Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Deși companiile de stat au început să renunțe la băncile austriece, Klaus Iohannis declară că instituțiile de stat nu vor boicota Austria

Publicat

in

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat deja că va trece de la BCR-Erste la CEC Bank. Totodată, potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, mai multe companii de stat se pregăteste să părăsească băncile austriece.

Totuși, președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat astăzi, la Bruxelles, că în România nu va exista un boicot asupra companiilor austriece la nivelul instituțiilor de stat.

„În realitate avem două probleme, atitudinea Austriei care e rezervată și votul Olandei, a fost mixt: pentru România a fost da, pentru Bulgaria a fost jumătate nu. Acestea sunt chestiuni care trebuie rezolvate. Acest moment, după părerea mea, poate fi tratat într-o singură cheie, cu diplomație. Orice altceva trebuie exclus. Am auzit opinii, sfaturi. Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului și al autorităților publice”, a spus, miercuri, Iohannis.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Fulger – Kievul bagă inteligența artificială pe fir, în atacul cu drone asupra Moscovei: Poate vor să se întoarcă la creatorii lor

Publicat

in

Biroul Președintelui Ucrainei a reacționat la atacul cu drone asupra Moscovei, consilierul şefului instituţiei, Mihailo Podoliak, afirmând că, probabil, dronele rusești vor să se întoarcă la cei care le-au creat.

„Ştiţi că intrăm în era inteligenței artificiale. Poate că nu toate dronele sunt pregătite să atace Ucraina și vor să se întoarcă la creatorii lor și să pună întrebări în consecință: de ce ne trimiteți să lovim copiii Ucrainei, Kievului și așa mai departe?” – a declarat consilierul. Totodată, Podoliak a exclus posibilitatea unor concesii din partea Ucrainei şi a subliniat că Rusia trebuie să răspundă pentru războiul declanșat, iar cei responsabili nu vor scăpa de pedeapsă. Amintim că, marţi dimineață, canelele ruseşti de Telegram au raportat un atac cu drone asupra capitalei Rusiei și a regiunii Moscova. Ulterior, autoritățile ruse au confirmat că drone necunoscute au atacat Moscova și au raportat, de asemenea, că a fost activată apărarea antiaeriană. Potrivit unor canale de Telegram, dronele au lovit trei clădiri rezidențiale, dar nu au produs pagube semnificative.

Citeste mai mult

NATIONAL

Ultimă oră: contraofensiva ucraineană va avea loc la vară: precizări din partea ministrului ucrainean al Apărării

Publicat

in

„Avem şanse serioase să facem progrese semnificative în timpul verii”, a declarat ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov cotidianului francez Ouest-France, într-un interviu publicat luni, evocând o contraofensivă ucraineană iminentă, scrie Le Figaro, informează News.ro.

”Vrem să spargem voinţa ruşilor de a câştiga acest război”, dă asigurări Raznikov.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend