Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Deşi mulţi habar nu au ce înseamnă – Pădurarii din Argeş obligaţi să aibă tabletă şi smartphone

Avatar

Publicat

in

Cu ce se merge la pădure, pentru a exploata masa lemnoasă necesară pentru construcţii, industria mobilei sau chiar pentru banalul lemn de foc? Cu smartphone-ul ori tableta, obligatoriu conectate la internet!
Din octombrie intră în aplicare, în judeţul Argeş, o lege care impune ca orice operaţiune de recoltare, transport, depozitare, etc. a masei lemnoase să fie înregistrată pe loc în SUMAL, un program informatic unic în Europa, prin care se încearcă stoparea tăierilor ilegale din pădurile României.
Conform noilor condiţii impuse de guvernanţi, toporul, drujba ori utilajele de exploatare a masei lemnoase sunt mai puţin importante pentru cei din industria lemnului decât dotarea personalului cu echipamente IT de ultimă oră şi cu abonamente la internet mobil.

„HG 470 intră în vigoare de la 8 octombrie, când se termină perioada pilot şi se aplică sancţiuni celor care nu respectă prevederile impuse de lege. Dar Argeşul face parte din judeţele în care se testează acest program, începând din luna iuile”, a declarat George Duca, şeful Ocolului Silvic Curtea de Argeş

Pentru a putea funcţiona în continuare, toţi operatorii economici din judeţ care îşi duc traiul din exploatarea, prelucrarea sau transportul masei lemnoase sunt obligaţi să se prezinte la ITRSV, cu o adresă de e-mail validă, copii după actele de identitate ale utilizatorilor acestui sistem, dar şi cu multe alte acte în baza cărora prestează anumite activităţi.

Dotările minime necesare pentru comunicarea cu programul
Dotările minime necesare pentru raportarea online sau offline a operaţiunilor care implică material lemnos sunt:
1. telefon mobil sau tabletă cu receptor GPS integrat şi cu sistem de operare de la Android 2.2 în sus, sau Windows Phone 8
2. abonament de internet mobil, de cel puţin 100 MB trafic lunar
3. Aplicaţia „Wood tracking”, disponibilă gratuit pe siteurile www.ape-păduri.ro şi www.apepaduri.gov.ro
Altfel spus, chiar şi micii agenţi economici, care abia reuşesc să îşi mai asigure pâinea de pe o zi pe alta, vor trebui să utilizeze tablete şi smartphone-uri performante, dotate obligatoriu cu GPS, GSM şi o rezoluţie de 800×600, altfel nu vor vedea câmpurile ce trebuie completate şi orice eroare vor face, chiar şi de tastare, îi va costa enorm.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Dezvaluiri

Experiment Bugetul.ro. Angajații de la Hanu’ lui Manuc: ‘Funcționăm cu terasa. Nu avem locuri în interior’

Avatar

Publicat

in

De

În contextul scandalului legat de participarea adjunctului șefului Poliției Capitalei, Radu Gavriș, la un chef la Hanu’ lui Manuc, reporterul Bugetul.ro a făcut un experiment.

Astfel, am pretins că vrem să rezervăm o masă la Hanu’ lui Manuc. O angajată a localului ne-a explicat că se poate rezerva o masă, doar că la ora 20:00 e ultima comandă, pentru că la 20:45 oamenii trebuie să părăsească incinta.

Mai mult, ea ne-a subliniat că, la această oră, Hanu’ lui Manuc funcționează cu „terasa” și că nu sunt „locuri în interior”.

Sigur (n.r. – se poate rezerva o masă), dar să știți că la ora 20:00 o să fie ultima comandă, pentru că la ora 20:45 va trebui ca toată lumea să părăsească incinta”, ne-a precizat o angajată a localului.

Funcționăm cu terasa. Nu avem locuri în interior. Probabil, de luni se va deschide în interior”, a explicat, pentru Bugetul.ro, aceasta.

Scandal între Parchet și Poliție

Poliția Română a susținut, într-un comunicat de presă, că 27 de persoane au participat la o petrecere în Centrul Vechi, printre care s-a aflat și un ofițer de poliție cu funcție de conducere în DGPMB.

„Conducerea Poliției Române a analizat situația înregistrată în urma constatării polițiștilor din cadrul Poliției Capitalei, la un restaurant din Centrul Vechi, unde au fost depistate, în interior, 27 de persoane, printre care și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București.

Urmare a datelor avute la dispoziție, s-a dispus declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Așa cum am anunțat și cu alte ocazii, continuăm activitatea în interesul persoanei, al comunității, exclusiv pe baza și în executarea legii și nu tolerăm nicio încălcare a prevederilor legale, indiferent de calitatea persoanei”, a transmis IGPR.

Pe de altă parte, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a spus, însă, că Radu Gavriș și patru procuri au stat la o masă, însă nu au participat la cheful respectiv.

În contextul informaţiilor existente în spaţiul public cu privire la participarea unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti la o petrecere privată care s-ar fi desfăşurat într-un local din Centrul Vechi din Bucureşti, în seara zilei de 22.01.2021;

Ţinând seama că modalitatea de prezentare a acestor informaţii este de natură să afecteze imaginea instituţiei noastre, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Atât în seara zilei de 22.01.2021, cât şi în cursul zilei de astăzi, s-a acreditat public ideea că la un local din centrul mun. Bucureşti a fost organizată o petrecere privată unde ar fi participat mai mulţi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei şi de alte persoane, dintre care una carantinată.

În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment.

În aceste împrejurări, în jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale. Verificările i-au vizat şi pe ceilalţi clienţi aflaţi în locaţie la momentul respectiv.

La scurt timp, în spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei.
În consecinţă, prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflată sub incidenţa unei măsuri de carantinare”, transmite PTB.

Știripesurse.ro a dezvăluit că Radu Gavriș a participat la un chef ilegal la Hanul lui Manuc.

Iată ce au scris jurnaliștii citați:

STIRIPESURSE.RO vă prezintă, în exclusivitate, o informație de-a dreptul uluitoare. În plină epidemie, când autoritățile le cer românilor să respecte regulile, tocmai polițiștii și procurorii le încalcă.

Potrivit informațiilor noastre, Polițiștii Sectorului 3 au descins, vineri seară, la un local cunoscut din centrul Capitalei, Hanul lui Manuc, și nu mică le-a fost surpriza că, acolo, era în toi o petrecere la care participau, culmea, chiar șefi din Poliția Capitalei și procurori.

Oamenii legii au numărat 27 de persoane care consumau alcool, iar printre aceștia se aflau comisar-șef Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei, împreună cu Ioan Costel, Alexandru Solatan și procurorii Florin Baran Florin și Codruț Popoiu de la Parchetul Tribunalului București.

În locație a fost identificat și Mihai Florian Anton, un bărbat care ar fi trebuit să stea în carantină, fiind suspect de coronavirus de pe data de 16 ianuarie.

În urma controlului, restaurantul Hanul lui Manuc a fost amendat cu 5.000 de lei, iar polițiștii Sectorului 3 continuă verificările pentru a se dispune măsuri de sancționare contravențională pentru cele 27 persoane.

Conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, un alt ”greu” din Poliție plecase chiar înainte de descinderea echipajelor.

Lucian Bode: Toleranță zero!

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a reacționat după articolul jurnaliștilor de la Știripesurse.ro. Șeful Internelor a anunțat că s-a dispus cercetarea lui Radu Gabriș, pentru participarea la evenimentul respectiv.

„Toleranță zero față de nerespectarea Legii!
Referitor la evenimentul care a avut loc vineri seară, când polițiști din cadrul Poliției Capitalei au identificat în interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului 27 de persoane, printre care se afla și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București, doresc să fac câteva scurte precizări.
De aproximativ 1 an ne confruntăm cu pandemia provocată de noul coronavirus. Respectarea măsurilor care au fost luate la nivel național, pentru a preveni răspândirea acestui virus, trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Doar așa putem reveni la o viață socială normală pe care ne-o dorim.
Majoritatea românilor au înțeles acest lucru și vă mulțumesc pentru aceasta.
În același timp, vreau să le mulțumesc polițiștilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și pompierilor care sunt în Prima Linie și care dau dovadă de profesionalism atunci când acționează pentru siguranța noastră!
Fără doar și poate, responsabilitatea și corectitudinea cu care ei au acționat în această perioadă au avut efecte asupra limitării răspândirii virusului.
Din informațiile pe care le dețin în acest moment, în cazul menționat, s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.
Așa cum am menționat și cu alte ocazii, vreau să vă asigur că sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege!
Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deține mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forțele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului.
Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toți!”

Vezi și

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Lovitură pentru locuitorii din Sectorul 1! Clotilde Armand vrea să crească de 8 ori această taxă! Proiectul aflat în dezbatere până în această săptămână

Avatar

Publicat

in

De

Locuitorii din Sectorul 1 al Capitalei ar putea să încaseze o lovitură de proporții! Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, vrea să crească de 8 ori taxa pentru locul de parcare.

Potrivit unui proiect aflat în dezbatere publică, al cărui termen-limită este de 19 ianuarie 2021, taxa pentru utilizarea locurilor de parcare va crește la 600 de lei/an în Sectorul 1.

În prezent, taxa pentru un loc de parcare în Sectorul 1 al Capitalei este de 76,65 lei/an. Asta înseamnă că primarul Clotilde Armand ar putea crește taxa de 8 ori.

Pentru locul de parcare de reședință în regim de folosință non-stop, cu folosirea, în exclusivitate, a locului de parcare, taxa de parcare datorată, anual, de către utilizatorii locurilor de parcare din parcările publice reședință, este de 600 de lei”, se arată la Art.  28 lit. b).

Plata taxei se va face în 3 zile de la primirea notificării

Plata taxei pentru utilizarea locurilor de parcare se efectuează anticipat pentru luna sau anul în curs, în termen de trei zile lucrătoare, de la primirea notificării de plată de la Administrația Domeniului Public (ADP)”, se precizează la Art. 29 din proiectul privind aprobarea Regulamentului pentru digitalizarea, organizarea și funcționarea locurilor de parcare rezidențiale din Sectorul.

Vezi și

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend