Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Demnitarul pe care AUR îl cheamă la ‘Ora ministrului’: George Simion a făcut anunțul în plen

Publicat

in

Grupul deputaţilor AUR îl cheamă la Parlament pe ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunţat, luni, în plen, liderul grupului, George Simion, anunță Agerpres.

„Datorită faptului că pe pieţele internaţionale preţul cerealelor a crescut cu 35 – 40 %, solicităm prezenţa, la ‘Ora ministrului’, a domnului Chesnoiu care tocmai a anunţat, înainte de ora 16,00, că România nu va sista exporturile de cereale, cum face Germania”, a declarat Simion, copreşedinte al AUR.

Preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, i-a atras atenţia că acest anunţ nu este unul procedural, fiind necesară respectarea unor paşi, respectiv o solicitare iniţială la Biroul permanent.

„S-ar putea să fie prea târziu, domnule preşedinte de şedinţă. (…) Trebuie să revenim la producţia de cărbune, că asta face Bruxelles-ul”, a replicat Simion, care a acuzat că se doreşte să fie lăsat fără „dreptul la cuvânt” .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Plafonarea facturilor se face tot din banii românilor: ANRE anunță că furnizorii de energie încasează peste 2,44 miliarde de lei

Publicat

in

De

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat până acum decontarea de la bugetul de stat a unei sume de peste 2,44 miliarde lei către furnizorii de energie, prin mecanismul de plafonare şi compensare a facturilor, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis, vineri, AGERPRES.

„Având în vedere activitatea desfăşurată ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fişelor de analiză şi determinarea sumelor ce se cuvin spre decontare de la bugetul statului prin intermediul bugetului Ministerului Energiei şi Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale în conformitate cu prevederile actelor normative incidente, situaţia cererilor de decontare pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, respectiv aprilie 2022 – martie 2023 se prezintă astfel: pentru OUG 118/2021 (noiembrie 2021 – martie 2022), număr total societăţi care au depus cereri: 80, număr total cereri depuse: 350, număr total cereri aprobate: 259, număr total cereri neeligibile: 58. Suma totală transmisă spre decontare către Ministerul Energiei: 2,26 miliarde de lei. Valoare totală cereri neeligibile: 10,2 milioane lei, valoare totală solicitată: 2,27 miliarde de lei”, se menţionează în comunicat.

Diferenţa de 33 de cereri depuse pentru decontare se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate.

În ceea ce priveşte OUG 27/2022 (raportare aprilie 2022 – martie 2023), numărul total al societăţilor care au depus cereri este de 52, numărul total cereri depuse – 114, numărul total al cererilor aprobate, clienţi casnici – 8, numărul total al cererilor aprobate, clienţi noncasnici – 10, numărul total cereri aprobate, clienţi casnici şi noncasnici – 18.

Suma totală transmisă către Ministerul Energiei, clienţi noncasnici este 97,7 milioane de lei iar suma totală transmisă către ANPIS, clienţi casnici – 84,4 milioane de lei.

Valoarea totală solicitată, clienţi noncasnici, ME este 97,7 milioane lei, valoare totală solicitată, clienţi casnici, ANPIS – 84,4 milioane lei astfel că valoare totală solicitată, clienţi casnici şi noncasnici este 182,1 milioane lei.

„Diferenţa de 96 de cereri depuse pentru decontare se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate. OUG 118/2021 este decontată în proporţie de aproximativ 98%, ANRE demarând verificarea şi analiza datelor aferente OUG 27/2022. Având în vedere numărul relativ mic de cereri introduse pentru perioada aprilie 2022 – martie 2023, facem apel către toţi operatorii ce beneficiază de prevederile OUG 27/2022 să procedeze la încărcarea datelor aferente perioadei mai sus menţionate”, spun reprezentanţii ANRE.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CE Tenis de masă: Bernadette Szocs, calificare dramatică în sferturi – A revenit de la 0-3 la seturi și a salvat trei mingi de meci

Publicat

in

De

Bernadette Szocs a obținut vineri calificarea în sferturile de finală ale probei de simplu feminin din cadrul Campionatului European de tenis de masă de la Munchen.

Bernadette SzocsFoto: Pixsell photo & video agency / Alamy / Alamy / Profimedia

În optimi, Szocs a învins-o pe Ni Xia Lian (sportiva care reprezintă Luxemburg), scor 4-3 (0-11, 16-18, 9-11, 11-8, 11-8, 11-7, 16-14).

Condusă cu 3-0 la seturi, Szocs a reușit să revină, a egalat la 3 și a ratat trei mingi de meci la 10-7 în setul decisiv. Au urmat momente foarte tensionate, sportiva noastră a salvat și ea trei mingi de meci ale adversarei și s-a impus până la urmă cu 16-14.

În faza următoare, Szocs o va întâlni, tot vineri, pe austriaca Sofia Polcanova, alături de care a câştigat medalia de aur la dublu feminin, în urmă cu o zi.

Bernadette Szocs a mai câştigat la Munchen medalia de argint la dublu mixt, alături de Ovidiu Ionescu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend