Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Detalii infioratoare! Cum a fost omorata tanara Elena Dumitru

Publicat

in

Crima infioratoare si o poveste de-a dreptul socanta in judetul Arges. Asa cum v-am informat, ieri dupa amiaza, Denisa Dumitru (30 de ani) din Moşoaia a fost ucisă de concubinul ei cu care avea doi copii. Cornel Deaconu de 44 de ani şi-a înjunghiat concubina în vârstă de 30 de ani cu mai multe lovituri de cuţit în gât şi în piept. Femeia a decedat. Cei doi se certaseră dar în urmă cu o săptămână s-au împăcat. Agresorul a fugit. În acest moment poliţiştii fac cercetări la faţa locului. Bărbatul este căutat de către poliţişti care au venit şi cu „câini de urmă”.

Criminalul, inca in libertate

Cum autorul crimei nu era de găsit şi se bănuia că se ascunde în pădure, pentru a i se da de urmă, au fost mobilizate forţe impresionante. Au fost chemaţi mascaţii, poliţişti de la Secţia Rurală Poiana Lacului, de care aparţine comuna Moşoaia, de la Postul Moşoaia, de la Poliţia Municipiului Piteşti şi de la laboratorul criminalistic. Oamenii legii au împînzit zona, fiind formate mai multe echipe, unele cu localnici care îl cunoşteau pe individ şi ştiau fiecare loc din localitate ce putea fi folosit ca ascunzătoare. A fost folosit la căutări şi un cîine antrenat pentru a lua urma. Poliţiştii rutieri au făcut filtre în trafic. Cei doi copii au fost duşi la o rudă, pentru a fi în siguranţă. Ambii erau în stare de şoc. Mariana Carmen Dumitru a fost dusă la poliţie, pentru a fi audiată şi a-i fi luate probe de pe hainele pe care le purta, acestea fiind pline de sînge.

Familia si apropiatii tinerei sunt in stare de soc. In urma acestui eveniment tragic au ramas doi copii minori, traumatizati pe viata tinand cont de faptul ca au asistat la uciderea mamei lor. Un om fara suflet, despre care se spune chiar ca, in urma cu multi ani a mai luat viata unui om, a nenorocit, intr-o clipa, trei vieti ale unor oameni pe care ar fi trebui sa ii iubeasca.

„A înjunghiat-o în burtă şi-n picior. I s-a rupt cuţitul şi s-a întors şi-a luat altul. Copiii ţipau şi se luptau cu el. L-a lovit şi pe ăla mic (n.r. – pe băiat), am auzit că l-a azvîrlit în curte. Nevastă-mea a vrut să-i despartă. A urlat şi i-a spus: Taie-mă pe mine, dar las-o pe ea în viaţă! El atunci a zis: Nu! Pe ea, că am iubit-o! I-a înfipt cuţitul în gît şi a lăsat-o moartă, acolo, jos, apoi el a fugit. Cică a luat-o pe drum, la vale. Nu ştiu ce a făcut cu cuţitul, am înţeles că l-a luat cu el“, povestea, plîngînd în hohote, Constantin Dumitru, tatal femeii ucise.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Traian Băsescu, reacție după ce moțiunea simplă împotriva lui Marcel Vela a fost adoptată: El e un dandy tomnatic, dar și-a făcut treaba

Publicat

in

De

Traian Băsescu a declarat, marți seara, la TVR 1, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache că Marcel Vela,  care a picat o moțiune simplă, marți, în Senat, că Vela și-a făcut treaba pe perioada stării de urgență, dar a făcut și spectacol în fruntea MAI.

”Vela a făcut și mult spectacol. El e un dandy tomnatic, dar și-a făcut treaba. Cred că va rămâne în guvern, și-a asumat ce era de asumat. A lăsat doctorii să vorbească doctorii, a vorbit el despre carantină, când a fost.”, a declarat, marți seara, la TVR 1, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache, europarlamentarul PMP Traian Băsescu.

Vezi și:

Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

USR, acuzații la adresa Guvernului Orban: Se opun unei legi esenţiale pentru lupta cu Mafia Pădurilor

Publicat

in

De

Uniunea Salvaţi România precizează că proiectul pentru înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DIIM), cunoscută şi sub numele DNA-ul Pădurilor, a generat „dezbateri intense” în comisiile de specialitate de la Senat şi că reprezentanţii Guvernului Orban s-au opus în mod repetat acestei propuneri legislative.

Conform unui comunicat al USR, proiectul a primit aviz favorabil în Comisiile pentru agricultură, în cea pentru apărare şi cea de muncă şi aviz negativ în Comisiile pentru ape şi păduri, respectiv de administraţie.

„Tăierile ilegale de păduri, poluarea, deşeurile, contaminarea şi secarea râurilor sunt lucruri care nu mai pot fi ignorate, indiferent câte sute de milioane şi chiar miliarde de euro ajung în buzunarele infractorilor, corupţilor şi susţinătorilor lor politici. De aceea nu înţeleg lipsa totală de flexibilitate şi opoziţia Guvernului Orban şi a reprezentanţilor Ministerelor Mediului, respectiv Justiţiei în discuţiile din comisii. Încă de la Camera Deputaţilor, argumentele lor au fost desfiinţate, dar au venit şi la Senat, fix cu aceeaşi placă. Nu ai cum să spui că actuala organizare a procurorilor e suficientă, că trebuie îmbunătăţită doar pe ici, pe acolo, că există o reţea informală de procurori care schimbă informaţii pe cazurile legate de mediu ori că sunt suficiente atribuţiile Gărzilor de Mediu şi Forestieră şi ale Poliţiei, în condiţiile în care fenomenul infracţional în domeniu creşte”, a declarat senatorul USR Mihai Goţiu.

Acesta a prezentat datele dintr-un răspuns oficial primit de la Ministerul Justiţiei, conform căruia, în timp ce volumul de lemn dispărut din păduri fără acte s-a dublat, numărul de dosare trimise în instanţă şi de condamnări pentru infracţiuni la regimul silvic a scăzut cu aproape 50%.

„Datele Inventarului Forestier Naţional (IFN), ciclul 1, arătau, în 2015, că volumul de lemn dispărut anual era de 8,8 milioane de metri cubi pe an. Patru ani mai târziu, datele IFN, ciclul 2, arată că cifra a ajuns la 20 de milioane de metri cubi anual. Comparativ, în 2017, procurorii au trimis instanţelor 631 de dosare legate de infracţiuni la regimul silvic şi au existat 534 de persoane condamnate definitiv. În 2018, am avut 459 de dosare noi trimise în instanţă şi 441 persoane condamnate, iar în primul semestru din 2019, au fost 209 de noi dosare şi 219 persoane condamnate”, precizează USR.

Mihai Goţiu se întreabă „care e eficienţa reţelei informale de procurori de care vorbeşte Ministerul Justiţiei”, dacă la „un volum dublu de lemn furat”, există cu 50% mai puţine dosare penale în instanţă şi persoane condamnate.

„Şi atunci, cât de credibile mai sunt afirmaţiile ministrului Mediului, Costel Alexe, că ar avea toleranţă zero faţă tăierile ilegale de păduri, dar ministerul pe care îl conduce, Ministerul Justiţiei şi Guvernul Orban, în ansamblul lui, se opun unei legi esenţiale pentru lupta cu Mafia Pădurilor?”, mai întreabă senatorul USR.

Legea pentru înfiinţarea DIIM, iniţiată de parlamentarii USR George Dircă, Stelian Ion, Silviu Dehelean, Mihai Goţiu, Cornel Zainea, Allen Coliban şi Daniel Popescu, a fost adoptată de Camera Deputaţilor. După dezbaterile din comisiile avizatoare, săptămâna viitoare, legea va fi discutată în comisiile de raport (Comisia juridică, respectiv mediu), după care va ajunge la votul final, în plen, menţionează Uniunea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend