Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Din cauza Omicron, persoanele de peste 60 de ani ar trebui sa nu mai calatoreasca in strainatate – recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii

Publicat

in

Forul ONU a actualizat recomandarile pentru traficul international, in contextul variantei Omicron a SARS-CoV-2 (B.1.1.529). Potrivit OMS, informatiile preliminare arata o contagiozitate crescuta a noii variante. “Persoanele care nu se simt bine sau nu sunt vaccinate cu schema completa ori nu au dovada trecerii prin boala si care sunt intr-un pericol mai mare de a face o forma grava a bolii si de a muri, inclusiv persoanele de peste 60 de ani si cele cu comorbiditati ar trebui sfatuite sa nu calatoreasca in aceasta perioada” – afirma OMS. Cum ar putea decurge restrictiile pentru varstnici aici https://ghimpele.ro/organizatia-mondiala-a-sanatatii-recomanda-ca-batranii-nevaccinati-sa-fie-lasati-sa-calatoreasca-doar-in-anumite-conditii/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Dr. Emilian Popovici: ‘Unii consideră că dacă le vorbești de măsuri, automat le strici concediul. Dorința de a-și proteja propria sănătate ar trebui să fie cea care să le spună permanent oamenilor ce au de făcut’

Publicat

in

De

Prof.dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a atras atenția că populația trebuie să respecte în continuare câteva măsuri simple pentru a se proteja de o infecție cu SARS-CoV-2.

Dr. Emilian Damian Popovici este nu doar vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie (SREPI), ci și profesor al disciplinei de Epidemiologie în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Am stat de vorbă recent cu el, în contextul creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19 în țara noastră.

Epidemiologul a precizat că își dorește să sfătuiască oamenii în această perioadă când este extrem de important să ne protejăm de o eventuală infecție cu noile variante ale SARS-CoV-2.

„Unii consideră că dacă le vorbești de măsuri, automat le strici concediul. Eu spun că, dacă ne readucem aminte de măsurile arhicunoscute, respectiv purtatul măștii în spațiile închise și aglomerate, chiar în spațiile deschise foarte aglomerate, igiena mâinilor, distanțarea față de persoanele care prezintă semne evidente de boală, rezerva de a mai frecventa colectivitatea pentru cei care ei prezintă semne de boală, (…) ne salvăm concediul”, a declarat dr. Emilian Popovici.

El a subliniat, în același timp, că trebuie să ne protejăm și pe noi, trebuie să-i protejăm și pe cei din jurul nostru.

„Dacă apelăm la aceste măsuri, nu numai că nu ne stricăm concediul, eu zic că îl salvăm. Pentru că în momentul în care ne infectăm, garantez că acel concediu este compromis. Dacă luăm niște măsuri, s-ar putea ca acestea să fie salvatoare, să nu ne infectăm și să ne salvăm și concediul.  Eu recomand oamenilor să respecte măsurile în condițiile pe care le-am precizat și (…) să nu aștepte neapărat ca o autoritate sau alta să le spună ce au de făcut. Dorința de a-și proteja propria sănătate ar trebui să fie cea care să le spună permanent oamenilor ce au de făcut.”, a conchis vicepreședintele SREPI, conform viata-medicala.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Extremul Orient, pe un butoi cu pulbere. SUA, predicție despre marele atac al Chinei asupra Taiwanului: ‘Nu vom mușca momeala. Nu va funcționa’

Publicat

in

De

Statele Unite ale Americii (SUA) vin cu noi detalii despre când ar putea avea loc invazia Taiwanului de către Republica Populară Chineză.

Evaluarea SUA cu privire la calendarul Chinei pentru o invazie a Taiwanului nu s-a schimbat, a declarat subsecretarul pentru Politică al Apărării, Colin Kahl, în timpul unei conferințe de presă de luni de la Pentagon.

Kahl a spus că Pentagonul nu și-a schimbat predicția conform căreia China nu va încerca să cucerească Taiwanul militar în următorii doi ani, ca răspuns la călătoria președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi.

„În mod clar (Republica Populară Chineză) încearcă să constrângă Taiwanul, în mod clar încearcă să constrângă comunitatea internațională și tot ce voi spune este că nu vom mușca momeala. Nu va funcționa”, a spus subsecretarul.

China, exerciții în jurul Taiwanului

Ca răspuns la vizita lui Pelosi, China a lansat exerciții militare la scară largă. În perioada 4-7 august, a lansat rachete balistice lângă Taiwan și a desfășurat avioane și nave militare peste linia mediană a strâmtorii Taiwan.

China a anunțat, de asemenea, că Armata Populară de Eliberare va începe să organizeze exerciții militare „regulate” la est de linia mediană a strâmtorii Taiwan. Exercițiile comune se vor concentra pe operațiuni anti-submarine și de asalt pe mare, potrivit Comandamentului Teatrului de Est al Chinei.

Kahl a spus că SUA vor „continua să zboare, să navigheze și să opereze oriunde legea internațională ne permite să facem acest lucru, inclusiv în strâmtoarea Taiwan”. De asemenea, SUA vor fi alături de aliații și partenerii săi regionali, a adăugat el.

În timpul unei întâlniri cu președintele Tsai Ing-wen (蔡英文) din 3 august, Pelosi a spus că vizita ei arată „în mod clar” că SUA nu își vor abandona angajamentul față de Taiwan. Luni (8 august), ministrul de externe Joseph Wu (吳釗燮) a declarat în timpul unui interviu CNN că Taiwanul nu se teme de China, conform taiwannews, citează dcnews.ro.

Vezi și:

Anunț îngrijorător din China! Armata chineză își continuă exercițiile militare în apropiere de Taiwan

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend