente de muncă sau boli profesionale”, a adăugat Cîţu.

El a menţionat că prin acest buget a fost rezolvată şi situaţia minerilor din Valea Jiului.

„Bugetul asigurărilor pentru şomaj, construit pe venituri totale de 4,68 miliarde lei, din care 3,38 miliarde pentru asigurări de şomaj şi 1,3 miliarde pentru Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale. Acest fond a fost folosit pentru a repara situaţia minerilor din Valea Jiului. Am folosit, banii îi aveam, am rezolvat problema, pe care aţi cărat-o şi aţi menţinut situaţia ani de zile şi n-aţi rezolvat nimic. Am rezolvat noi şi Valea Jiului”, le-a mai transmis Cîţu parlamentarilor PSD.

Premierul a mai susţinut că sunt plătite sume mai mari din buget pentru pensii, salarii şi alocaţii, fără să fie majorate taxele, aşa cum a făcut guvernarea PSD.

„Pentru bugetul asigurărilor sociale de stat – este pe deficit, deciziile pe care le-aţi luat în ultimii ani, iresponsabile, dezmăţul fiscal pe care l-aţi făcut, ne-a adus în situaţia aceasta cu acest deficit. Aceasta înseamnă că de la bugetul de stat trebuie să dăm şi anul acesta 18 miliarde de lei, mai mult decât anul trecut pentru că au crescut pensiile. Noi facem toate aceste lucruri, plătim mai mult şi pensii şi salarii şi alocaţii, fără să creştem taxele, aşa aţi făcut voi 3 ani de zile, taxe pe care noi le-am eliminat în prima zi de mandat anul trecut. Nu am crescut nicio taxă şi plătim mai mulţi bani şi aducem mai mulţi bani la buget. V-am arătat cu se face anul trecut, vă arătăm cum se face 4 ani. Luaţi notiţe!”, le-a mai spus Cîţu social-democraţilor, informează agerpres.ro

Citește și:

Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Virgil Guran acuză PSD și AUR: Bugetul Bulgariei nu ar fi ajuns pentru amendamentele opoziției

Avatar

Publicat

in

De

Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, a declarat marți, în plenul reunit, la dezbaterea bugetului asigurărilor sociale de stat, că amendamentele opoziției la buget depășesc bugetul Bulgariei.

„Stiu ca pensiile sunt mici, dar avem probleme cu pandemia. Numai cine nu vrea nu observa acest lucru. Daca nu echilibram bugetul national, o luam populist, ne imprumutam si acum mai bine de jumatate din sala era cu senatori si deputati PNL, dar nu am vrut sa mintim lumea. Daca sunteti curiosi sa adunati sumele de la amendamente, va spun ca bugetul Bulgariei nu ne ajungea pentru aceste amendamente”, a declarat Virgil Guran.

Citește și: Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend