Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

“Deşteptarea nesimţiţilor, în toate oraşele s-au aprins instalaţiile de sărbători” – la Curtea de Argeş e beznă

Avatar

Publicat

in

 

Ieri, de 1 Decembrie, în judeţul Argeş s-au organizat fel de fel de evenimente legate atât de Ziua Naţională cât şi de intrarea oficială în luna cadourilor şi a sărbătorilor de iarnă. La Piteşti s-a defilat cu torţe şi s-au aprins luminile de sărbătoare. La Mioveni, micuţul oraş s-a luminat ca în poveşti, iar la Câmpulung, argeşenii s-au distrat în faţa primăriei unde au primit chiar şi câte o porţie de mâncare caldă.

Revenind la Curtea de Argeş, ieri, de 1 Decembrie, doritorii au putut asista la veşnicele depuneri de coroane. A lipsit defilarea pe Bulevard pentru că a lipsit fanfara şi ar fi fost destul de penibil ca militarii să „patruleze” fără muzică. Iar dacă armata nu realiza o expoziţie de arme şi muniţii care, cât de cât a mai atras copii curioşi, alte evenimente nu ar mai fi fost.

Aseară, zeci de argeşeni au ieşit la plimbare pe Bulevardul Basarabilor în speranţa că vor fi martori la aprinderea luminilor de Crăciun, aşa cum s-a întâmplat în toate oraşele ţării. Nu s-a organizat însă nimic. Nu s-au aprins lumini, nici măcar nu a fost adus bradul care ar fi trebuit împodobit în centrul oraşului. Nu a venit nici un comerciant la aşa zisul Festival al Crăciunului, nu a cântat nimeni colinde, nici măcar pe scena improvizată pe fântâna arteziană din faţa muzeului.

Chestionate pe această temă, autorităţile locale din Curtea de Argeş au oferit, de-a lungul săptămânii trecute, răspunsuri care mai de care mai ciudate care nu fac altceva decât să demonstreze indiferenţa pentru dorinţele argeşenilor.

Luminile nu s-au aprins pentru că încă nu au fost primite sponsorizările în instalaţii luminoase iar de la bugetul local nu s-a mai alocat nici un leu pentru acest domeniu. Bradul de mari dimensiuni nu a fost adus, deşi ar fi fost oferit tot ca sponsorizare, pentru că nu s-a găsit macara, nu au fost utilaje. Festivalul de Crăciun va fi numai la sfârşit de săptămână pentru că autorităţile nu sunt în stare să organizeze ceva permanent, pentru că nu au găsit comercianţi care să vină la acesta, pentru că nici măcar elevii din şcoli şi grădiniţe nu au de gând să cânte prea multe colinde în aer liber.

Când se va simţi spiritul Crăciunului la Curtea de Argeş? Când vor simţi şi locuitorii acestui municipiu că se implică cineva pentru ei? Probabil spre sfârşitul lunii decembrie atunci când atât părinţii cât şi copiii vor fi sătui de Orăşelul Copiilor de la Piteşti, patinoarul de la Vâlcea sau spectaculoasele lumini de la Mioveni.

Până la alte explicaţii din partea autorităţilor locale, vă prezentăm comentariul unui argeşean, care spune multe. La Curtea de Arges , ,,primii doi” dorm …ca de obicei ! desteptarea , nesimtitilor , in toate orasele din judet s-au aprins instalatiile de sarbatori ! …iar bradul unde-o fi ? la cineva acasa , ca in Centru -nimic, nimic , bate viscolul ! eu nu stiu cum mai iesiti pe strada …”

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Spitalele din Argeș îsi pot relua activitatea în regim mixt. Vezi lista!

Avatar

Publicat

in

Instituția Prefectului Argeș informează că a fost transmisă către Ministerul Sănătății lista unităților spitalicești din județ care doresc să își reia activitatea în regim mixt (Covid și non-Covid). Propunerile au fost făcute de către managerii de spitale, ținând cont de tendința descrescătoare a numărului de cazuri Covid-19 și datorită gradului scăzut de ocupare a paturilor pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Toate spitalele care se vor reorganiza pentru reluarea activităților non-Covid vor înainta DSP Argeș o actualizare a planului de supraveghre, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale, a hărții zonelor de risc și a procedurilor operaționale privind dezinfecția, purtarea echipamentului de protecție personală și circuitele funcționale adaptate în conformitate cu măsurile specifice de prevenire și limitare a infecției cu virusul SARS-CoV-2. În același timp, DSP Argeș va reanaliza nevoia de oferire a serviciilor de asistență medicală spitalicească Covid în funcție de evoluția numărului de îmbolnăviri și gradul de ocupare a paturilor din județ.

Spitalele din județ care vor putea fi organizate pentru funcționarea în regim mixt sunt următoarele:

-Spitalul PNF Câmpulung- cu 27 paturi pentru pacienții non-Covid;
-Spitalul PNF Valea Iașului- cu 35 de paturi recuperare respiratorie post-Covid;
-Spitalul PNF Leordeni- cu 19 paturi pentru pacienții non-Covid (spitalizare continuă ftiziologie) și 8 paturi spitalizare de zi în Pavilionul I;
-Spitalul Militar Pitești- cu 14 paturi pentru pacienții Covid cu patologie sociată psihiatrică în pavilionul neuropsihiatrie;
-Spitalul Municipal Câmpulung- cu 149 paturi pentru pacienți non-Covid.

Amintim că încă din 29 mai 2020 spitalele folosite pentru tratarea pacienților Covid pot asigura și asistența medicală pentru pacienții non-Covid, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr. 961/2020. Conform ordinului menționat, “în funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul DSP, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Situația COVID-19 astăzi, în Argeș! 38 de cazuri noi raportate

Avatar

Publicat

in

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 5;
-persoane ieșite din carantină instituționalizată: 1.507;
-persoane aflate în izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 696, dintre care 299 în carantină la domiciliu și 397 în izolare;
-persoane ieșite din izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 42.118;
-persoane internate în spital: 143 (ieri 139);
-persoane internate la ATI: 30 (ieri 31);
-persoane vindecate: 19.969 (ieri 19.941);
-persoane diagnosticate pozitiv: 21.005 (ieri 20.967);
-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 38 (ieri 41);
-numar teste RT-PCR efectuate în spitalele publice: 90.306 (390 în ultimele 24 de ore);
-număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu prima doză: 20.060 (396 în ultimele 24 de ore);
-număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu a doua doză (rapel): 14.560 (224 în ultimele 24 de ore);
-persoane decedate de la începutul pandemiei: 639 (ieri 639).
Datele despre incidența pe localități, prezentate sub forma unei hărți interactive, sau prin grafice, precum și multe alte informații utile, despre situația epidemiologică și despre măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, sunt disponibile accesând site-ul: https://www.covidarges.ro/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend