Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Demisie din PNL: Deputatul care a semnat pentru demiterea lui Iohannis își întreabă prietenii de pe Facebook dacă l-ar vedea în AUR

Publicat

in

Deputatul liberal Dumitru Flucuş, care a semnat lista AUR pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis, îşi anunţă demisia din partid. ”La începerea mandatului nu am jurat credinţă vreunui partid, am jurat credinţă ţării şi poporului”, a transmis deputatul. El anunţă că va activa ca parlamentar neafiliat, dar le-a adresat această întrebare susţinătorilor: ”Pe viitor m-aţi vedea activând în cadrul partidului AUR?”.

”Dragii români, astăzi vreau să împărtăşesc cu voi ultimele decizii pe care le-am luat. Am decis să mă despart de Partidul Naţional Liberal. Fac acest pas deoarece îmi doresc să fiu mai aproape de cetăţeni, îmi doresc să fiu independent şi nu în ultimul rând, îmi doresc ca opiniile mele să fie ascultate şi respectate”, a scris, marţi, pe Facebook, Dumitru Flucuş.

Acesta a precizat că nu vrea să facă reproşuri foştilor colegi.

”Am luat această decizie deoarece nu am reuşit să obţin sprijinul unui număr suficient de colegi pentru promovarea unor proiecte legislative pe care le-am promis alegătorilor şi pentru că vreau să acţionez în conformitate cu propria mea conştiinţă. Nu vreau să aduc prejudicii oamenilor de rând prin aplicarea unor decizii politice. La începerea mandatului nu am jurat credinţă vreunui partid, am jurat credinţă ţării şi poporului”, a mai transmis deputatul, precizând că va activa ca deputat neafiliat.

”Pe viitor m-aţi vedea activând în cadrul partidului AUR?”, le-a transmis el susţinătorilor.

De altfel, postarea deputatului a fost promovată pe grupul de presă al AUR.

AUR a anunţat, în oiembrie, că declanşează procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, anunţul fiind făcut într-o conferinţă de presă, de co-preşedintele partidului, George Simion.

Potrivit listei de semnături, Dumitru Flucuş a semnat lista pentru suspendarea din funcţie a şefului statului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Zelenski numește loviturile cu rachete asupra Kremenciuk „unul dintre cele mai nerușinate atacuri teroriste din istoria Europei”

Publicat

in

De

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat atacul aerian rusesc asupra unui mall din orașul Kremenciuk (centrul țării) drept „unul dintre cele mai nerușinate atacuri teroriste din istoria Europei”, relatează CNN.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

„Oraș pașnic, un centru comercial normal, cu femei înăuntru, copii, civili obișnuiți. Aproximativ 1.000 de oameni se aflau acolo înainte să fie anunțat raidul aerian”, spune Zelenski într-un mesaj video postat luni seară pe paginile sale de social media.

„Numai teroriști complet nesăbuiți, care n-au ce căuta pe Pământ, pot lovi cu rachete un astfel de loc”, continuă el.

Președintele ucrainean spune că atacul a fost unul deliberat.

„Aceasta nu e o lovitură cu rachete din greșeală. Acesta e atac rusesc planificat asupra respectivului centru comercial”, spune Zelenski în mesajul video. „Operațiunile de salvare continuă, dar trebuie să fim conștienți că pierderile pot fi semnificative”.

___

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ariane 5 a ajuns la misiunea cu numarul 113

Publicat

in

De

Miercuri a avut loc prima lansare Ariane 5 a anului, venita dupa succesul misiunii JWST in decembrie 2021. Ariane 5 a ajuns astfel la misiunea cu numarul 113, potrivit Space Alliance.

Ariane 5Foto: youtube.com

Noua Ariane 6 era asteptata sa intre in serviciu anul acesta, dar debutul sau a fost amanat pentru inceputul lui 2023 si nu ar fi nici o surpriza sa se duca si mai departe.

Zborul cu indicativul VA257 a folosit versiunea cea mai puternica a lansatorului european, ECA+. Doi sateliti de telecomunicatie au fost ridicati intr-o orbita 250 km x 35786 km x 6 grade inclinatie dupa 28 si respectiv 39 de minute: MEASAT-3d si GSAT-24.

MEASAT-3d a fost construit de Airbus pentru concernul malaezian Measat. Un satelit Eurostar 3000 cu greutate de 5.6 tone, el vine echipat cu transpondere in banda C, Ku si Ka. Suplimentar un serviciu in banda L pentru monitorizarea traficului aerian sud coreean in cadrul sistemului Korea Augmentation Satellite System (KASS).

Pentru urmatorii 18 ani el va opera in regiunea Asia-Pacific, la 91.5 longitudine estica, acolo unde mai sunt satelitii MEASAT-3a si MEASAT-3b.

GSAT-24 este primul dintr-o flota noua de sateliti de telecomunicatie ce vor fi operati de NewSpace India Limited, o societate public-privata desprinsa din ISRO, Agentia Spatiala Indiana.

Este o platforma I-3k, cu greutate de 4.1 tone. In mod normal ISRO lanseaza satelitii de telecomunicatie mai mici la bordul rachetei sale mari GSLV intre timp modernizata in intregime cu componente indigene (ultimul de acest fel GSAT 29, lansat in noiembrie 2018).

GSAT -24 este usor peste limita de transport in GTO a lui GSLV si in plus nu trebuie sa uitam ca fiabilitatea rachetei indiene nu este cea mai buna (in contradictie cu fratele mai mic PSLV care a realizat o sumedenie de zboruri inclusive pentru clienti internationali); de aceea nu trebuie sa ne surprinda ca GSAT-24 a fost mutat pe Ariane 5.

India are o colaborare foarte buna cu industria spatiala europeana, oferind si in acelasi timp primind servicii de lansare (colaborare care a inceput in 1981, GSAT-24 fiind satelitul cu numarul 25 lansat de o racheta Arianespace), potrivit Space Alliance.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend