Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Deputatul PSD Adrian Chesnoiu vine cu o veste bună pentru fermieri: Vor putea realiza construcții pe terenuri extravilane

Publicat

in

Fermierii vor putea realiza construcții pe terenuri extravilane, dacă acestea au ca destinație activități agricole, fără a mai fi nevoie să le treacă în intravilan, anunță deputatul PSD Adrian Chesnoiu, anunță Mediafax.

„Deblocăm activitatea fermierilor! Fermierii vor putea realiza construcții pe terenuri extravilane, dacă acestea au ca destinație activități agricole, fără a mai fi necesar să le treacă în intravilan. Am votat în plenul Camerei Deputaților modificarea Legii 50/1991, în sensul autorizării executării lucrărilor de #construcții pe terenuri extravilane pentru construcțiile cu destinație agricolă, fără a mai fi necesară realizarea PUZ-ului de trecere în intravilan, o procedură extrem de anevoioasă și costisitoare”, anunță deputatul PSD Adrian Chesnoiu.

El precizează că este primul proiect de lege pe care l-a inițiat în calitate de deputat, alături de alți parlamentari social-democrați.

„M-a bucurat totodată și faptul că la această inițiativă au aderat și parlamentarii UDMR, AUR și PNL. Modificarea legii era mai mult decât necesară: multe construcții agricole fac obiectul unor proiecte de investiții finanțate din fonduri europene nerambursabile, existând pericolul blocării investițiilor în agricultură și neaccesarea acestor fonduri. Practica implementării proiectelor cu finanțare europeană ne-a dovedit cât de birocratice pot fi procedurile. Am reușit astăzi încă un pas important spre debirocratizare. Vor urma și alte măsuri în sprijinul fermierilor români”, conchide Chesnoiu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO Viteza nu ajută când treci peste o mină: Cum au fost distruse două blindate rusești în estul Ucrainei

Publicat

in

De

Un clip ce pare filmat de o dronă a armatei ucrainene a devenit viral pe Twitter, imaginile arătând două blindate rusești distruse după ce au trecut peste mine amplasate în estul Ucrainei.

Blindate rusești distruse de mine în estul UcraineiFoto: Captura Twitter

În clip se vede un blindat BMP rusesc avariat grav și fumegând după ce a fost afectat de explozia unei mine.

Un alt blindat, ce pare să nu ia în seamă pericolul la care se expunea, accelerează pentru a trece pe lângă primul BMP și trece și el în viteză peste o mină, provocând o explozie de amploare.

———-

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

WTA și cazul Shuai Peng – Decizia luată cu privire la turneele din China

Publicat

in

De

WTA a dat publicității luni calendarul complet al turneelor din 2022. Așa cum era anunțat inițial, nicio competiție feminină de tenis nu va fi organizată în China de forul condus de Steve Simon, ca urmare a cazului Shuai Peng.

Shuai PengFoto: CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia

Forul de tenis feminin a decis în decembrie 2021 să suspende toate turneele sale în China ca urmare a temerilor că viața lui Shuai Peng ar fi fost pusă în pericol după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli că a abuzat-o sexual.

Deși la finalul lunii aprilie Steve Simon declara că își dorește ca forul guvernat de el să organizeze turnee în China, WTA rămâne tare pe poziții și a scos complet țara asiatică din calendarul pentru 2022.

Vezi aici calendarul complet al turneeelor WTA din 2022.

Jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng a negat că a acuzat vreodată pe cineva de agresiune sexuală, adăugând că ea însăşi şi-a şters postarea de pe reţeaua de socializare Weibo, în noiembrie 2021.

Starea de bine a lui Peng, de trei ori participantă la Jocurile Olimpice, a devenit un motiv de îngrijorare la nivel mondial începând din noiembrie 2021, atunci când a spus pe reţelele de socializare că un fost vicepremier chinez, Zhang Gaoli, a agresat-o sexual, în trecut.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend