Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Deputat argesean condamnat la inchisoare – Catalin Radulescu a primit sentinta

Avatar

Publicat

in

Conform deciziei, făcută publică in aceasta dupa amiaza, judecatorii Inaltei Curți au decis că se păstrează condamnarea de un an și șase luni de închisoare cu suspendare, așa cum fusese pronunțată și la data de 30 martie 2016. De data aceasta, condamnarea este definitivă și irevocabilă:

“2439/1/2016 – Respinge ca nefondate, apelurile formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Directia Națională Anticorupție și de inculpatul Rădulescu Cătălin Marian împotriva sentinței penale nr.265 din data de 30 martie 2016, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 1627/1/2014. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea apelului formulat de Ministerul Public –Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului. Obligă apelantul inculpat la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales pentru apelantul inculpat Rădulescu Cătălin Marian, în sumă de 70 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 05 decembrie 2016.”

Publicitate

Declarația pe care Cătălin Rădulescu a dat-o inainte de pronunțarea sentinței a fost următoarea:

“Astăzi am auzit că nu sunt un exemplu bun pt electorat si pentru tara mea. Acum 26 de ani ca tânăr medic mi-am riscat viața în revoluție si acum pateu luni am fost decorat de președinte pentru meritele mele de la Revoluție. Acum șase luni un ziar de prestigiu mi-a decernat premiul de “Cel mai bun parlamentar al României”. Nu am avut o absenta în patru ani în Parlament, sunt pe primul loc la inițiative si legi, ni aveam cum să nu îmi onorez tara. Sunt singurul parlamentar care am donat salariul pentru perioada de vacanta persoanelor cu dizabilități, bolnave sau sărace din colegiul meu. Eu locuiesc într un apartament, fratele meu sta cu chirie, nu am avut decât masina în leasing si eu personal nu am bani în cont. Așa am fost noi educați, am gândit că o societate comercială poate să fie familiala, dar niciunul nu ne-am îmbogățit. Eu eram la comisia de transport, puteam să dau lucrări. Societatea nu a participat la lucrări publice, tocmai ca să nu se spună că o ajut cu ceva. Am fost târât în acest proces de către cei pe care i-am atacat zece ani. E o lupta începută de mult, m-au tras în acest proces tocmai ca să se răzbune pe mine. (Dan Ivănescu a avut plângere la ANRP, el câștigă milioane de euro, nu ca mine care nu am niciun ban in cont). Am semnat documente pentru firma atunci când am aflat că în câteva luni se începea executarea proprietarilor mele, puse garanție. Cum m-am îmbogățit, ca asta nu înțeleg eu, din moment ce societatea mea era în faliment. Am făcut apel ca sa nu mi se pună această emblrma de corupt si de penal. Îmi pare rău că am făcut asta, fratele meu făcuse accident cerebral si de aceea am semnat acele documente pentru firma. Mi-am făcut birou parlamentar în clădirea firmei provizoriu, pentru ca cel acordat de Primărie era Inundat.”

Astăzi, judecătorii Inaltei  Curți de Casație și Justiție s-au pronunțat in dosarul in care deputatul argeșean, Catalin Radulescu, aflat in acest moment pe listele PSD Argeș, pe locul cinci pentru Camera Deputaților, a fost acuzat de procurorii  DNA pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Turcan: ‘Prioritatea noastră a fost sănătatea publică și nu un mănunchi de voturi pentru a pune în pericol sănătatea oamenilor’

Avatar

Publicat

in

De

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că ”În momentul în care Guvernul Orban a ajuns la putere, prioritatea noastră a fost salvarea fondurilor europene și atragerea lor, am ajuns astfel să fim cu cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene de la integrarea în UE, de asemenea, prioritatea noastră a fost sănătatea publică și nu un mănunchi de voturi pentru a pune în pericol sănătatea oamenilor”.

„Am ocazia să împărtăşesc indirect cu locuitorii oraşului Târgu Jiu şi ai judeţului Gorj două modele de dezvoltare între care au de ales: un model bazat pe dezvoltare pe fonduri europene, pe implicare, pe determinare, pe parteneriat cu Guvernul României şi un model de dezangajare, de birocraţie, de neputinţă şi suspiciuni de corupţie. Primul este modelul PNL în parteneriat cu Marcel Romanescu şi cu Guvernul Orban, al doilea este modelul PSD, practicat la Consiliul Judeţean şi vizibil până acum în guvernarea anterioară. (…)

În momentul în care Guvernul Orban a ajuns la putere, prioritatea noastră a fost salvarea fondurilor europene şi atragerea lor, am ajuns astfel să fim cu cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene de la integrarea în UE, de asemenea, prioritatea noastră a fost sănătatea publică şi nu un mănunchi de voturi pentru a pune în pericol sănătatea oamenilor, aşa cum au făcut ceilalţi, ignorând regulile sanitare şi negând existenţa virusului”, a spus Raluca Turcan.

Publicitate

Ea a adăugat că, la nivel judeţean, cu ajutorul programului de lichidităţi pentru companii, peste 200 de companii au fost salvate pentru că au primit bani la timp, fiind vorba despre aproximativ 23.000 de locuri de muncă.

„În judeţul Gorj, cu ajutorul unui program de lichidităţi pentru companii, peste 200 de companii au fost salvate pentru că au primit lichidităţi la timp. Au primit angajatorii sprijin pentru a-şi menţine locurile de muncă şi peste 23.000 de locuri de muncă aici, în judeţul Gorj au fost salvate, în timp ce, la nivel naţional, 1,4 milioane de locuri de muncă au fost salvate”, a mai spus Turcan.

În final, ea a precizat că, pe 27 septembrie, gorjenii şi cetăţenii din Târgu Jiu au de ales între ceea au realizat liberalii până în prezent şi ce garantează că vor face de acum înainte şi ceea „ce au făcut alţii” anterior.

„Am generat două proiecte vitale pentru bunăstarea gorjenilor, pentru fluidizarea traficului şi pentru atragerea investiţiilor şi vom merge mai departe cu investiţii pe apă-canal, bază sportivă, baze multifuncţionale, investiţii pe partea de sănătate şi educaţie. Pe 27 septembrie, gorjenii şi alegătorii din Târgu Jiu vor avea de ales între ce am făcut noi şi ceea ce garantăm că vom face de acum înainte şi ceea ce au făcut alţii până la noi şi s-a văzut. Cred că alegerea este simplă, îi îndemn pe toţi să analizeze bine şi să opteze cu votul lor hotărât pentru calea României Europene”, a mai spus Raluca Turcan.

Vicepremierul a participat, marţi, la Târgu Jiu, la semnarea contractului pentru finalizarea variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, respectiv a celui pentru realizarea podului din zona Lainici, din Defileul Jiului. Primul contract are o valoare de 44 de milioane de euro şi durată de execuţie de 18 luni, iar cel de-al doilea, de 5 milioane de euro şi termen de finalizare 12 luni, informează agerpres.ro.

Citește și:

Video. Un ministru din Guvernul Orban a fost prins cu minciuna! A declarat că nu are contracte cu statul, deși în SEAP apare altceva

Contract ‘bombă’ de 45 milioane de euro. Nume grele implicate în cursa pentru bani

Audio. Înregistrări-bombă: Șantaj, mită și trafic de influență în PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Ieșire de ultim moment a lui Liviu Pleșoianu: Nicușor, tocmai ți-ai dat (pan)arama pe față!

Avatar

Publicat

in

De

Liviu Pleșoianu, deputat PSD, a avut, marți, o ieșire dură la adresa lui Nicușor Dan, candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei.

După declarația referitoare la „panarame” pe care a făcut-o Dan, Pleșoianu îi transmite că și-a „dat (pan)arama pe față”.

Publicitate

„Nicușor, tocmai ți-ai dat (pan)arama pe față!

Ai trei monstruozități de caracter pe care le-ai afișat public în doar câteva secunde:

1. MÂRLĂNIE… Numești „panaramă” o femeie. Indiferent la cine te-ai referit, e un act josnic, mai ales din postura ta, de candidat la Primăria Capitalei! Ți-aș spune multe, dar mă voi rezuma să citez din colega ta Clotilde Armand. Aceasta tocmai a fost numită – ce să vezi – tot „panaramă” de către un agent de pază, în urmă cu doar câteva zile. Ce a scris colega ta Armand despre asta? A scris așa: „agentul de pază al magazinului a început să fie agresiv verbal cu mine strigând: ”Panaramă!” (…) Comportament mizerabil. (…) nu mă las intimidată de prostia agresivă”.

…Deci, domnule Nicușor, tocmai ți-ai dat (pan)arama pe față manifestând, conform colegei tale Clotilde Armand, un „comportament MIZERABIL”!

2. MINCIUNĂ… Realizând că ai călcat grav în străchini, ai încercat să „te scoți” într-un mod absolut PENIBIL! După ce ai afirmat că nu vrei ca unei fetițe să „i se spună că o panaramă este mare vedetă”, ai revenit și ai spus că nu te-ai referit la „interpretarea vulgară a cuvântului panaramă”, ci la „interpretarea comună de persoană ridicolă care caută scandalul”.

…Cât de PENIBIL ești, Nicușoare! Păi dacă nu vrei să i se spună unei fetițe că e vedetă o „panaramă”, nu e clar atunci că te refereai EXACT la sensul VULGAR („femeie de moravuri ușoare”)!? Chiar ai impresia că sunt toți imbecili și că vor accepta explicațiile ILOGICE și absolut RIDICOLE pe care te chinui acum să le dai?

E absolut LAMENTABIL ce faci! Băsescu, cu toată mârlănia lui absolut insuportabilă, e măcar un MÂRLAN ASUMAT. Tu nici măcar asta nu ești, Nicușoare…

3. IPOCRIZIE…

Prin 2017, pozai în marele bărbat revoltat de limbajul „suburban” la adresa unei femei. Le spuneai oamenilor cum ai ieșit tu din sala de plen pentru că ai constatat „jigniri din partea unui bărbat la adresa unei femei”. Spuneai că „lucrul acesta nu trebuie să se mai întâmple”.

…Cât de IPOCRIT POȚI fi, Nicușoare!

Poți fi mândru de tine. În doar câteva secunde, ai reușit să faci dovada unor monstruozități de caracter pe care nu le mai poți ascunde de acum oricât te-ai strădui!

Tocmai ți-ai dat (pan)arama pe față, Nicușor Dan!”, este mesajul lui Liviu Pleșoianu.

Pe de altă parte avem un uriaș aparat de propagandă care ne spune că Bucureștiul niciodată nu a dus-o mai bine și niciodată nu a avansat mai mult. De fapt, lupta este între niște oameni care cred în niște valori și acest uriaș aparat de propagandă, care acum se bazează pe bani, și înainte se baza pe alte tipuri de forțe. E o luptă de valori în care eu vreau ca fetiței mele să nu i se spună că o panarama este mare vedetă. Și, din păcate, suntem cam la egalitate. Fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie. Deci miza acestor alegeri, dincolo de trafic, apă caldă, poluare, școli, condiții de viață, este de fapt despre demnitate, despre rezistența bucureștenilor la nesimțire, la spoială, la impostură”, este declrarația lui Nicușor Dan, făcută luni, care a inflamat spiritele.

Vezi și

Video. Un ministru din Guvernul Orban a fost prins cu minciuna! A declarat că nu are contracte cu statul, deși în SEAP apare altceva

Contract ‘bombă’ de 45 milioane de euro. Nume grele implicate în cursa pentru bani

Audio. Înregistrări-bombă: Șantaj, mită și trafic de influență în PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend