Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Detalii interesante! Ce se poate întâmpla cu medicamentele de la 1 noiembrie 2019

Publicat

in

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) a solicitat, miercuri, Guvernului şi Ministerului Sănătăţii să extindă valabilitatea actualelor preţuri la medicamentele care începând cu 1 noiembrie nu mai au preţ şi riscă astfel să dispară de pe piaţă.

„Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor face apel la responsabilitate şi chibzuinţă către Guvernul României şi Ministerul Sănătăţii pentru viaţa pacienţilor români şi propune ca soluţie de rezolvare urgentă a acestei crize pentru sute de mii de pacienţi: prorogarea termenului şi extinderea valabilităţii actualelor preţuri, inclusiv a celor 71 de medicamente, dintre care 21 nu au azi o alternativă terapeutică, până la rezolvarea problemei de fond!”, conform unui comunicat de presă al asociaţiei.

Reprezentanţii asociaţiei atrag atenţia într-o scrisoare deschisă adresată premierului Viorica Dăncilă, ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, precum şi preşedintelui Klaus Iohannis asupra „iminentei crize” provocate de dispariţia, de la 1 noiembrie, a unui număr de 71 de medicamente, dintre care „21 nu au alternativă terapeutică”.

„Cu doar 3 zile înainte de 1 noiembrie, nu ştim care sunt soluţiile găsite de Ministerul Sănătăţii pentru ieşirea din această criză! (…) În lipsa unei intervenţii urgente şi decisive, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor îşi pune întrebarea legitimă ce vor face aceste câteva sute de mii de pacienţi şi familiile lor începând cu 2 noiembrie? Ce vor face medicii lor când, într-un timp foarte scurt, vor trebui să schimbe tratamentul tuturor acestor pacienţi?”, se precizează în comunicatul asociaţiei, informează agerpres.ro

Vezi și

Vești uriașe! O categorie de români scăpă de această taxă

Schimbare radicală- Poliția nu vă mai poate amenda pentru această faptă

Schimbări radicale – Ce se întâmplă cu concediul

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

BOMBĂ Institutul Oncogen, care a anunțat că a produs vaccinul anti-coronavirus, a semnat acordul cu Institutul Cantacuzino

Publicat

in

De

Informație bombă de la Timișoara. Institutul Oncogen, care a anunțat că a produs vaccinul anti-coronavirus, a semnat acordul cu Institutul Cantacuzino.

Citește și: TRAGEDIE Accident cu ȘAPTE victime – Doi români au MURIT, în microbuzul care îi ducea la muncă, în Olanda

Centrul OncoGen din Timişoara a câştigat competiţia deschisă de Ministerul Educaţiei si Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin importriva virsului SARS-nCoV-2. Deşi mulţi s-au îndoit de competenţele cercetătorilor de la Timişoara, OncoGen a semnat şi acordul de colaborare cu Institutul Cantacuzino pentru producţi vaccinului. “La OncoGen susţinem dezvoltarea cercetării medicale şi creşterea competitivităţii României. Avem încredere în cercetătorii români şi în capacitatea lor de a schimba România în bine. În acest sens, am semnat un acord de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producţia de vaccinuri în ţara noastră, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanţial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producţiei de vaccinuri”, a transmis Virgil Păunescu, directorul Oncogen din Timișoara, conform Adevărul.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, salută decizia CNCS în cazul Viorel Cataramă

Publicat

in

De

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, salută decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de a respinge petiția prin care Viorel Cataramă l-a acuzat de discriminare și tratament diferențiat, în urma unei declarații publice a referitoare la listele de semnături pentru alegerile prezidențiale din anul 2019.

„Hotărârea CNCD nr. 121/2020 stabilește că nu am comis discriminare prin declarațiile publice pe care le-am făcut pe tema suspiciunilor legate de validitatea unor semnături din listele mai multor candidați la alegerile prezidențiale, printre care și domnul Viorel Cataramă, a declarat Constantin-Florin Mitulețu-Buică.

De asemenea, CNCD a respins și acuzația de tratament diferențiat pe care aș fi aplicat-o în cazul domnului Cataramă, luând în considerare faptul că decizia de sesizare a organelor penale în cazul a domniei sale, dar și a altor opt candidați, a fost luată de Biroul Electoral Central (BEC), iar eu, ca membru al BEC, am explicat această măsură la solicitarea presei, a mai precizat președintele AEP. El a ținut să sublinieze că a respectat și va respecta întotdeauna legea, atât ca persoană privată, cât și ca demnitar.

Reamintim că în perioada electorală pentru alegerea Președintelui României, BEC a respins mai multe dosare de candidatură și a sesizat organele de urmărire penală cu privire la existența unor copii xerox și a numeroase similitudini în listele de susținători depuse de aceștia”, se arată într-un comunicat al președintelui AEP.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend