Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DEZVALUIRI ! Cine pe cine şantajează ? INCREDIBIL ! “Cumetriile” din primărie, pagubă de 1,5 miliarde lei la buget

Avatar

Publicat

in

– Licitaţii şi aranjamente sub ochii juriştilor primăriei au dus la pierderea multor bani dar si a unor suprafeţe de teren, acuză un ageşean

Unul dintre cei mai importanţi fermieri din judeţul Argeş, Dan Petrescu, a decis să rupă tăcerea şi a dezvăluit, în direct la SUPER TV, în cadrul emisiunii Chestiuni Argeşene, faptul că un mic grup de oameni controleaza tot ce se întâmplă în Primăria Curtea de Argeş. Dan Petrescu a prezentat o decizie a Curtii de Apel Piteşti prin care primăria este obligată să restituie familiei lui Jan Cristescu, fostul angajat al primăriei, suma de 1.5 miliarde lei vechi. Dar poate ca nu asta nu ar fi problema cea mai mare ci modul in care s-a ajuns aici. Aşa cum spune Dan Petrescu, este o practică de tip inginerie financiar-juridica prin care se pot obţine si terenuri dar şi bani. Potrivit lui Dan Petrescu, primaria organizează o licitaţie, e cîştigată respectand procedura de catre o persoana şi, imediat după licitaţie, aceeaşi persoană acţionează în judecată primăria pe motiv ca ceva nu ar fi in regulă, mai exact preţul de adjudecare. La proces juriştii primăriei nu prea îşi dau silinţa şi… primăria e buna de plată, în acest caz 1,5 miliarde lei vechi. Cum deduceţi deja, aceşti bani vor fi plătiţi chiar de argeşeni, din taxele şi impozitele acestora.
” Un singur om coordonează tot în primărie, inclusiv primar, secretar şi birou juridic: Jan Cristescu!”
Dan Petrescu a mai dezvaluit că tot aparatul administrativ al primăriei Curtea de Argeş este controlat de Jan cristescu, fostul angajat al primăriei. ” Cu mâna pe biblie vă spun că acest om, Jan Cristescu, coordonează tot în primărie, inclusiv primar, secretar, birou juridic şi birou agricol”, spune fermierul argeşean. Acesta a şi detaliat mecanismul: “Vorbim de o golăneală pe faţă, de mici şi mari şantajuri ! Acest om, Jan Cristescu, îi are la mana pe mai toţi din primărie. Inclusiv juristul Radu Chirca este vizat de acest om. Jan Cristescu ii spune mereu ca daca nu îi va face pe plac la licitaţii si procese va fi dat in vileag. Vorbim de şantajuri mari între aceşti oameni !”, a mai declarat Dan Petrescu. Fermierul argeşean a mai şi dezvăluit în premieră cum o mare suprafaţă de teren aflata intr-o zonă atractiva a orasului din punct de vedere imobiliar, a “zburat” din averea primăriei şi a fost preluată de un grup de oameni de bine care a parcelat terenul in scopul construirii de imobile. Dar despre acest subiect, vom reveni cu detalii incredibile in editia următoare a ziarului nostru.

Cine este Jan Cristescu ?

Jan Cristescu a fost ani buni angajat al primăriei Curtea de Argeş la biroul agricol. El a plecat fortat din primărie in urma aproape 5 ani după ce Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul său. Mai exact, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă în perioada exercitării funcției publice, întrucât, în calitate de referent, respectiv inspector la Biroul Registrului Agricol din cadrul Primăriei Mun. Curtea de Argeș, a întocmit și semnat referate prin care a propus încheierea contractelor de arendare pe o periodă de 10 ani in care arendaş era chiar el. Mai pe scurt, Jan Cristescu semna referate şi propunea contracte intre primărie şi el ! Mai grav este că pentru suprafețele de teren deținute în arendă in acest mod, Jan Cristescu a accesat fonduri europene de la A.P.I.A. Argeș, în perioada 2007 – 2012, în valoare totală de 2.287.182,55 Lei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ioana Mihăilă: ‘Suntem pe cale să publicăm ordinul cu testarea în farmacii și să livrăm farmaciilor teste pentru a putea crește capacitatea de testare’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, consideră că renunţarea la purtarea măştii de protecţie este fezabilă de la 1 august, dar în spaţii deschise şi neaglomerate.

„Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil”, a declarat Mihăilă miercuri seara, la TVR1.

Ea a arătat că a discutat cu premierul Florin Cîţu ca persoanelor care sunt vaccinate să înceapă să le fie permisă mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie, iar de la 1 iunie să se poată sta fără mască în birouri, dacă toţi angajaţii din acel loc sunt vaccinaţi.

„Am avut o discuţie pe această temă cu premierul Cîţu chiar astăzi şi am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie. Una dintre aceste idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toţi vaccinaţi dintr-un anumit spaţiu închis, să poată să nu poarte mască. Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi, va trebui să verificăm cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu specialiştii pe care îi avem în sănătate publică, dar (…) pare o idee fezabilă”, a spus Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat dorinţa ca, odată cu implicarea medicilor de familie, numărul celor vaccinaţi împotriva noului coronavirus să treacă de 100.000 de persoane pe zi.

„Astăzi am avut 94.000 de vaccinaţi, ceea ce este un rezultat încurajator. Cred că toate aceste noi metode de vaccinare au contribuit la acest rezultat bun. (…) Este unul dintre vârfuri… A fost doar a doua zi de vaccinare la medicii de familie. Eu sper că reuşim să ajungem la cât mai multe persoane, prin medicii de familie vom depăşi 100.000 de vaccinaţi pe zi”, a afirmat ministrul Mihăilă.

Întrebată despre interesul în continuare scăzut pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, ea a răspuns că dozele din acest vaccin existente în stoc ar mai putea fi donate sau chiar revândute unor ţări din afara UE.

„Majoritatea fluxurilor din centrele de vaccinare sunt cu Pfizer şi cu Moderna. Au mai rămas aproximativ 200 şi ceva de fluxuri cu AstraZeneca. Deci principalele vaccinuri administrate în centre sunt vaccinurile Pfizer şi Moderna. O parte dintre ele au fost donate Republicii Moldova, vom vedea dacă mai sunt şi alte ţări care au nevoie de ajutor, aşa încât să le donăm din vaccinurile AstraZeneca şi, de asemenea, vom începe probabil să apelăm, dacă avem şi acordul Comisiei Europene şi al producătorului la activităţi de revindere a vaccinului AstraZeneca pentru ţările care sunt în afara Uniunii Europene”, a menţionat ministrul Sănătăţii.

De asemenea, Ioana Mihăilă a anunţat că ordinul privind testarea pentru COVID-19 în farmacii ar putea fi publicat săptămâna aceasta, astfel ca, de săptămâna viitoare, în funcţie de cât de repede vor fi livrate testele necesare, această procedură să poată fi demarată efectiv.

„Suntem pe cale să publicăm ordinul cu testarea în farmacii şi să livrăm farmaciilor teste pentru a putea creşte capacitatea de testare. (…) Săptămâna aceasta ar trebuie să publicăm ordinul, iar cred că de săptămâna viitoare, dacă reuşim să livrăm în timp util şi testele spre farmaciile care şi-au dovedit interesul pentru a participa la această activitate de testare, să începem să demarăm şi testarea. Asta este raportarea testelor şi a rezultatelor pozitive”, a mai spus ministrul Sănătăţii, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mare atenție, români! Se dau amenzi de mii de lei pentru nerespectarea acestor reguli

Avatar

Publicat

in

De

Toți românii care aruncă deșeuri pe spațiul public riscă amenzi de mii de lei, conform legii.

Concret, Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor reglementează măsurile pentru protecția mediului și a sănătății populației, prin prevenirea sau reducerea efectelor determinate de generarea și gestionarea deșeurilor.

Potrivit acestei legi, persoanele fizice riscă amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru următoarele fapte, printre altele: 

  • încălcarea obligației de a colecta separat cel puțin următoarele categorii de deșeuri: hârtie, metal, plastic și sticlă;
  • încălcarea obligației, de către titularii pe numele cărora au fost emise autorizații de construire sau desființare, de a gestiona deșeurile obținute în acest mod;
  • încălcarea obligației de a nu abandona deșeurile; sau
  • încălcarea obligației de a nu elimina deșeuri în afara spațiilor autorizate în acest scop.

Persoanele juridice, în schimb, riscă, potrivit legii, pentru aceleași fapte enumerate mai sus, amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 lei.

Pe lângă acestea, legislația prevede numeroase alte situații care presupun încălcarea prevederilor privind transportul și depozitarea deșeurilor pe spațiul public de către firme, care ar putea fi sancționate cu amendă.

De menționat ar fi faptul că, împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere la instanța competentă, în termen de 15 zile de la data comunicării respectivului proces-verbal.

Recent, un cetățean a primit o amendă de 30.000 lei pentru că a vrut să arunce gunoaie ilegal, iar mașina pe care a folosit-o pentru a transporta acele deșeuri i-a fost confiscată, , conform informațiilor furnizate de digi24.ro, citează avocatnet.ro.

„În urma unei autosesizări a Poliției Locale Sector 5, a fost depistată o autoutilitară care transporta deșeuri provenite din construcții [..]. În urma verificărilor efectuate de Poliția Locală alături de comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul comisariatului București, s-a constatat că persoana în cauză nu deținea documente pentru transportul deșeurilor. Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat cu suma de 30.000 lei conform legislației în vigoare pentru depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public. Totodată, șoferului i s-a adus la cunoștință că autovehiculul va fi confiscat”, au informat autoritățile locale, citate de digi24.ro.

În ultima perioadă, s-au intensificat acțiunile de depistare și sancționare corespunzătoare a celor care transportă și depozitează ilegal deșeuri. 

Există, în acest sens, reglementări suplimentare privind firmele care aruncă deșeuri la întâmplare, precum HG nr. 1.061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României. Potrivit acestui HG, dar și potrivit Legii nr. 211/2011, firmele pot primi amenzi de până la 30.000-40.000 lei dacă abandonează deșeuri pe spațiul public, informează avocatnet.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend