Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Deputatul Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare! Avocat: “Soluția de condamnare este una profund nedreaptă! Declarăm apel chiar astăzi!’

Avatar

Publicat

in

Deputatul Mircea Drăghici, fostul trezorier PSD, a fost condamant , ast[zi, de ÎCCJ la 5 ani de închisoare cu executare, pentru două fapte de delapidare și pentru utilizarea subvențiilor în alte scopuri. Decizia nu este definitivă. `Solutia de condamnare este profund nedreapta ! Si pentru cele doua fapte se impunea o soluție de achitare ca cea pronunțată in mod corect, față de a treia ! Declarăm apel chiar astăzi !`, a spus avocatul Alexandru Morărescu, contactat telefonic de stiripesurse.ro după stabilirea soluției de către instanță. Acesta consideră că s-ar fi impus achitarea clientului său să pentru a doua faptă de delapidare cât și pentru fapta de folosire inadecvată a subvențiilor publice.

     MINUTA:
1983/1/2019 – 1. În baza art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală,condamnă pe inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, (…), la o pedeapsă de 4 (patru) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subven?iilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, prev. de art.10 lit.c) teza I-a din Legea 78/2000. (pct.1 Rechizitoriu) În baza art.67 alin.2 din Codul penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b, g şi k din Codul penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, conform art. 68 alin.1 lit. c din Codul penal. În baza art.65 din Codul penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b, g şi k din Codul penal, ce se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală este executată sau considerată ca executată, conform art.65 alin. 3 din Codul penal.
2. În baza art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală,condamnă pe inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, (…), la o pedeapsă de 3 (trei) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, prev. de art. 295 alin.1 rap. la art.308 alin. 1 ?i 2 din Codul penal. .(pct.1 Rechizitoriu) În baza art.67 alin. 2 din Codul penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit.a, b, g şi k din Codul penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, conform art. 68 alin. 1 lit. c din Codul penal. În baza art. 65 din Codul penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b, g şi k din Codul penal, ce se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală este executată sau considerată ca executată, conform art.65 alin. 3 din Codul penal.
În baza art.38 alin. 2 din Codul penal,cu referire la art.39 alin.1 lit.b din Codul penal, contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, urmând ca acesta să execute pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în final inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe urmând să execute pedeapsa de 5(cinci) ani închisoare. În baza art.45 alin.3 din Codul penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară cea mai grea de 3 ani, privind interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b, g şi k din Codul penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. În baza art.45 alin.5 din Codul penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b, g şi k din Codul penal, ce se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală este executată sau considerată ca executată, conform art. 65 alin. 3 din Codul penal.
3.În baza art. 396 alin. 5 din Codul de procedură penală, raportat la art.16 alin.1 litera b teza I din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, (…), pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, prev. de art. 295 alin.1 rap. la art.308 alin.1 ?i 2 din Codul penal.(pct.2 Rechizitoriu) În baza art.20 din Codul de procedură penală, constată că persoana vătămată Partidul Social Democrat, nu se constituie parte civilă în cauză. În baza art.112 lit.e din Codul penal, confiscă de la inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe suma de 19.000 euro în echivalentul în lei la data executării prezentei sentinţe. În baza art. 398 din Codul de procedură penală rap. la art 274 din Codul de procedură penală, obligă inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe la plata sumei de 4000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat (2000 lei urmărire penală, 2000 lei Cameră preliminară şi fond).
În baza art.275 alin.6 din Codul de procedură penală,onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, în sumă de 217 lei, rămâne în sarcina statului.
Cu apel în 10 zile de la comunicare.
Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15 octombrie 2020.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ULTIMA ORĂ – Ministrul Vlad Voiculescu a fost demis – DAN BARNA, INTERIMAR

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîţu a anunțat în urmă cu puțin timp că l-a demis pe mincitrul Sănătății, Vlad Voiculescu. “Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.” este anunțul premierului Câțu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Prefectul Emilia Mateescu verifică toate documentele privind WC-ul de 400.000 de euro din centrul Piteştiului

Avatar

Publicat

in

De

Prefectul Emilia Mateescu s-a ținut de cuvânt și a solicitat tuturor primăriilor din județ să demonstreze cum a ajuns metrul patrat de WC sa coste de aproape 4 ori mai mult decât metrul pătrat al unei locuințe de lux. Desigur, Prefectura Argeş a cerut oficial și Primăriei Piteşti toate documentele legate de WC-ul de 400.000 de euro din centrul municipiului, toaletă publică ale cărei costuri exorbitante i-au revoltat pe mulţi și au adus Piteștiul topul celor mai scumpe nevoi ale cetățenilor.

„ Așa cum anunțasem în urmă cu 2 săptămâni, vreau să ştiu ce bani s-au cheltuit pe toaletele din Argeș, inclusiv în ceea ce privește toaleta publică de aproape 400.000 de euro de la Piteşti. Asta în contextul în care construcţiile de locuinţe sau prețuri de 400-500 euro metrul pătrat şi se vând cu 1.000-1.200 euro metrul pătrat. Să nu mai spun că , on cazul acestora, se vinde şi dreptul de proprietate asupra cotei părţi indivize din terenul de sub construcţie şi din părţile comune pentru condominiu. Ori, in cazul toaletei din centrul Piteștiului, prețul este de circa 4 ori mai mare și nu știu să se fi făcut acolo vreo reţea subterană de metrou. Logica spune că pentru 120 de metri pătraţi de construcţie nu avea cum să fie preţul de aproape 400.000 euro, cu tot cu lift. Noi vom verifica toate documentele solicitate şi vom acționa în consecință ”, a declarat prefectul Emilia Mateescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend