Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Destinație de vacanță – Nisipurile de Aur

Publicat

in

Nisipurile de Aur, cea mai cunoscută și atractivă stațiune a litoralului bulgăresc, la doar 13 km de Albena, 17 km de Varna, se află practic în Parcul Național Nisipurile de Aur, deși nu mai este zonă protejată.

Este litoralul care se pretează tuturor, de la mic la mare, o zonă oarecum tipică de vacanță, foarte primitoare, vie, activă, veselă, cu numeroase facilități de distracție și petrecere a timpului liber, dar și un loc unde te poți bucura de soare, plajă și odihni pe nisipurile fine aurii.

Vacanta in Nisipurile de Aur – Perla litoralului bulgăresc

Dezvoltarea stațiunii Nisipurile de Aur a început prin 1957, dar după anii 2000 s-a investit substanțial, hotelurile fiind modernizate de ivestitori internaționali care au venit cu oferte allinclusive și ultra allinclusive.

Astfel stațiunea a ajuns ”Perla” litoralului bulgăresc, un complex de vacanță modern, cochet, cu numeroase hoteluri de la 3 la 5 stele, vile, centre spa, terase, restaurante, cluburi, centre comerciale și sportive, care atrag turiști din toată lumea.

Pe de altă parte stațiunea are una dintre cele mai bune plaje din Europa, cu cel mai pur nisip de coarț de pe coastă, fin, auriu, fără pietre și foarte curat. Plaja de 3,5 km lungime și de până la 100 m lățime este amenajată, îngrijită și atent monitorizată atât de autorități și de către ecologiști. Apa mării este limpede, calmă, cu adâncime perfectă atât pentru înot, cât și pentru scufundări.

Parcul Național Nisipurile de Aur

Stațiunea este înconjurată de pădure, des o să poți sta la umbra unor arbori bătrâni, dar nu face parte din zona protejată a Parcului Natural Nisipurile de Aur.

Parcul natural conservă flora și fauna, habitatele naturale, precum și peisajele pitorești în aria protejată Natura 2000. Este un loc minunat pentru conectare cu natura, fiind marcate trasee turistice, potrivite pentru drumeții, pentru explorarea naturii, pentru ciclism, foto turism, pentru o ieșire alături de copii, fiind amenajat chiar și traseu special pentru persoanele cu dizabilități.

În parc există locuri de picnic, nișe cu bănci, fântâni vechi cu apă potabilă și multe zone de unde panoramele la mare vă vor încânta privirea.

Atracții cultural- istorice și de agrement

Cu certitudine merită să ajungi și la fosta reședință a Reginei Maria, Castelul Balcic și la Grădina Botanică, precum și la Muzeul Istoric, sau cel Etnografic. De asemenea turiștii aleg să viziteze Biserica Sf. Nikola, Biserica Sf. Georgi, Biserica Sf. Petka, Mănăstirea de piatră Aladja, sau Biserica grecească Sf. Elena, unde sunt găzduite concerte, în special de operă.

Pasionații de artă trebuie să își pună pe lista de must see și Galeria de Artă din Dobrudza. Aquapolis Aqua Park e raiul copiilor și a celor care vor puțină adrenalină, senzații tari și sporturi extreme. De asemenea un loc minunat pentru a consuma energia este și parcul de aventură Maimunarnika Rope Park.

Amatorii de sporturi nautice pot să încerce ski pe apă, surfing, scufundări, bărcile catamaran, bananele gonflabile etc. Mișcarea în aer liber se poate face în cele mai bune condiții în stațiune, fiind amenajate terenuri de tenis, terenuri de tir cu arcul, terenuri de volei şi mini- golf.

Experiențe de neuitat pot trăi și iubitorii echitației, care se pot plimba călare pe diferite trasee, iar cei care nu au încercat încă să urce în șa o pot face cu ajutorul unor instructori profesioniști.

Viața de noapte se animă cu o mulțime de petreceri organizate în toate cluburile, dar Arrogance Music Factory e clubul în care neapărat trebuie să ajungă cei ce vor distracție la maxim, gălăgie, muzică și dans până la epuizare.

Clubul este împărțit în patru sectoare, cu diferite genuri muzicale, așadar este principala atracție a celor care vor să experimenteze viața de noapte specifică cluburilor cu renume pentru party-uri și showri de neuitat.

Vacanță de vis cu un plus de sănătate și frumusețe

vacanta in Bulgaria, la Nisipurile de Aur se poate completa cu tratarea unor probleme de sănătate. Există numeroase centre de relaxare și tratament, unde serviciile medicale sunt combinate cu diverse proceduri de relaxare, revigorare și tonifiere a organismului.

În centrele wellness se tratează cu succes artrite, artroze, stări de stres, nevroze, faringite, bronsite, astm, precum și diferite boli de piele, iar la capitolul spa&beauty&fitness, câteva zile petrecute pe mâna unor profesioniști îți pot schimba stilul de viață.

Nisipurile de Aur sunt o locație perfectă de vacanță, atât pentru familii, cât și pentru cupluri sau grupuri, având oferte pentru toate buzunarele și pretențiile turiștilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Profesorul Mircea Miclea: ‘Autoritățile au mers pe ideea asta: îi speriem pe oameni, că, după aceea, dacă îi speriem, ei vor asculta mai mult de ceea ce noi le spunem. Oamenii fug de libertate’

Publicat

in

De

Prof. univ. dr. Mircea Miclea, fost ministru al Educației, a vorbit despre cultura fricii și despre cât de dominantă a fost ea în pandemie: ”bineînțeles că dacă îi speriem pe oameni, atunci oamenii devin mai ascultători. Oamenii fug de libertate”

Ei (autoritățile n.r) au mers pe ideea asta: îi speriem pe oameni, că, după aceea, dacă îi speriem, ei vor asculta mai mult de ceea ce noi le spunem. Au mers pe ideea că, dacă creștem anxietatea, atunci vom crește complianța, adică respectarea regulilor. Din 1962 sunt studii care arată, din nou, că, până la un loc, speriindu-i pe oameni, oamenii ascultă mai mult. De la un loc, dimpotrivă, au reacții de apărare față de ceea ce le induce frică și vor face invers și vor construi tot felul de teorii și sunt studii inclusiv despre vaccinare.

Pe de altă parte, bineînțeles că dacă îi speriem pe oameni, atunci oamenii devin mai ascultători. Oamenii fug de libertate. Când începe să le fie frică, vor să-și reducă frica, renunță la libertăți. Efectul este că susțin regimuri discreționare, care fac ce vor mușchii lor și asta este un mare pericol”, a afirmat prof. univ. dr. Mircea Miclea.

Prof. univ. dr. Mircea Miclea a precizat că, de la debutul pandemiei, rata de anxietate la adolescenți a crescut cu 30-40%, în timp ce incidența cea mai mare a anxietății și a depresiei a coborât de la 27 de ani, la 17,5 ani.

„(Autoritățile n.r) își dau seama câtă fugă de libertate este în sufletele oamenilor din cauză că le-a cultivat sistematic frica și le-o cultivă în continuare mereu, punând accentul pe ce amenințări sunt. Vă aduceți aminte cum erau prezentate în pandemie valurile și, într-o perioadă în care era bine, ni se spunea mereu că acum e bine, dar vedeți că vine o nouă catastrofă. Și mereu oamenii trăiau în catastrofă. Efectul? Păi a crescut rata de anxietate la adolescenți cu 30-40%, a coborât incidența cea mai mare a anxietății și a depresiei de la 27 de ani la 17,5 ani.

Nu-și dau seama ce fac cu mințile oamenilor. Nu-și dau seama cât de mult, cât de detrimentală este cultivarea aceasta a fricii pentru democrație și pentru sănătatea mintală a oamenilor. Oamenii aceștia o să mai aibă disponibilitatea de a face start-up-uri, de a-și asuma riscuri? Păi trăiesc cu frica în sân”, a precizat prof. univ. dr. Mircea Miclea, conform Gândul.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Emmanuel Macron lansează acuze dure la adresa celor care fac profit de pe urma războiului din Ucraina: ‘Avem azi anumiți producători și mulți speculanți, care fac mulţi bani din contextul geopolitic. Poate, oare, să dureze acest lucru? Nu!’

Publicat

in

De

Preşedintele francez Emmanuel Macron denunţă ”profitori de război care fac mulţi bani dn petrol şi gaze naturale”, ”producători”, ”superprofituri” şi ”speculanţi”, nemulţumit de scumprea energiei care, în opinia sa, nu se explică doar prin contextul Războiului rus în Ucraina.

Producători fac superprofituri din petrol şi gaze naturale”, a denunţat Macron.

El s-a întrebat despre ”justificarea producţiei reale pentru ca preţurile să se scumpească atât de mult”.

”Avem azi anumiţi producători şi mulţi speculanţi, care fac mulţi bani din contextul geopolitic. Poate, oare, să dureze acest lucru? Nu!”, a denunţat şeful statului francez.

Macron a denunţat deja un ”impozit din afară” şi faptul că ”banii contribuabilului nu are vocaţia să-l plătească”.

Avem sisteme şi pieţe dereglementate din cauza Războiului (rus din Ucraina), avem oameni care au speculat de pe urma războiului, iar azi există care fac mulţi bani din război”, a denunţat el.

Îi numim profitori de război”, a tunat Macron.

În pofida unor măsuri de protecţie impuse de către statul francez începând din 2021 în privinţa preţului energiei, Macron vrea ”reguli de funcţionare a pieţei electricităţii”.

Nu pot să înţeleg cum putem accepta atât de mult timp ca banii contribuabilului din ţara noastră să fe folosiţi la ajutarea gospodăriilor să poată trăi pe timp de război şi că, în afara de asta, există oameni care se îmbogăţesc mult pe timp de război”, a denunţat Macron.

Şeful statului francez consderă că dacă organizaţiile însărcinate cu aceste probleme nu reuşesc să oprească această ”explozie” a preţurilor, ”vom avea o problemă, o problemă politică” şi că ”există o parte a ecuaţiei pe care nu o poate explica”.

El a rezumat absurditatea situaţiei energetice citând un serial francez de animaţie ”Les Shadocks”, care are drept deviză butada ”dacă nu există soluţie e pentru că nu există problemă”, informează news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend