Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dezastrul din Cernihiv: ”Rusia minte. Vreau ca Putin să-mi reconstruiască casa”

Publicat

in

Orașul Cernihiv, din nord-estul Ucrainei, a fost sub asediul rușilor până acum câteva zile. Oamenii au fost nevoiți să supraviețuiască fără electricitate și abia dacă aveau apă și hrană, povestește un oficial ucrainean pentru BBC.

Școală din Cernihiv, distrusă de bombardamentele rușilorFoto: STR / AFP / Profimedia

Unele zone au fost complet distruse. Bombele rușilor au lovit stadionul de fotbal în prima jumătate a lunii martie, distrugându-l parțial. În mijlocul terenului poate fi văzut un crater imens, în vreme ce biblioteca pentru copii din clădirea alăturată a fost și ea rasă de pe suprafața pământului.

BBC a putut constatat la fața locului cum zone rezidențiale din apropiere au fost ținta atacurilor armatei ruse, fiind acum în runie.

Locuitorii povestesc despre cum și-au pierdut prietenii uciși în atacuri. O femeie spune că fiica sa a fost rănită grav, iar casa distrusă.

„Rusia minte (atunci când spune că nu a vizat ținte civile- n.red) Aceasta este o zonă civilă, nu militară. Vreau ca președintele Putin să-mi reconstruiască casa”, spune femeia reporterilor BBC.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Peste 60.000 de români sunt născuți pe 1 decembrie, de Ziua Națională: Cifrele anunțate de MAI

Publicat

in

De

Peste 60.000 de români sunt născuți pe 1 decembrie, dată în care celebrăm Ziua Națională a României. 60.360 de români s-au născut pe data de 1 decembrie. 31.407 dintre aceștia sunt de sex feminin și 28.953 de sex masculin.

Potrivit datelor transmise de Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor, 9.274 dintre românii născuți pe 1 decembrie au vârstele cuprinse între 0 și 17 ani, 3.837 au vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, 35.507 între 25 și 65 de ani și 11.742 au peste 65 de ani.

Ministerul Afacerilor Interne le urează La Mulți Ani celor născuți pe 1 decembrie, dar și tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rușii fac prăpăd în Ucraina: prima dată le-au furat operele de artă, apoi au bombardat tot Muzeul de Artă

Publicat

in

De

Prim-vicepreşedintele Consiliului Regional Herson, Iuri Sobolevski, a raportat, miercuri, că armata rusă a atacat muzeul de artă din centrul regional, informează Rador.

„În această dimineață, a fost bombardat Muzeul de Artă ‘Oleksi Șovkunenko’ din Herson. Clădirea a fost avariată – ferestrele au fost sparte, pereții au fost distruși” – a scris oficialul pe o rețea socială.

Ukrinform notează că, în timpul ocupaţiei, rușii au furat cele mai valoroase exponate din muzeele din Herson. Din Muzeul de Artă, armata rusă a furat aproximativ 80% din numărul total de exponate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend