Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

DIICOT intră în forță! 160 de români, luați la bani mărunți într-un celebru dosar! Prejudiciu uriaș

Publicat

in

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) intră în forță! 160 de persoane sunt luate la bani mărunți într-un celebru dosar, cu un prejudiciu de peste 1 milion de euro.

Cercetările Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara în dosarul „Motorina CFR”, vizând sustragerea de combustibil care a cauzat un prejudiciu de peste 1 milion de euro, continuă, fiind deosebit de complexe, având în vedere că sunt implicaţi 160 de suspecţi şi inculpaţi şi trebuie stabilit de către organele de urmărire penală cuantumul imputabil fiecărui participant la activitatea infracţională.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Parchetului de pe Înalta Curte de de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, structura Centrală, arată într-un comunicat remis joi, la solicitarea AGERPRES, semnat de procuror şef birou, că în dosarul penal înregistrat la DIICOT Timişoara se efectuează cercetări faţă de mai mulţi suspecţi şi inculpaţi pentru infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare ci consecinţe deosebit de grave.

Potrivit comunicatului de presă, în urma cercetărilor efectuate a rezultat că, în perioada 2013 – 2016, la nivelul Depoului de Locomotive Timişoara a fost constituit un grup infracţional organizat care avea ca scop însuşirea şi sustragerea combustibilului din gestiune, în baza unui plan infracţional foarte bine conceput, cu roluri clar definite pentru fiecare dintre membrii grupării, cauzând un prejudiciu de 7.502.371 lei. Cercetările în cauză sunt deosebit de complexe, având în vedere numărul mare de suspecţi şi inculpaţi (160 de persoane), precum şi stabilirea de către organele de urmărire penală a cuantumului imputabil fiecărui participant la activitatea infracţională.

Procurorul şef al DIICOT Timişoara, Alex Florenţa, declara pentru AGERPRES, în aprilie 2016, când au început cercetările în acest caz, că prejudiciul de 1 milion de euro este estimativ, urmând ca valoarea reală să fie mult mai mare, calculată pe baza documentelor ridicate în cadrul cercetărilor.

„Valorificarea propriu-zisă a motorinei sustrase se făcea prin două modalităţi, pentru cantităţile mici se încărca în diferiţi recipienţi şi plecau. Pentru cantităţile mai mari, în incinta depoului era amenajat un spaţiu care aparţine tot CFR, dar care fusese dat în folosinţă fără niciun contract în sine, unei societăţi care-şi amplasase o pompă în incinta spaţiului respectiv. O conductă artizanală improvizată lega rezervoarele propriu-zise ale CFR, în care depozitau cantitatea de combustibil pe care reuşeau să-l sustragă şi se vărsa prin această conductă în staţia tip PECO din spaţiul artizanal, unde noaptea veneau tot felul de tiruri de la societăţi, încărcau motorina cu care plecau mai departe. Acolo s-a muncit, nu glumă. (…) Suspecţii puneau în locomotive o cantitate de combustibil care le ajungea pentru efectuarea cursei, dar în actele întocmite treceau cantităţi mai mari. Aceşti parametri se măsoară cu un debimetru, un dispozitiv care îţi dă cantitatea corectă. Cu acest debimetru şi cu sprijinul laboranţilor din instituţie, se jongla la cantităţile de motorină, astfel încât în locomotivele care plecau în curse se vărsa o cantitate concretă care le ajungea pentru efectuarea cursei, iar în actele întocmite se treceau cantităţi mai mari. Diferenţa de cantitate, în actele în fals întocmite, era jonglată prin intermediul conducerii sucursalei, şefi de unitate, adjunctul şefului de unitate, gestionarul-şef, după anumiţi parametri, calcule, astfel încât ei să se acopere în gestiune şi să pară totul în regulă”, explica în 2016, pentru AGERPRES, şeful DIICOT Timişoara.

Vezi și

Scenariul care detonează cazul Caracal: ‘Dincă era conectat la București, direct prin Ministerul de Interne’

Este oficial! Mii de români nu vor mai plăti acest impozit

Fără precedent! Lovitura pe care i-o dă Viorica Dăncilă lui Klaus Iohannis, înainte de alegeri

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

BREAKING – Un tren de călători a lovit o autoutilitară: 16 persoane se aflau în tren

Publicat

in

De

Un accident feroviar a avut loc vineri dimineaţă în judeţul Olt, după ce un tren Regio a lovit o autoutilitară. În tren se aflau 16 persoane, iar în autoutilitară doar şoferul. Persoanele implicate au refuzat transportul la spital.

Citește și: Ion Cristoiu decriptează războiul din interiorul PNL: Gruparea Ludovic Orban vs. Gruparea Rareş Bogdan

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, pompierii Gărzii Vişina, cu o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare şi un echipaj SMURD, au intervenit la accidentul feroviar.

În accident au fost implicate un tren Regio, în care se aflau 16 persoane şi o autoutilitară, în care se afla doar şoferul.

Persoanele implicate au fost asistate la faţa locului, nu prezentau urme vizibile de traumă şi au refuzat transportul la spital, au precizat reprezentanţii ISU Olt.

Traficul feroviar a fost întrerupt pentru 30 de minute.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Lupta po litică tranșată și în Kosovo de Curtea Constituțională – Un nou guvern fără noi alegeri

Publicat

in

De

Curtea Constituţională din Kosovo a risipit joi speranţele taberei prim-ministrului de stânga Albin Kurti referitoare la organizarea de noi alegeri parlamentare anticipate, confirmând un decret al adversarului său politic, preşedintele Hashim Thaci, privind formarea unui nou guvern de coaliţie, informează AFP şi Reuters preluat de agerpres.

Este posibil ca această decizie să ducă la o intensificare a tensiunilor în Kosovo, aflat într-o criză politică declanşată de căderea pe 25 martie a guvernului condus de partidul naţionalist de stânga al lui Albin Kurti, Vetevendosje (VV), care a câştigat alegerile legislative din octombrie.

Albin Kurti a cerut organizarea de noi alegeri, dar preşedintele Thaci a numit prin decret un reprezentant al partidului de centru-dreapta care s-a clasat pe locul al doilea la alegerile legislative din toamnă, LDK, pentru a forma un nou guvern, fără a mai organiza un nou scrutin.

Alegerile legislative din toamnă au consacrat înfrângerea istorică a foştilor luptători pentru independenţă care au dominat viaţa politică de la proclamarea independenţei provinciei sârbe în 2008. Mandatul lui Hashim Thaci, fost luptător şi figură centrală pe scena politică kosovară, se încheie în 2021.

Cea mai înaltă instanţă din Kosovo, sesizată de tabăra lui Albin Kurti, a decis că decretul prezidenţial este „în conformitate” cu Constituţia. Învingătorii într-un scrutin „nu au autoritatea de a bloca formarea unui guvern într-un ciclu electoral”, a declarat instanţa.

Tabăra prim-ministrului a făcut deja apel la organizarea unei manifestaţii naţionale pe 5 iunie pentru a protesta împotriva deciziei.

Mii de susţinători ai VV s-au adunat deja joi pentru o „repetiţie” care să permită participanţilor să exerseze respectarea măsurilor de distanţare socială în vigoare ca urmare a pandemiei noului coronavirus.

Coaliţia formată de VV şi LDK s-a destrămat în luna martie, la mai puţin de două luni de la preluarea funcţiei, din iniţiativa LDK, care a introdus o moţiune de cenzură împotriva propriului cabinet, motivat în parte de presiuni din partea Statelor Unite, principalul aliat al Kosovo, nemulţumite de politica premierului Kurti faţă de Serbia.

Prim-ministrul desemnat de preşedinte, Avdullah Hoti, profesor de economie din cadrul LDK, este acum liber să formeze noul executiv. LDK susţine că are numărul necesar de voturi pentru a face acest lucru ţinând cont de voturile deputaţilor care au fost în opoziţie până acum.

Preşedintele a solicitat pe Facebook partidelor şi instituţiilor „să dea dovadă de maturitate politică şi de respect pentru lege şi ordine”.

Ambasada Statelor Unite a cerut, de asemenea, respectarea deciziei Curţii Constituţionale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend