Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Decontaminarea terenurilor prin metode in-situ

Publicat

in

Fara excavare sau alte metode ce presupun mutarea pamantului

Decontaminarea prin metoda in-situ presupune efectuarea operaţiilor de eliminare în mediul poluat (zona nesaturată sau zona saturată), fără a se muta solul poluat. Aceaste procedee de depoluare se aplică în general, în zonele unde sunt amplasate cladiri si nu sunt posibile metodele traditionale.  Prin acest procedeu se urmăreşte decontaminarea solului şi a panzei freatice. Procesul de tratare in-situ a solului poluat se realizeaza până se ajunge la normele stabilite acordul sau autorizaţia de mediu.

 

Tehnica folosita

Depinzand de obiectivul impus se folosesc mai multe tipuri de depoluare in-situ:

 

  Oxidarea chimică;

  Extracţia gazelor din sol (ventilarea solului);

  Bio-ventilarea;

  Spălarea hidraulică (metoda pump & treat);

  Executarea de tratamente termice in-situ.

 

Pentru astfel de tratamente este nevoie de o firma specializata. Sc Sareco Business Invest SRL ofera solutii si servicii de decontaminare.  Ne puteti contact ape www.sareco.ro . 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Vine PLATA după POZA VIRALĂ: Ce amendă riscă premierul Ludovic Orban, după ce a fumat în biroul său

Publicat

in

De

O poză în care premierul fumează, în biroul său, a devenit virală, Ludovic Orban recunoscând că a încălcat legea şi e dispus să plătească amenda. Fumatul în spaţiile închise de la locul de muncă e interzis din martie 2016, iar amenda pentru persoanele fizice ajunge la 500 de lei, anunță MEDIAFAX.

Din martie 2016, fumatul este interzis complet în toate spaţiile spaţiile publice închise (inclusiv baruri, discoteci şi restaurante), precum şi în spaţiile închise de la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii (inclusiv cele în aer liber).

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani .

După ce a fost surprins fumând în biroul său, premierul Orban riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Aceeaşi sancţiune o riscă şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, surprins cu un trabuc în mână.

Potrivit Legii 15/2016, sacţiunea contravenţională poate fi aplicată de poliţişti, jandarmi sau reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În plus, fumatul la locul de muncă, în alte locuri decât cele special amenajate, poate atrage şi sancţiuni disciplinare din partea angajatorului, sancţiuni care pleacă de la un avertisment scris şi pot ajunge la diminuarea salariului şi chiar încheierea raporturilor de muncă.

Fotografia în care premierul apare alături de mai mulţi miniştri, într-un birou în care se fumează şi se bea whisky şi bere, a făcut deliciul internetului vineri seară, devenind în scurt timp virală.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

În exclusivitate pentru MEDIAFAX, Ludovic Orban a recunoscut că poza a fost făcută de ziua sa, pe 25 mai, când şi-a invitat mai mulţi colegi din Guvern pentru o gustare şi un pahar de alcool.

Cât despre faptul că se fuma în interiorul Guvernului, Ludovic Orban îşi recunoaşte greşeala şi e dispus să achite amenda. „Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multora”, a spus premierul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

URMĂRIRE pe străzile din București: Polițist LOVIT de un șofer oprit în trafic

Publicat

in

De

Un polițist de la Brigada Rutieră a Capitalei a fost lovit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de un șofer care fusese oprit în trafic.

Inițial, conducătorul auto a oprit la semnalele agenților, însă când aceștia i-au cerut actele, șoferul a refuzat, spunând că este „cetățean suveran” și a plecat de pe loc, târând 10 metri unul dintre oamenii legii.

Polițiștii au plecat în urmărirea acestuia, iar în zona Perla din București, conducătorul auto a pierdut controlul mașinii și a intrat cu autoturismul în schela montată la un bloc.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend