Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Defilare cu elefanţi şi animale exotice pe bulevard

Publicat

in

Timp de trei zile, Bulevardul Basarabilor din Curtea de Argeş va fi animat, la propriu. Cele mai frumoase animale exotice, inclusiv câţiva elefanţi, vor defila pe cea mai importantă arteră rutieră a municipiului pentru a-i convinge pe argeşeni să participe la programul circului din acest sfârşit de săptămână.

Miercuri, joi şi vineri, reprezentanţii circului vor scoate animalele la plimbare, în special spre bucuria copiilor, care au mai văzut astfel de defilări în urmă cu doi ani de zile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

FASOLEA ȘI CIOLANU` AU UMPLUT SPITALU` – Peste 750 argeșeni au ajuns la Urgențe în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

in

De

769 de pacienţi s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești (SJUP) în minivacanţa de 1 Decembrie. Dintre aceştia, 172 au rămas internați. Minivacanța de 1 Decembrie a adus, anul acesta, în Unitatea de Primiri Urgențe un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool. Zeci de pacienţi au apelat la 112 și din cauza problemelor cardiace, respiratorii și oftalmologice. Miercuri, pe 30 noiembrie, s-au adresat personalului medical din cadrul UPU 136 de pacienți, joi au avut nevoie de îngrijiri de urgență 128 de bolnavi, vineri au ajuns în UPU 157 de pacienți, sâmbătă, cu zece mai mulți decât în ziua precedentă, iar dumincă numărul a crescut la 181 de cazuri. Din totalul prezentărilor în UPU, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, 52 de persoane au fost aduse de la alte unități sanitare din Argeș, pentru a fi tratate la Pitești. Dintre afecțiunile pentru care s-a solicitat ajutorul specialiștilor din UPU amintim: traumatisme – 76 de cazuri; accidente vasculare cerebrale- 22 de cazuri; afecțiuni respiratorii – 40 de cazuri; afecțiuni cardiace – 50 de cazuri; afecțiuni digestive – 42 de cazuri; afecțiuni oftalmologice – 37 de cazuri; colici renale – 17 cazuri; alergii – 7 cazuri; etilism – 14 cazuri; comă – 4 cazuri. De asemenea, au ajuns în UPU și 10 victime ale accidentelor rutiere, 9 victime din agresiuni, 2 persoane cu arsuri, 3 mușcate de câini și alte 3 intoxicate (ingestie medicamente, tentative suicid). Au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale. Pentru că urmează perioada sărbătorilor, medicii recomandă să fim ponderați în privința consumului alimentar și de băuturi alcoolice. O atenţie sporită în ceea ce priveşte alimentaţia trebuie să aibă în mod special persoanele care au ţinut post. Este recomandat ca trecerea de la meniul de post, mult mai restrictiv, la o alimentaţie bogată în proteine să se facă treptat, pentru a nu apărea dezechilibre în organism și inevitabilele dureri abdominale, stări de greață și vărsături.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

De Moș Nicolae, se deschide prima CAFENEA 5 TO GO din Curtea de Argeș

Publicat

in

De

De mâine, 6 decembrie, conceptul 5 TO GO își va face simțită prezența și la Curtea de Argeș. Astfel, prima cafenea 5 TO GO din urbea basarabilor se va deschide de Moș Nicolae chiar în centrul orașului, pe Bulevardul Basarabilor, lângă restaurantul Curtea Veche, fosta cofetărie Ilea. Conceptul unic de preț fix ce stă la baza 5 to go a fost foarte bine primit de iubitorii de cafea și alte delicatețuri din România poziționând acest brand românesc ca fiind cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est. Managerul francizei de la Curtea de Argeș este cunoscutul om de afaceri Cătălin Iordache, cel care deține si agenția de turism C&I Ambient și portalul zboaragratis.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend