Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Declinul unui rocker

Publicat

in

Citu a fost intr-un final mazilit de catre PNL. Epopeea politica a acestui rocker neinteles se apropie de sfarsit. A imprumutat Romania cat pentru doua generatii, a cumparat vaccinuri cat pentru cinci Romanii si a plecat netulburat mai departe in drumul vietii. Romania nu este pregatita pentru acest geniu, s-a luptat cu fortele oculte si a fost invins. Acesta va fi discursul pentru urmatoarea perioada, in timp ce oamenii de rand vor continua sa se lupte pentru ziua de maine.

Cazul Citu este un model pentru generatia de trotinetari politici. Agresivi, tupeisti, fara substanta si plin de lozinci. Nu le pasa de oameni, au doar ambitii personale si se raporteaza la aceasta tara, cum se raporteaza scolarii la ora de latina. Nu ii intereseaza mai nimic si totul este o distractie gata de pus pe Facebook la sfarsitul zilei. Este dureros ca asemenea personaje au ajuns sa conduca destinele oamenilor. Daca Romania va avea probleme majore, este si pentru ca astfel de neterminati s-au aflat la carma ei in aceasta perioada complicata a istoriei.

Trecem printr-o schimbare din temelii a lumii. Cand se va incheia resetarea globala, putine lucruri vor mai fi ca inainte. Deglobalizarea va fi noul cuvant de ordine si fiecare stat va trebui sa se asigure ca poate supravietui economic si social. Numai uitandu-te la fetele acestor trotinetari prin politica, realizezi ca suntem singuri. Cum ar fi putut Citu sa perceapa ceva din tot ceea ce se intampla? A fost o drama pentru viitorul acestei natiuni ca astfel de oameni s-au aflat la butoanele puterii. Este un esec major al institutiilor, si ma opresc aici. Din respect pentru oamenii de buna credinta care le populeaza si care cred in Romania.

Aceasta lectie de prostie nationala o platim si vom continua sa o platim mult timp. Cu bani si cu destine frante ale multor cetateni. Acesti neterminati vor pleca in drumul lor, la fel de linistiti cum au venit, in timp ce noi vom ramane sa decontam mizeria. Vor fi recuperati in diverse sinecuri, pentru ca viitorul lor sa fie asigurat. Dupa ce ai cheltuit miliarde de euro la discretie, nu vei ramane al nimanui pe strazi.

Aceasta generatie este produsul epurarii politice din Romania. S-a eradicat tot si am ramas pe mainile unor copii care beau goji de dimineata pentru ca seara sa puna filmulete cool pe Facebook. Romania, Brazilia sau Italia au fost supuse unui experiment social teribil deghizat dupa valul anticoruptiei. Rezultatele se vad cu ochiul liber si nu are rost acum sa comentez mai mult. Valul anticoruptiei a fost o nascocire pentru ca oamenii sa uite de motivele reale ale declinului economic din Occident. Inegalitatea persistenta in ultimii 30 de ani are cauze mult mai serioase, derivate din neoliberalismul pradator de dupa anii ‘80. Dar pentru ca asa se conduce lumea, este mai bine sa discutam de cativa politicieni, decat sa ne uitam cu atentie la adevaratul tablou.

un comentariu de Dana Budeanu pentru Verdict App

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cinci expoziţii internaţionale de mâncare şi băutură au fost deschise la Inter Expo Center din Sofia

Publicat

in

De

Cinci expoziţii internaţionale de mâncare şi băutură au fost deschise miercuri la Inter Expo Center din Sofia şi se vor desfăşura până în 8 octombrie, au anunţat organizatorii.

Aproape 350 de companii iau parte la evenimente.

„Meatmania” prezintă carne şi produse din carne, aditivi şi ambalaje, maşini şi tehnologii. Este co-organizată de Asociaţia Procesatorilor de Carne din Bulgaria.

În „Lumea laptelui”, expozanţii afiliaţi Asociaţiei Procesatorilor de Lactate din Bulgaria prezintă lapte şi produse lactate, aditivi, ambalaje, echipamente şi maşini de laborator, potrivit Agerpres.

Produsele de panificaţie şi cofetărie, materii prime, ambalaje şi maşini, prezentate de membrii filialei Sindicatului Naţional al Patiserilor şi Cofetarilor, pot fi văzute la „Bulpek”.

În „Salonul vinului”, Camera Naţională a Viei şi Vinului atrage cunoscătorii de vin, băuturi spirtoase şi accesorii.

Alimente şi băuturi, produse organice, aditivi, maşini şi tehnologii pot fi vizionate la expoziţia „Interfood & Drink”.

„Produsele agricole sunt fundamentale pentru bunăstarea unei naţiuni, iar efectele sociale ale locurilor de muncă şi valoarea adăugată pe care o generează sunt extrem de importante pentru fiecare economie naţională”, a declarat ministrul adjunct al Agriculturii, Todor Dzhikov, la deschiderea oficială a expoziţiilor.

„În situaţia şi criza actuală, avem nevoie de producţia agriculturii mai mult decât oricând”, a adăugat el.

Djikov a citit un discurs de bun venit din partea ministrului Agriculturii, Yavor Gechev, care nu a putut participa.

Invitaţii la ceremonia de deschidere au fost ambasadorii SUA, Italiei, Greciei şi Coreei de Sud, preşedintele Consiliului de Administraţie al Sindicatului Naţional al Patiserilor şi Cofetarilor, Mariana Kukusheva, preşedintele Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Procesatorilor de Carne din Bulgaria, Atanas Urdzhanov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Bulgariei, Tsvetan Simeonov, şi preşedintele Asociaţiei Industriale din Bulgaria, Dobri Mitrev.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Alertă! ANPC a retras de pe piață un oțet care, de fapt, este acid acetic

Publicat

in

De

Autoritatea Naţională pentru Protecia Consumatorului anunţă, miercuri seară, că analiza de laborator confirmă că unul dintre oţeturile comercializate pe piaţă, ”Oţet din Vin SEINEANA” este acid acetic. ANPC a oprit de la comercializare produsul de la Lidl, anunță news.ro.

”În urma unor verificări desfăşurate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cu aproximativ 3 luni în urmă, în lanţul de magazine Lidl, acţiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul ”Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs”, a transmis, miercuri seară, ANPC, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, ca urmare a elaborării rapoartelor de încercare.

”Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile şi să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falşii producători şi cei ce se dovedeşte a avea intenţii rele trebuie eliminaţi de pe piaţă, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toţi furnizorii trebuie auditati şi suntem la dispoziţia celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Instituţia precizează că, în urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat şi vândut consumatorilor ca provenind din vin, nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă.

”Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare a fost transformată în cea de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului ” Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanţului Lidl, de pe teritoriul ţării”, a mai transmis ANPC.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend