Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

DefMin Dincu: The Romanian army, the most advanced modernity component in our society

Publicat

in

Defence Minister Vasile Dancu says that the Romanian Army is „the most advanced component of modernity” in the Romanian society because of the country’s NATO membership.

„At the moment, the Romanian Army is the most advanced component of modernity in our society. To a large extent, the fact that we are members of NATO has helped the Romanian army to walk ahead of society,” Dincu said on Friday morning upon taking over the defence portfolio in the newly voted in Ciuca Cabinet.

He added that his ministerial tenure will be under the sign of continuity.

„My tenure will be under the sign of continuity, because I will have to carry on the ongoing great projects of the Romanian, and I know that’s no easy task,” added Dincu

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

BVB a închis în scădere ultima şedinţă de tranzacţionare din această săptămână

Publicat

in

De

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere şedinţa de vineri, cu o valoare a tranzacţiilor de 37,95 milioane de lei (7,78 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,23%, până la 12.647,66 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat un declin similar, potrivit Agerpres.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis în scădere cu 0,36%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a pierdut 0,64%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în scădere cu 0,47%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,98%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a consemnat un declin de 0,42%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Banca Transilvania, cu 3,56 milioane de lei, urmate de cele ale Fondului Proprietatea, care au generat schimburi în valoare de 3,41 milioane de lei, şi de titlurile Erste Group Bank – 1,82 milioane lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Promateris, care s-au apreciat cu 5,07%, urmate de cele ale Romcarbon (+2,08%) şi Farmaceutica Remedia (+1,92%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Ropharma (-6,31%), Zentiva (-5,83%) şi Aerostar (-3,82%).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Nou ajutor militar SUA pentru Ucraina: Rachete pentru sistemele HIMARS, drone de supraveghere și, pentru prima dată, vehicule rezistente la mine

Publicat

in

De

Pentagonul a anunțat vineri un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 775 de milioane de dolari, care include rachete suplimentare pentru sistemele HIMARS, drone de supraveghere și, pentru prima dată, vehicule rezistente la mine, relatează Reuters și AFP.

Lansarea de rachete HIMARSFoto: MApN

De când trupele ruse au trecut peste granița cu Ucraina în februarie, în ceea ce președintele rus Vladimir Putin a numit o „operațiune militară specială”, conflictul s-a transformat într-un război de uzură purtat în principal în estul și sudul Ucrainei.

Această nouă tranșă de ajutor prevede și 16 obuziere, a declarat presei un înalt oficial din cadrul Ministerului american al Apărării.

Pachetul ar include 15 drone de supraveghere Scan Eagle, 40 MaxxPro MRAP (vehicule protejate la ambuscade rezistente la mine) și aproximativ 1.000 de rachete antitanc Javelin.

Acest lucru ar duce la 10,6 miliarde de dolari totalul ajutorului militar al SUA trimis Ucrainei de la invazia Rusiei din 24 februarie.

SUA au trimis anterior Ucrainei echipamente și arme în valoare de peste 9 miliarde de dolari.

Pozițiile rusești sunt slăbite de ucraineni

Forțele ruse se confruntă cu „lipsă completă a progresului pe câmpul de luptă” în Ucraina, a declarat vineri un înalt oficial al Pentagonului, invocând în special utilizarea de către forțele ucrainene a rachetelor americane Himars.

„Nu am văzut nicio recucerire a teritoriului” de către forțele ucrainene, a recunoscut acest oficial care a cerut anonimatul. „Dar vedem o slăbire clară a pozițiilor rusești în mai multe locuri”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend