Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

DIICOT, acțiune în FORȚĂ: Indivizi care traficau fete în Spania și Elveția, săltați după ce au făcut averi fabuloase de pe urma tinerelor

Publicat

in

Nouă percheziții au fost făcute, miercuri, în Buzău, la persoane din familii ce traficau fete în Spania și Elveția, după ce le recrutau prin metoda „lover boy”. Traficanții au obținut de pe urma lor aproape un milion de euro, bani investiți în mașini de lux și alte bunuri, pentru a li se pierde urma.

Citește și: S-a aflat! Ce salariu are Mugur Isărescu

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DIICOT, au fost efectuate nouă percheziţii în Buzău și două comune limitrofe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

Practic, procurorii au probe că în perioada 2010-2017 s-a constituit și a funcționat un grup infracțional organizat de tip interfamilial, format din șase suspecţi, care au comis infracțiuni de proxenetism și trafic de persoane, ducând mai multe tinere pe teritoriile Regatului Spaniei și al Confederației Elvețiene, precum și în comiterea infracțiunii de spălare a banilor astfel obținuți, cu prelungirea acestei ultime activități infracționale până la nivelul anului 2019.

Citește și: Dezastru! Şeful Transelectrica şi-a falsificat diploma de absolvire

Potrivit DIICOT, fetele erau recrutate din România și exploatate sexual pe teritoriile Spaniei și al Elveției.

„Metoda cel mai des utilizată pentru recrutarea tinerelor a fost metoda cunoscută sub denumirea ‘lover boy’, ce constă în manifestarea unor sentimente de afecțiune însoțită de promisiunea întemeierii unei familii, promisiune materializată în unele cazuri prin încheierea formală de căsătorii, deziderat ce era condiționat de acumularea prealabilă de importante și aparent facile venituri materiale ce nu pot fi obținute în alt mod decât practicarea prostituției de către tânăra în cauză. Interesul real al proxenetului era dezvăluit ori devenea evident pe durata desfășurării activității de prostituție când tânăra era supusă la presiuni din ce în ce mai mari pentru obținerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoțite în cele mai multe cazuri de corecții fizice, iar cea mai mare parte a banilor obținuți erau direcționați pentru satisfacerea exclusivă a dorințelor materiale ale proxenetului”, spun procurorii DIICOT.

Datorită acestei perioade în care tinerele erau „în zona de control și influență a proxenetului”, fetele nu au sesizat organele de anchetă până în momentul în care au realizat ca sunt victimele unei înșelăciuni sentimentale.

Tinerele erau duse în Spania și Elveția cu autoturismul ori cu avionul, erau cazate în apartamente închiriate de către membrii grupării, în care locuiau și ei, apoi persoanele acuzate găseau cluburi unde plasau fetele pentru practicarea prostituției.

Citește și: Alexandru Cumpănașu, atac de ultimă oră la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: ‘Își pun coada pe spinare’

Potrivit DIICOT, tienrele erau supravegheate astfel încât să rămână în zona de control în influența membrilor grupării.

„Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională, aproximativ 944.000 de euro, au fost investite de către membrii grupului în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziționate pe numele suspecţilor ori pe numele altor persoane și revândute ulterior, urmărindu-se astfel ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestor bunuri, ascunderea ori disimularea adevăratei naturi, a provenienței, dispoziției, circulației sau a proprietății bunurilor”, se arată în comunicatul DIICOT.

Nouă persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Buzău.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

FACEBOOK poate lua o măsură RADICALĂ: Ar putea INTERZICE publicitatea politică înaintea alegerilor prezidenţiale americane

Publicat

in

De

Facebook analizează dacă să interzică publicitatea politică pe platforma sa de socializare, în Statele Unite, înainte de alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie, potrivit unor surse citate vineri de Bloomberg, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Deocamdată doar se discută posibilitatea de a interzice publicitatea politică şi nu a fost luată încă o decizie.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că Facebook nu comentează informaţia.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Facebook a fost criticată pentru politica sa de a excepta publicitatea politică de verificarea faptelor afirmate. Anul trecut, Twitter a interzis reclamele politice, dar Facebook a afirmat că nu vrea să îngrădească discursul politic.

Campaniile preşedintelui Donald Trump şi candidatului democrat Joe Biden nu au răspuns imediat solicitărilor de comantarii.

Luna trecută, campania Biden a publicat o scrisoare deschisă adresată directorului general al Facebook Mark Zuckerberg, în care a cerut companiei să verifice faptele prezentate în reclamele politice, în cele două săptămâni de dinaintea alegerilor.

Într-o postare făcută vineri pe Twitter, directorul pentru sectorul digital al campaniei Biden, Rob Flaherty, s-a referit la problema dezinformării prin intermediul conţinutului neplătit de pe site.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

”Trebuie să reamintesc că problemele Facebook sunt în proporţie de 80% legate de conţinutul neplătit şi tot ceea ce fac în privinţa conţinutului plătit este o tentativă de a distrage atenţia”, a scris Flaherty pe Twitter.

Peste 900 de advertiseri s-au înscris într-un boicot împotriva Facebook organizat de organizaţii pentru protejarea drepturilor civile, pentru a presa compania să ia măsuri concrete pentru a bloca răspândirea urii şi a dezinformării, în urma morţii afro-americanului George Floyd în timp ce se afla în custodia poliţiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Atenție, călători! Poliția Capitalei dă amenzi în mijloacele de transport în comun

Publicat

in

De

Poliția Capitalei a anunțat că în ultima săptămână, împreună cu polițiștii locali, a aplicat peste 1.100 de amenzi pentru nerespectarea regulilor de protecție în mijloacele de transport în comun.

Citește și: Raluca Turcan scapă porumbelul: prioritatea noastră este organizarea alegerilor

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a anunțat că a continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție împotriva infectării cu COVID-19 în mijloacele de transport în comun, informează Mediafax.

Amenzile aplicate într-o săptămână ajung la aproape 160.000 de lei.

„Pe parcursul celor 7 zile, în urma verificărilor efectuate, în care au fost implicați și reprezentanți ai Poliției Locale, au fost constatate și aplicate 1.127 sancțiuni contravenționale, în valoare de 158.200 lei”, a anunțat Poliția Capitalei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend