Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Deputatul Radu Cristescu (PSD), despre facturile uriașe la energie: ‘Cât timp va mai lăsa Guvernul ca firmele străine să-și bată joc de milioane de clienți?’

Publicat

in

Deputatul Radu Cristescu (PSD) se arată revoltat de modul în care Guvernul României gestionează criza energiei din țară. El dă exemplul statului francez, în care Guvernul a luat o hotărâre decisivă în privința prețului la energie.

„Cât o să mai fim proștii Europei?

Haite întregi de liberali și useriști, din categoria apucatului turbat Caramitru junior, ne tot zbiară în urechi, de ani de zile, că statul trebuie să-și privatizeze toate companiile din proprietatea sa, mai ales cele strategice, din energie, transporturi etc. Iată însă ce ne spune o recentă știre Agerpres :”Guvernul de la Paris a ordonat joi companiei de utilităţi Electricite de France SA, la care statul francez este acţionar majoritar, să vândă rivalilor o cantitate mai mare de electricitate la un preţ fix, în ideea de a micşora facturile pentru consumatorii finali”.

Aceeași știre Agerpres ne dă și detaliile financiare ale acestei intervenții a statului francez : „EDF, cel mai mare producător european de energie nucleară, a avertizat că această mişcare va costa compania până la 8,4 miliarde de euro şi în consecinţă a abandonat estimările de profit pentru 2022”.

Iată și concluzia din aceeași știre Agerpres : „Nu este o surpriză că într-o perioadă de criză Franţa se bazează pe EDF, companie controlată în proporţie de 80% de guvernul francez. De mai multe decenii EDF este principalul furnizor de electricitate din Franţa şi parcul său de reactoare permite aprovizionarea gospodăriilor şi firmelor franceze cu energie ieftină şi curată, precum şi să exporte electricitate în ţările vecine”.

Întrebarea pe care și-o pune orice român normal la cap, după ce a citit această știre, e simplă ca o factură la gaz sau curent, încărcată porcește de firmele străine care îi jupoaie pe români : cât timp o să se mai comporte statul român ca un idiot, în comparație cu statul francez și alte state mai normale la cap?

Cât timp va mai lăsa guvernul ca firmele străine să-și bată joc, cu nesimțire de cea mai joasă speță, de milioane de clienți din România, care sunt tratați ca niște papuași de acești neo-colonialiști economici?

Domnule premier Ciucă, băi ministrule al energiei Popescu, voi țineți cu românii, sau cu străinii care își bat joc de ei?”, a spus Radu Cristescu, pe pagina sa de Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Decrease by more than 17% in number of Ukrainians entering Romania in last 24 hours

Publicat

in

De

The number of Ukrainian citizens who entered Romania on Sunday decreased by 17.4% compared to the previous day, according to a General Inspectorate of the Border Police (IGPF) release sent on Monday to AGERPRES.

„On 22.05.2022, within 24 hours, at national level, 90,247 people entered Romania through the border checkpoints, out of whom 7,903 Ukrainian citizens (decreasing by 17.4% compared to the previous day). On the border with Ukraine, 3,733 Ukrainian citizens entered Romania (down 23.3% compared to the previous day), and on the border with the Republic of Moldova, 1,041 Ukrainian citizens entered (an increase of 0.8% compared to the previous day),” the IGPF informs.

Since the beginning of the crisis until Sunday, at 24.00, at national level, 1,003,246 Ukrainian citizens have entered Romania. Also, starting with February 10, 2022 (pre-conflict period), 1,037,775 Ukrainians entered Romania.

According to the IGPF, measures to strengthen the border surveillance device have also been put in place at the land border, supplementing the crews carrying out missions in the areas of responsibility.

„We operate in an integrated system with the other institutions with responsibilities in the field, in order to conduct an operative exchange of data and information, as well as for the joint adoption of the necessary measures for the management of the appeared cases,” the Border Police informs.

AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Accident pe DN7 – O femeie şi un copil au fost răniţi

Publicat

in

De

O femeie şi un copil de aproximativ 7 ani au fost răniţi luni dimineaţa după ce autoturismul în care se aflau s-a ciocnit frontal cu un autocamion pe Valea Oltului, la intrarea în staţiunea Călimăneşti, au informat autorităţile vâlcene.

„Pe Drumul Naţional 7, la km 191+360 m, în localitatea Seaca, a avut loc un eveniment rutier în care este implicat un autoturism şi un autocamion, fiind vorba de o coliziune frontală. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a două persoane”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Cătălina Cimpoeru.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, una dintre victime a rămas încarcerată în autoturism, pentru scoaterea ei intervenind echipajul de descarcerare.

„În urma impactului au rezultat două victime, din care o femeie încarcerată şi un copil de aproximativ 7 ani, scos din autoturism de persoane care se aflau la faţa locului. Femeia a fost extrasă şi predată echipajul SAJ de la faţa locului, pentru a fi evaluată. Acesta este conştientă, însă prezintă multiple fracturi la nivelul membrelor inferioare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Traficul în zonă este blocat pe ambele sensuri de mers, poliţiştii Serviciului Rutier cercetând zona pentru a stabili cu exactitate cauza producerii evenimentului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend