Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DEZINSECŢIE iar la Mioveni, la Curtea de Argeş nimic în acest an ! BĂTAIE DE JOC

Publicat

in

În perioada 23-28 septembrie, la Mioveni se va efectua o noua runda de servicii de dezinsecţie şi dezinfecţie pe domeniul public al oraşului, în scări de bloc (la subsol şi pe casa scării), în gospodării individuale, la platformele pentru colectarea deşeurilor în instituţii de învăţământ şi în clădiri ale instituţiilor publice.   Administraţia locală îi atenţionează pe locuitori să supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii. Şi apicultorii trebuie să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine.

La Curtea de Arges nicio dezinsectie in acest an, in ciuda avertismentelor DSP Argeş

La Curtea de Argeş nimanui nu ii pasa de invazia de insecte, sobolani si alte daunatoare. Desi legea obliga administratiile sa efectueze de cel putin doua ori pe an aceste dezinsectii la nivel de orase, primaria orasului regal ignora total legea si sanatatea locuitorilor. Asta in ciuda avertismentelor repetate ale DSP Arges. Ultimul dintre acestea a fost dat saptamana trecuta.

Iata informarea DPS Arges:

Cercetarile efectuate de Institutul National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino” privind fauna de tantari din Romania pun in evidenta informatii de interes pentru sanatatea publica. Cercetarile au fost facute in localitati din judetele Constanta, Prahova, Giurgiu, Timis, Mehedinti si au fost semnalate urmatoarele:

– Prezenta speciei Culex Pipiens (tantarul obisnuit) care este dominanta in fauna de culicide din localitatile unde s-a desfasurat investigatia. Aceasta specie, cunoscuta a fi prezenta pretutindeni in tara noastra, este specia implicata in transmiterea virusului West Nile, responsabil de inbolnavirile cu febra infectioasa West Nile si meningoencefalita.

Prezenta, pentru prima data, a speciei de tantar Aedes Albopictus (tantarul tigru asiatic), specie puternic invaziva, diurna, care este implicata in transmiterea virusurilor febrei Denga, febrei galbene, febrei Zika si febrei Chikungunya. Aceasta specie invaziva de tantari este instalata in aceste localitati semnalate, in populatii stabile, dovada: densitate mare a tantarilor si disconfortul semnalat de populatie.

Ca urmare Directia de Sanatate Publica face urmatoarele recomandari:

– intensificarea masurilor de combatere a vectorilor de catre autoritatile locale, cu accent in zonele cunoscute a fi locuri de inmultire a tantarilor (parcuri, cimitire, lacuri, etc. inclusiv depozite de anvelope si zone unde stationeaza TIR-uri), dar si zonele din jurul Spitalelor de Boli Infectioase, unde pot fi internate cazuri cu boli transmise prin vectori (in perioada viremica).

– substantele chimice utilizate pentru combaterea vectorilor trebuie sa fie active si pentru specia Aedes Albopictus (chiar daca nu au fost facute cercetari care sa puna in evidenta aceasta specie de tantar in judetul nostru).

Cum putem impiedica tantarii sa se inmulteasca in preajma noastra ?…

– Prin evacuarea apei din subsoluri;

– Prin repararea instalatiilor de apa si canalizare din subsoluri si din apropierea locuintelor;

– Prin renuntarea la pastrarea apei in butoaie in curte sau sa le protejam de accesul tantarilor, acoperindu-le bine cu capace potrivite;

– Prin evitarea aruncarii la intamplare a obiectelor care nu ne mai trebuie si in care apa poate stagna;

– Prin indepartarea permanenta a gunoaielor menajere in care se pot adaposti tantarii.

Cum sa evitam intepaturile de tantari ?…

– Purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, daca iesim seara din locuinte sau iesim seara in parc la plimbare sau cand mergem in padure, la pescuit, in Delta;

– Utilizand substante chimice repelente impotriva tantarilor, comercializate in farmacii (DEET, icaridin/picardin, IR 3535), in concordanta cu instructiunile de pe eticheta, pe care sa le aplicam pe partile descoperite ale corpului;

– Impiedicand patrunderea tantarilor in casa (plase protectie la ferestre/usi);

– Utilizand substante insecticide in locuinte / in jurul locuintelor;

– Utilizand in locuinta aerul conditionat;

– Utilizand plase impotriva tantarilor in jurul paturilor, in cazul in care nu sunt disponibile celelalte masuri mentionate anterior sau daca dormiti in aer liber;

– Acoperind patutul copilului sau caruciorul cu plase impotriva tantarilor.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gabriela Firea a făcut anunțul: Începand de astăzi și-au deschis porțile

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat astăzi că mai multe creșe și grădinițe din Capitală au fost redeschise. Ca cei mici să se întoarcă în aceste locuri s-au luat măsuri speciale pentru evitarea infectării cu noul coronavirus.

„Începand de astazi, 7 din cele 12 crese si gradinite administrate de Primăria Bucureşti si-au deschis portile. Atat parintii, cât şi copii au asteptat acest moment, sa se reintalneasca cu colegii. Pentru a nu îi pune in pericol pe copii, s-au luat toate masurile valabile in această perioada la nivel internaţional.

Ştiu, veti spune ca e greu. Spatiul va fi mai mare pentru fiecare copil, majoritatea activităţilor se vor desfăşura in aer liber, s-a eliminat mocheta si plusii, fiecare copil are propriile instrumente pentru educatie”, a spus Gabriela Firea.

Citește și:

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Învățământul de la distanță nu a prins bine pentru elevii din România. Unii elevi nici nu au intrat la orele online!

Publicat

in

Karina Caramihai, președinta Consiliului Municipal al Elevilor din Capitală afirmă că școala online a reprezentat mai degrabă un haos, decât o formă de educație potrivită pentru elevi. Absolventă a clasei a XI-a, tânăra spune că deși istoria este una dintre materiile din care va da bacalaureatul anul viitor, nu a făcut nici măcar o lecție în semestrul al doilea de școală. Conștientă de problemele sistemului de educație și de stresul care se acumula odată cu orele online, aceasta a decis să învețe singură.

De asemenea, Karina a menționat pentru Mediafax că nici elevii de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși nu au reușit să învețe pentru bac.

„Vorbim despre foarte mulţi elevi din mediul rural, care până acum nu au avut acces la digitalizare şi le va fi greu să asimileze informaţii predate în mediul online. Dacă este să discutăm despre cadrele didactice, aici la fel, foarte multe încă nu sunt pregătite să livreze conţinuturi în acest mediu. Este mult mai greu să fii atent în mediul online, dar şi să predai. Tocmai din acest motiv trebui găsite tot felul de metode interactive de predare. Nu este la fel ca la clasă, să scrii pe tablă”, a declarat Karina Caramihai, pentru Mediafax.

Premierul Ludovic Orban nu exclude ca școlile să rămână închise și din toamnă în cazul în care vor crește îmbolnăvirile cu virusul COVID-19.

Clar este nevoie de o reformă în învățământ. Copiii fac școală pentru a se educa, nu pentru a reprezenta un număr într-un sistem învechit.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend