Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Dezastru previzibil pe banul public ! Crăpăturile dintr-un drum naţional din Argeş “papă” 20 miliarde lei

Avatar

Publicat

in

Zilele trecute a apărut o gaură imensă în bugetul celor de la Drumuri Naționale dar şi un exemplu elocvent de cum se fac asflatarile si reabilitările de către firmele abonate la banul public! Vorbim de Drumul National 73D – Mioarele-Boteni, care efectiv s-a rupt pe o prtiune consuderabilă după ce pământul a luat-o la vale pe aproximativ o sută de metri, formându-se gropi adânci în asfalt. Un asfalt care cu chiu cu vai fudede turnat nu de mult timp. Acum, rupturile arata clar neglijenta si bataia de joc cu care s-a refăcut această portiune de drum national, acelasi drum DN 73 D pe care promisiunile politicienilor egalase in ultimii 10 ani numarul gropilor dar nu au reusit sa le acopere. Aşa se face că experții de la CNAIR vor efectua studiul geotehnic și vor propune soluții tehnice de readucere a drumului la starea inițială iar de plătit vom plăti tot noi, din buzunarul public şi nu oricât: aproximativ 20 miliarde cat au calculat deja specialiştii. Între timp nu se mai poate intra în Boteni dinspre şi, drept urmare, oamenii din comuna Mioarele trbuie să ocolească 40 de km, prin Câmpulung Muscel, ca să ajungă acasă.

Alte drumuri naţionale bune de muls voturi si supt bani, stau să se rupă

Demn de reţinut este faptul că, de-a lungul timpului, acest drum a dat permanent semnale că se va distruge. Mai sunt și alte porțiuni avariate, dar nu de astăzi, ci produse în timp. Ca şi în alte cazuri, de exemplu drumul naţional dintre Curtea de Argeş şi Câmpulung, şi acest drum a fost de-a lungul timpului subiect sensibil în campaniile electorale. Miniștrii de la Transporturi de fiecare dată când veneau în Argeș îi promiteau primarului din Boteni că lucrurile se vor rezolva rapid, ca localitatea pe care o păstorește va avea parte de un drum național modern, eficient. Ca exemplu prezentăm in foto alăturat o promisiune incă din 2009 a ministrului de atunci, un raspuns la o interpelare a deputatului Andrei Gerea in privinta tocmai a acestui drum naţional care a ajuns acum de râsul unei întregi ţări, aşa cum aproape sigur vor ajunge şi alte drumuri din judeţul Argeş, adică tocmai cele mai prăpădite dar, în aceleşi timp cele mai bune, chiar perfecte de folosit în campanii electorale pentru muls voturi de la creduli. Că mai există şi partea cu mulsul banilor de la buget… numai organele de control o pot certifica şi sancţiona.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

OMS: Numărul deceselor provocate de Covid-19 ar putea atinge foarte curând nivelul de 100.000 pe săptămână, la nivel mondial

Avatar

Publicat

in

De

Expertul în urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan a  transmis, luni, că Numărul deceselor care au drept cauză Covid-19 ar putea atinge ”foarte curând” nivelul de 100.000 de săptămână, la nivel mondial, faţă de cel de 93.000 raportat săptămâna trecută

Într-un raport epidemiologic prezentat luni în consiliul de administraţie al OMS, acesta a adăugat că în regiunea Americilor au avut loc aproximativ 47% din decesele actuale. În Europa, numărul cazurilor de infectare şi de decese se stabilizează, dar la un nivel ridicat.

”În prezent, situaţia noiastră epidemiologică este dinamică şi inegală, fiind complicată de variante (ale coronavirusului)”, a mai spus Ryan,

Variantele britanică şi sud-africană ale noului coronavirus SARS-CoV, care provoacă maladia COVID-19 şi sunt mai contagioase decât tulpina originală, au fost identificate deja în zeci de ţări, în timp ce mutaţia braziliană este în prezent cercetată, au semnalat luni experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, relatează EFE.
Directorul pentru urgenţe sanitare al OMS, irlandezul Mike Ryan, a declarat în intervenţia sa în faţa Comitetului Executiv că tulpina britanică a fost identificată în 58 de ţări de pe patru continente, iar cea sud-africană în 22 de ţări, potrivit agerpres.ro.

Mike Ryan a precizat că săptămâna trecută a fost raportată o cifră record de 93.000 de morţi de COVID-19 în întreaga lume, exprimându-şi temerea ca săptămâna această numărul morţilor să depăşească 100.000.

Continentul american, unde graficul contagierilor şi al deceselor este în continuare în creştere, concentrează 47 % din numărul total al deceselor, în timp ce în Europa cifrele par să se fi stabilizat, dar rămân totuşi ridicate.

Situaţia epidemiologică actuală „se complică din cauza variantelor (virusului), dar cu toate acestea multe ţări controlează nivelurile de contagiere”, a spus el.

Expertul ONU a subliniat că multe reţele sanitare se confruntă cu „o presiune extremă”, în timp ce sistemele de monitorizare a noilor cazuri „întâmpină dificultăţi pentru a suporta niveluri înalte de infectare”, iar dezinformarea „îngreunează aplicarea măsurilor”.

La rândul său, consilierul ONU pentru COVID-19, Bruce Aylward, a precizat că în cele 42 de zile care s-au scurs de a lansarea campaniilor globale de vaccinare au fost administrate 40 de milioane de doze în 50 de ţări.

Vaccinul cel mai utilizat este cel produs de Pfizer-BioNTech (folosit de 44 de ţări care au demarat campaniile de imunizare), urmat de cel dezvoltat de Moderna (6).

Vaccinul rusesc Sputnik V (produs de laboratoarele Gamaleya) şi cel chinezesc al companiei Sinopharm au fost administrate în trei ţări, iar cele dezvoltate de Sinovac şi de AstraZeneca se administrează în două ţări.

Bruce Aylward a subliniat că vaccinurile de la Moderna şi Pfizer-BioNTech, care folosesc noua tehnologie cu „ARN mesager” prezintă provocări la transportarea lor în ţările în curs de dezvoltare, deoarece necesită seringi speciale şi depozitarea la temperaturi foarte joase.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicii din Wuhan au rupt tăcerea: Ni s-a spus să nu vorbim despre asta

Avatar

Publicat

in

De

Imaginile surprinse de camera ascunsă fac parte dintr-un documentar difuzat de ITV: Outbreak: The Virus That Shook The World.

Deşi medicii ştiau de decesele provocate de coronavirus încă din decembrie 2019, China a informat OMS despre primul deces abia la jumătatea lunii ianuarie 2020.

De asemenea, doctorii din Wuhan susțin că și-au dat seama că virusul trece la oameni, însă șefii spitalelor le-au transmis într-o ședință „să nu spună adevărul”.

Pe lângă asta, autoritățile ştiau de riscul de infectare la sărbătoarea Noului An Chinezesc și cu toate astea au tăcut pentru că voiau „să prezinte o societate armonioasă și prosperă”.

„De fapt, la sfârșitul lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie, ruda cuiva cunoscut a murit de acest virus. Mulți dintre cei care locuiau cu el au fost, de asemenea, infectați, inclusiv oameni pe care îi cunosc.”, afirmă un medic.

Mărturiile vin pe fondul unei presiuni crescânde asupra Chinei după ce un grup susținut de OMS a declarat luni că Beijingul este prea lent pentru a răspunde la focar, la câteva zile după ce SUA a publicat noi afirmații care sugerează că virusul ar fi putut proveni dintr-un laborator din Wuhan.

„Știam acest că acest virus se transmite de la om la om. Dar când am participat la o ședință la spital, ni s-a spus să nu vorbim despre asta”, conchide doctorul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend