Conecteaza-te cu noi

OPINII

Deşteptul Şerban Valeca ne crede proşti, pardon, pesedişti !

Avatar

Publicat

in

Rar mi-a fost dat sa vad un politician mai slab decat Serban Valeca ! Nici macar dupa 7 luni de interimat steril in fruntea organizatiei judetene a PSD, omul, o capacitate de altfel in domeniul cercetarii, nu a invatat sa discearna intre poporul simplu, cel argesean in speta, si proprii membri de partid. O dovada clara a venit zilele trecute cand, la o televiziune locala, Valeca, din postura de candidat la sefia PSD, o tinea sus si tare ca el candideaza exclusiv pentru binele judetului si ca, ce sa vezi, nu a cerut nimanui sa il voteze. Bai, esti nebun, vorba unui celebru personaj de serial TV ! Domnu` Valeca, treziti-va, spre binele dumneavoastra ! Cred ca inca nu pricepeti ca nu candidati la primaria Pitesti sau la sefia CJ ca sa vorbiti de binele, de interesul argesenilor. Sa fim clari, dumneavoastra vanati sefia unui partid, unul care e plin de ghioarle, de afaceristi si de alesi care nu au miscat macar un bat  in interesul poporului argesean despre care spuneti acum prin emisiuni ca ii vreti binele. Ce treaba are argeseanul de rand cu interesele pur politice ale dumneavoastra, cu bucataria murdara a PSD  ? Daca totusi chiar va interesa soarta poporului argesean va intreb, ce ati facut domnule Valeca in ultimii patru ani , sa zicem, de mandat de ales al argesenilior, de trimis al acestora in Parlament ? Pe unde ati fost domnule Valeca atunci cand argesenii disperau ca institutii vitale ale acestui judet au fost mutate la dracu-n praznic prin Teleorman sau Prahova ? Pe unde ati fost domnule senator de Arges cand somerii Arpechim urlau ca din gura de sarpe ca se duce pe apa sambetei o platforma industriala etalon a judetului sau ce faceati in timp ce la Bucuresti se trageau pe linie moarta proiecte vitale precum Autostrada Pitesti-Sibiu sau turismul de la Molivis ? Sa va mai aduc aminte de “maruntisuri” gen DN 73 Pitesti- Campulung, de “chelirea” muntilor de paduri, de betoniada din Pitesti, de dezastrul social de la Campulung sau de tembeliada regala de la Curtea de Arges …

De patru ani, domnule Valeca, nu ca dadea bine, dar erati dator in fata celor care v-au dat votul, adica a argesenilor de rand, sa le explicati cum va doare in cotul dumneavoastra tocit pe bancile cercetarii de problemele expuse mai sus.  Nu ati facut-o timp de patru ani  dar va trezirati acum, cand vanati sefia partidului dumneavoastra, sa ne dati cu praful in ochi, cu interesul judetului. Pe bune, nu toti din Arges suntem pesedisti asa ca, lasati-o mai moale, ca ne cam luati de prosti. Inteleg ca poate ati fi vrut – si asa ar fi sost normal- sa vorbiti pe la TV-uri de maretele dumneavoastra realizari ca interimar la sefia partidului. La fel inteleg ca nu poti aminti de acesata perioada pentru simplu motiv ca ati facut exact ce ati facut si in patru ani de mandat de senator: NIMIC ! De-aici, insa, si pana a ne lua de pesedisti pe toti laolalta, pe noi astia simpli,  aruncandu-e gogoasa cu interesul judetului, este cale lunga, ca de la Mioveni la Viena si inapoi. Ati fost cel mai slab presedinte de partid din istoria PSD Arges, chiar vreti sa adaugati la asta  si eticheta de cel mai longeviv ?

 

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ecce homo! Condamnați-l pe Florian Bichir… prin vot

Avatar

Publicat

in

Deși nu prea merg la biserică, pot spune că nu sunt chiar un habarnist în ceea ce privește momentele cheie din bilblie și, cu atât mai puțin, o vită păstorită de ÎPF Daniel -așa cum ar putea crede CTP-ul, acest Bivolar al presei românești. Și nu, nu o să vorbesc despre bivoli, bivolari, cornute și încornorați ci despre o celebră scenă biblică, de fapt o celebra exclamație, din care unii au invâțat ceva, alții încă nu. O scenă pe care eu, unul, o văd transpusă, adaptată în actuala campanie electorală și din care Argeșul ar avea de câștigat.

Așadar, suntem in Argesul electoral al anului 2020. În gălbejitul județ roșu, pe tarabele politice electorale au apărut cam aceleași nume, prenume…. Personaje. Dacă e să fii atent, nu vezi mari noutăți ba, mai mult, îți dai seama că ți se cere să trimiți în Parlament oameni care vin bine crescuți politic din negura roșie care persista de 30 de ani peste acest județ, sau să menții în parlament, încă 4 ani, aceiași politicieni cărora nu le-a păsat de problemele voastre. Mai simplu vor sa condamnați Argesul să lâncezească încă 4 ani în aceeași negură… roșie. Ei bine, tot încercând să mă decid dacă voi merge sau nu la vot pe 6 decembrie, am vazut pe lista unui partid la care, sincer, nu mă așteptam, un nume care m-a făcut să exclam: Ecce homo ! De ce reacția asta? În primul rand că îl cunosc de ani buni și știu că e total diferit față de ce avem acum pe piața candidaților. În al doilea rând îl cheamă Florian Bichir iar CV-ul său este unul impecabil, oricat au incercat unii (și incă mai încearcă) să-i găsească nod în papură. Ei bine, nu în ultimul rând, Florian Bichir e un patriot adevărat, un patriot “tobă” de istorie care-și iubește la infinit țara. Ok, ați putea spune, în pripă cititind randurile de mai sus și necunoscându-l, că “vai, dar e prea erudit” sau “ce vorbești, nene, e un înfumurat” sau “e ca toți ceilalți politicieni”… Vă garantez că nu e deloc așa și vă veți convinge singuri de asta discutând cu el pe o stradă, pe o uliță, într-o sală de lectură, într-o piață, la o lansare de carte… oriunde. Trebuie doar să îl cunoașteți pe patriotul Florian Bichir, pe proaspătul politician Bichir pentru ca, mai apoi, sigur vă veți schimba optiunile de vot sau, dacă erați parte din acel procent însemnat de argeșeni care nu merge la vot anul acesta – pe 6 decembrie, sigur veți fi în cabina de vot.

Acum, nu Pilat din Pont vă va cere să alegeți ci propria conștiință, inclusiv a celor care erau deciși să nu mergă la vot. Ați putea fi mulți dintre aceia care, convinși de patriotul Florian Bichir, vor exclama “Ecce homo!(Iată Omul)” și tot voi veți decide: condamnați Argeșul pentru încă 4 ani de lâncezeală sau îl condamnați pe Florian Bichir la 4 ani de muncă în slujba voastra, ca parlamentar de Argeș ? Decizia vă aparține, urmările la fel….

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Viceprimar de Curtea de Argeș, sau cum se cumpără noul post- Negocieri în (DEZ)INTERESUL CETĂȚENILOR

Avatar

Publicat

in

Se duc lupte grele pentru desemnarea prin vot a noului viceprimar din Curtea de Argeș. Asta pentru că, în urma alegerilor, niciun partid nu are majoritatatea in CL pentru a-și impune fără griji viceprimarul. Așa se face că, in ultima săptămână, s-au dus negocieri intense, unele care arată, din păcate, că noii consilieri se gândesc în primul rând la ei și gupurile lor de interese și, mai apoi, la cetățean. Astfel, nu mai putin de 4 consilieri isi doresc aceasta functie. Este vorba de Ionel Păunescu de la Pro România, Dan Petrescu de la PMP, Mădălin Marinescu de la PNL și Ștefan Dumitrache de la PSD.

Cum PSD stă cel mai bine și are nouă consilieri, pentru a face o majoritate simpla, trebuie doar să convingă un alt consilier să voteze cu ei, adică să ajute pe Ștefan Dumitrache să preia biroul de vicperimar. PNL l-a nominalizat pe Mădălin Marinescu și asteapta ca USR si PMP să i se alăture pentru a vota împreună noul viceprimar, conform intelegerilor dintre partide. Numai ca ar mai avea nevoie si de votul lui Ionel Păunescu, plus inca unul de la cineva din PSD dispus sa tradeze. Pe turnantă, ignorand total, deciziile liderilor PMP și PMP de la Bucuresti care au stabilit ca vor colabora peste tot in teritoriu, fermierul Dan Petrescu se bate cu pumnul in piept ca el e cel mai potrivit pentru a ocupa functia de viceprimar, desi partidul sau nu a strans decat cateva sute de voturi. Așa se face că, negocierile au luat o alta turnură, în interesul fiecaruia, numai in interesul cetateanului NU. Astfel, s-a ajuns în situația ca totul să se negocieze ca la piață iar preturile au fost echivalate in funcții babane la stat, bine plătite. In aceste condiții, Ionel Păunescu sustine in fata celor de la USR si PMP ca el ar fi cel mai bun viceprimar și, dacă cele două partide nu vor accepta asta, el va face cum il taie capul, functie de ofertele celor de la PSD. Iar PSD nu a stat pe ganduri si, pentru a trada electoratul PRO Romania, lui Păunescu i s-a oferit in schmbul votului pentru Dumitrache, un post bine platit din banii argesenilor: director la un serviciu public al Primăriei. PNL a rectionat rapid si a venit cu o contraoferta pentru trădarea lui Păunescu: i-a oferit postul de director la Rezervele Statului daca il va vota pe Madalin Marinescu. Pentru a fi siguri de victorie, PSD a ofertat si pe fermierul Dan Petrescu, dar oferta se pare ca nu amintea nimic de pasunile orasului și, in aceste condiții, pentru a-i mai face pe cei de la PSD sa se gandeasca la numarul oilor din turma lui, Petrescu a mototolit intelegerea dintre Tomac și Orban și susține ca el este cel care va candida pentru functia de viceprimar cu sustinerea celor catorva tradatori de la PSD si USR. Cei de la USR au râs la auzul anunțului fermierului si au spus clar ca ei vor merge alaturi de PNL. negocierile de aceste tip, facute in primul rând in interesul unor politicieni sau al unor grupuri de interese si nu al cetateanului, arată ca la Curtea de Arges totul e de vanzare, chiar si un post de viceprimar , chiar si interesul cetățenilor.

Analizand la rece, lasand aceste bătălii cu oferte si contraoferte, este clar ca Ionel Păunescu isi va trada electoratul care l-a votat și va merge cu Dumitrache. Pentru serviciile aduse in slujba unui partid, nu al cetățenilor, Păunescu, fostul pesedist si mana dreapta a lui Draghici, va primi o functie la stat pentru el si inca o persoana apropiata. Asadar, PSD va face majoritatea, una consolidată, dacă e sa ne luam dupa ultimele informatii potrivit carora si cei doi de la PMP, inclusiv fermierul Petrescu, au pus botul la borcanul cu miere al lui Panturescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend