Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Deficit bugetar de 0,72% din PIB pentru primele două luni din 2022

Publicat

in

România a înregistrat un deficit bugetar de 0,72% din PIB pentru primele două luni din acest an, în scădere comparativ cu situația similară din 2021, când procentul era de 1,08%.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

Este vorba despre o sumă de 9,5 miliarde lei.

Cheltuielile de capital au o scădere de 14,3% (reprezentând 2 miliarde lei), iar cheltuielile aferente programelor cu finanțare rambursabilă – mai mici cu 42,2%, la 35,6 milioane lei.

Conform ministerului, veniturile bugetului general consolidat au însumat 68,25 mld lei în primele două luni ale anului 2022, cu 27,9% peste nivelul încasat în perioada similară a anului trecut. Această evoluție favorabilă a fost influențată preponderent de avansul veniturilor din TVA, alte

impozite și taxe pe bunuri și servicii, fonduri europene, venituri nefiscale și contribuții de asigurări.

Cheltuielile bugetului general consolidat în sumă de 77,76 mld lei au crescut în termeni nominali cu 17,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Exprimate ca procent din Produsul Intern Brut, cheltuielile pe primele două luni ale anului 2022 au înregistrat o creștere cu 0,3 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului 2021, de la 5,6% din PIB la 5,9% din PIB.

Vezi nota execuției bugetare la 2 luni din 2022.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Gospodărie inundată în comuna Lanurile – Apa a intrat şi în casă

Publicat

in

De

Analistul politic Bogdan Teodorescu: ‘Trăim niște timpuri complicate. Avem în față, un orizont negru, în care niște generații tinere spun următorul lucru: Opriți-vă, fiindcă voi o să muriți, mai devreme sau mai târziu, dar noi avem mult de trăit în locul ăsta și ne lăsați ceva în care nu se poate trăi’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Accident cumplit între o cisternă și un autobuz în Pakistan: Incendiul a făcut ravagii

Publicat

in

De

Un accident violent între o cisternă și un autobuz de pasageri a provocat moartea a cel puțin 20 de persoane în Pakistan, au anunțat marți un purtător de cuvânt al poliției și mass-media.

Accidentul s-a produs în noaptea de luni spre marți pe o autostradă din apropierea orașului central Multan, iar cauzele nu sunt deocamdată clare, anunță Reuters.

Autobuzul și cisterna au luat foc după coliziune, a precizat un purtător de cuvânt al poliției într-un comunicat, fără a oferi detalii cu privire la numărul victimelor.

Geo și Dunya TV au anunțat că cel puțin 20 de persoane au fost ucise.

Șase pasageri au supraviețuit, a declarat la fața locului un oficial al unui serviciu de salvare de stat pentru Dunya TV.

„Incendiul a făcut ravagii”, a spus el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend