Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Declic s-a MOBILIZAT RAPID- Aproape 40.000 de euro vor fi DONAȚI pentru echipamente și aparatură medicală

Avatar

Publicat

in

Încep gesturile de solidaritate, după ce medicii au avertizat că România nu dispuse de suficientă aparatură pentru ventilație în cazul celor care au deja probleme pulmonare și care riscă să ia COVID – 19 și să aibă complicații. Comunitatea Declic contribuie cu 38.175 de euro (184.729 lei) pentru cumpărarea de echipamente de protecție pentru personalul medical, aparate de ventilație și măști de oxigen. Acești bani au fost strânși din donațiile a 2.440 de membri Declic, până luni dimineață, se arată într-un comunicat.

Citește și: FOTO Diagnosticată cu coronavirus, fiica primarului Devei și-a făcut SELFIE din izoletă

Suma adunată din donațiile care vor fi deschise pe tot parcursul perioadei de criză, va fi transferată către asociația Dăruiește Viață care va gestiona achizițiile ce vor fi ulterior donate spitalelor de boli infecțioase și spitalelor de urgență din țară.

„Comunitatea Declic se alătură apelului la responsabilitate și solidaritate lansat de asociația Dăruiește Viață pentru lupta cu COVID-19”, se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

„Suntem într-o situație critică și avem nevoie de solidaritate mai mult ca oricând. De aceea, am făcut acest apel la donații și peste 2.400 de membri au contribuit, în doar 4 zile de când am început campania.

De altfel, așa funcționează Comunitatea Declic, prin mobilizarea celor peste 600 de mii de membri. Am dovedit încă o dată că uniți putem acționa pentru binele societății. De data aceasta, alăturându-ne asociației Dăruiește Viață care cumpără echipamente și aparatură pentru a fi donate spitalelor”, a declarat Tudor Brădățan, director executiv Declic.

”Suntem în punctul în care deja nu mai discutăm despre dacă, ci despre când vom ajunge într-o situație similară celei din Italia. Personalul medical din prima linie este la mare risc – va intra intra în contact permanent cu virusul. Fără măsurile adecvate de protecție, acești oameni vor contacta și ei COVID-19 și nu vor mai putea salva vieți. Este atât de simplu”, spune Oana Gheorghiu, fondator Dăruiește Viață.

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. În prezent, 619.130 de membri activi militează pentru o societate mai dreaptă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Poliţiştii din Bistrița-Năsăud au întocmit două dosare penale şi au dat amenzi de peste 11.000 lei, în urma unei acţiuni pe linie silvică

Avatar

Publicat

in

De

Poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru tăiere ilegală de arbori şi au aplicat amenzi în valoare de peste 11.000 de lei, în urma unei acţiuni pe linie silvică organizate la începutul acestei săptămâni, potrivit buletinului de presă remis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Acţiunea a fost sprijinită de specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu s-a dezlănțuit la adresa lui Radu Tudor: ‘Oligofrenul emitent’

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate două infracţiuni de tăiere fără drept de arbori şi patru contravenţii, a fost retras un certificat de înmatriculare şi a fost confiscată cantitatea de 18,71 metri cubi de lemn, în valoare de peste 7.000 de lei.

Poliţiştii au aplicat trei amenzi, în valoare de 10.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010, şi o amendă în valoare de 1.450 de lei, în baza OUG 195/2002.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Autoritatea Electorală Permanentă a finalizat controlul, ce sume primesc partidele politice!

Avatar

Publicat

in

De

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a fost finalizat controlul privind legalitatea veniturilor și  cheltuielilor electorale efectuate cu ocazia alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, la competitorii electorali care au obținut minimum 3%, din voturile valabil exprimate la nivel național, pentru fiecare dintre cele două Camere ale Parlamentului, respectiv care au obținut minimum 3% din voturile valabil exprimate la nivelul circumscripției electorale în care au candidat.

Ca urmare a finalizării verificărilor, vă comunicăm situația sumelor solicitate prin cererile de rambursare și propuse a fi rambursate, pentru fiecare competitor electoral. Cifrele se gasesc aici.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend