Conecteaza-te cu noi

Campulung

Dificil, intens, dar o experienţă de neuitat. Aşa a fost participarea elevilor de la “Carol I” la procesul de la Haga

Avatar

Publicat

in

După o săptămână de competiţie pe teme de drept penal internaţional, într-un process imaginar susţinut atât ca acuzare, cât şi ca apărători, elevii de la Colegiul Naţional Pedagogic ”Carol I” din Câmpulung, coordonaţi de prof. Laura Robe şi de avocatul Brânduşa Popescu, s-au întors acasă. Chiar dacă de data aceasta nu au putut să se incununeze cu laurii victoriei, chiar şi simpla lor prezenţă la o competiţie de acest gen este onorantă. Iată ce a postat Brânduşa Popescu pe contul său de facebook: “Acum, pentru că impresiile s-au sedimentat, am să vă povestesc, în câteva cuvinte, despre experiența noastră de la Haga. A fost dificil și intens, am avut cate 3 runde de competiție zilnic, iar în final, cei mai buni au câștigat. Iar de această dată , au fost elevii din Africa de Sud. Ceea ce rămâne, este sentimentul că ai asistat la o competiție de excepție, alături și la nivelul celor mai buni, că ai ajutat puțin la constientizarea problemelor cu care acești copii minunați vor trebui să se descurce în viitor. Grija pentru o lume mai sigură, respectul pentru instituțiile democratice și lipsa de prejudecăți sunt lecții importante , iar prieteniile legate un câștig real. Ne- am străduit să învingem și ne am bucurat pentru învingători, și ne consideram onorați de întreaga experiență.”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Spitalele din Argeș îsi pot relua activitatea în regim mixt. Vezi lista!

Avatar

Publicat

in

Instituția Prefectului Argeș informează că a fost transmisă către Ministerul Sănătății lista unităților spitalicești din județ care doresc să își reia activitatea în regim mixt (Covid și non-Covid). Propunerile au fost făcute de către managerii de spitale, ținând cont de tendința descrescătoare a numărului de cazuri Covid-19 și datorită gradului scăzut de ocupare a paturilor pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Toate spitalele care se vor reorganiza pentru reluarea activităților non-Covid vor înainta DSP Argeș o actualizare a planului de supraveghre, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale, a hărții zonelor de risc și a procedurilor operaționale privind dezinfecția, purtarea echipamentului de protecție personală și circuitele funcționale adaptate în conformitate cu măsurile specifice de prevenire și limitare a infecției cu virusul SARS-CoV-2. În același timp, DSP Argeș va reanaliza nevoia de oferire a serviciilor de asistență medicală spitalicească Covid în funcție de evoluția numărului de îmbolnăviri și gradul de ocupare a paturilor din județ.

Spitalele din județ care vor putea fi organizate pentru funcționarea în regim mixt sunt următoarele:

-Spitalul PNF Câmpulung- cu 27 paturi pentru pacienții non-Covid;
-Spitalul PNF Valea Iașului- cu 35 de paturi recuperare respiratorie post-Covid;
-Spitalul PNF Leordeni- cu 19 paturi pentru pacienții non-Covid (spitalizare continuă ftiziologie) și 8 paturi spitalizare de zi în Pavilionul I;
-Spitalul Militar Pitești- cu 14 paturi pentru pacienții Covid cu patologie sociată psihiatrică în pavilionul neuropsihiatrie;
-Spitalul Municipal Câmpulung- cu 149 paturi pentru pacienți non-Covid.

Amintim că încă din 29 mai 2020 spitalele folosite pentru tratarea pacienților Covid pot asigura și asistența medicală pentru pacienții non-Covid, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr. 961/2020. Conform ordinului menționat, “în funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul DSP, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Transporta mai mult material lemnos decât avea justificat în documente

Avatar

Publicat

in

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 50 de ani, din Berevoești, care transporta, pe raza localității Albeștii de Muscel, cu o autoutilitară, material lemnos, prezentând pentru control documente din care justifica o cantitate de 1,89 metri cubi de material lemnos, de esență foioase.

Cantitatea aflată în mijlocul de transport a fost verificată de un specialist silvic, rezultând că în mijlocul de transport se aflau mai mult cu 0,63 metri cubi de material lemnos decât cantitatea justificată cu documente.

În urma abaterii constatate, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, totodată fiind confiscată cantitatea de 0,63 mc de material lemnos, care a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend