Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Deputatul condamnat Cătălin Rădulescu în tabăra lui Grindeanu – RACOLEAZA PRIMARII PSD

Avatar

Publicat

in

Unul dintre primarii PSD din Arges a dezvaluit colegilor din PSD, vineri, la şedinţa partidului, ca a vorbit cu premierul Grindeanu la telefon, sunat fiind de pe telefonul deputatului PSD, Catalin Radulescu.

Potrivit primarului Ion Dumitru de la Albota, joi seara, aproape de miezul nopţii, Cătălin Rădulescu l-a suna şi i l-a dat la telefon pe Sorin Grindeanu. Motvul a fost unul cat se poate de clar: acel de a-l sprijini pe premierul Grindeanu.”Da, m-am trezit ca ma suna  Cătălin Rădulescu tinem legatura, e firesc.Am ramas surprins cand mi l-a dat pe premierul Grindeanu la telefon. M-a rugat să merg vineri cu 20 de primari la Bucureşti pentru a discuta despre PNDL”

Întrebat dacă a acceptat invitaţia premierului, primarul comunei Albota a spus: “Am fost onorat să vorbesc cu premierul, dar eu sunt un soldat disciplinat. Nu ma implic in lupta lor care e prea mare pentru mine. Eu imi vad de comuna mea, de proievtele comunitatii…”, a spus primarul de la Albota.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Claudiu Năsui, ieșire în forță: ‘Azi culegem fructele stricate ale politicilor socialiste din ultimii 30 de ani’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că ”azi culegem fructele stricate ale politicilor socialiste din ultimii 30 de ani”, iar singura șansă pentru un viitor mai bun este să înțelegem de ce sunt greșite sistemele anterioare. 

”Știu că e moda cu donația zilei de naștere pe facebook. Sunt foarte multe cauze care merită susținute. Dar am să aleg să susțin una care e mult mai puțin cunoscută, dar în același timp extrem de importantă pentru societatea noastră.

Nu mulți au auzit de Institutul Mises. Este un institut dedicat educației economice de 20 de ani, cu o activitate susținută de seminarii, traduceri și editarea unora dintre cele mai importante lucrări de economie și filosofie politică. Ludwig von Mises este unul dintre cei mai importanți gânditori liberali ai secolului trecut. Una din lecțiile sale cele mai importante este în „Critica intervenționismului”: odată adoptată o lege care împovărează economia, ea naște în jurul ei un grup care își câștigă existentă de pe urma ei și devine extraordinar de greu să o întorci.

Am văzut acest lucru anul trecut, când m-am luptat să debirocratizez sediul social al firmelor și să liberalizez firmele cu asociat unic. Legea de debirocratizare a fost atacată la CCR pentru că am eliminat o birocrație, dar nu am introdus ceva în locul ei.

Anul acesta am văzut cum funcționari au strecurat un amendament într-o lege din parlament ca să reintroducă declarația de beneficiar real. Cu motivarea că „există un risc de infringement” deși alte țări europene scutesc antreprenorii de aceste declarații inutile fix pe modelul pe care l-am adoptat și noi.

Se zice că să dai unui om un pește îl va hrăni pentru o zi, dar să-l înveți să pescuiască îl va hrăni o viață. Aș merge chiar mai departe și aș zice, că să-i dai sistemul de reguli potrivit pentru dezvoltare îl va învăța și să pescuiască și să treacă de la pescuit la altceva în momentul în care în societate vor fi prea mulți pescari.

Sistemul în care trăim este decisiv pentru societatea pe care o avem. Putem fi mulți și bogați așa cum putem fi puțini și săraci. Contează și cultura și mulți factori, dar sistemul este absolut decisiv. De aceea Germania de Est arăta radical diferit de Germania de Vest. De aceea Coreea de Nord arată complet diferit de Coreea de Sud. Zone populate cu aceleași populații și aceeași cultură, dar care totuși arată (sau au arătat) complet diferit.

Azi culegem fructele stricate ale politicilor socialiste din ultimii 30 de ani. Singura șansă pentru un viitor mai bun este să înțelegem de ce sunt greșite sistemele anterioare în care am trăit și am sărăcit și să susținem politici publice sănătoase și oneste pe viitor. De aceea, îmi donez ziua de naștere Institutului Mises, pentru educația economică și pentru principiile și ideile care ne ajută să înțelegem politicile de care are nevoie România pentru a prospera”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gigi Becali, analiză minuțioasă despre Diana Șoșoacă: ‘Îmi pare rău de ea că n-o votează lumea. Ea zice adevărul și nu e manipulată’

Avatar

Publicat

in

De

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat că nu mai vrea să audă de politică, de televizor, dar este atent în continuare la ce se întâmplă pe scena politică. Acesta a făcut unele remarci la adresa senatoarei Diana Șoșoacă.

Ea săraca … mie la început mi-a plăcut de ea, dar după aia deja a căzut puțin în derizoriu pentru că unei femei nu-i stă bine să facă așa ceva.  Adică … după aia a început să mai și danseze … îmi pare rău de ea că-mi place de ea, dar îmi pare rău de ea că n-o votează lumea. Zice ea, săraca, a luat avântul ăla așa, dar nuuu! Ea zice corect ce zice …. zice bine ce zice, ea zice adevărul și nu e manipulată, dar numai că e femeie. Și nu numai că e femeie. Trebuie să ai o atitudine când ești femeie, și mai ales când ești senator. Ea deja a depășit o linie!  Adică deși spune adevărul mai face și puțin circ și nu poți ca femeie să faci circ, că dacă faci circ nu le place la oameni circăreala”, conform Româniatv.net.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend