Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Declarațiile viceprimarului Cornel Ionică despre perchezițiile DNA de astăzi

Publicat

in

În această după-amiază, la Primăria Pitești a avut loc o ședință de Consiliu Local, în lipsa primarului Tudor Pendiuc, aflat la audieri la DNA București în dosarul legat de asocierea Publitrans cu firmele CNCD și Girexim. Ședința de Consiliu Local a fost condusă de viceprimarul Cornel Ionică, iar la final acesta a făcut declarații cu privire la perchezițiile DNA de astăzi de la Primăria Pitești.

Laptopul vicelui a fost ridicat de anchetatori

”Procurorii de la DNA Bucureşti au verificat biroul domnului primar şi biroul meu. Au cerut documente suplimentare cu privire la o anumită speţă, pe care dumneavoastră o cunoaşteţi, la biourile şi compartimentele care lucrează în această direcţie. Eu nici măcar nu am fost audiat, doar a fost verificat biroul meu şi mi-a fost luat laptopul pentru verificări. Din punctul nostru de vedere şi ținând cont de faptul că este vorba despre o presupusă faptă care s-a petrecut în urmă cu şapte ani, în primăvara lui 2007, şi asupra căreia s-au făcut nenumărate cercetări şi investigaţii și în legătură cu care ni s-au cerut documente de-a lungul timpului, nenumărate documente, tocmai de aceea nu credem că sunt probleme deosebite sau nu credem că sunt probleme. Eu am pus la dispoziţie toate documentele pe care le am. Nu mi-au invocat nicio vină, dar au făcut această verificare şi, din punctul meu de vedere, lucrurile s-au încheiat pentru că s-a încheiat verificarea pentru care au venit în Piteşti. A fost verificat şi cabinetul domnului primar, a fost şi o percheziţie domiciliară şi dumnealui a fost invitat pentru cercetări la Bucureşti”, a spus Cornel Ionică. Vicele Piteștiului a susținut că nu are nicio legătură cu faptele cercetate de procurori. ”Eu cu această speţă nu am nicio legătură. În perioada 2004-2008 nu am fost nici măcar consilier local ca să vorbesc. Am fost numai viceprimar şi atunci viceprimarii nu puteau să fie şi consilieri. Am revenit în 2008 ca şi consilier. Eu nu am făcut parte din nicio comisie care priveşte atribuirea acestui contract, dar până acum nu au fost constatate ilegalităţi … Eu am o singură observaţie: nu comentez acţiunile instituţiilor specializate, ale celor de la DNA, cei care au scopul de a descoperi adevărul, numai că un singur lucru mi s-a părut… şi am şi întrebat de ce nu aţi venit cu acest control în urmă cu o lună, cu două sau cu trei. În şapte ani şi jumătate s-a tot discutat şi s-au adus documente solicitate de cei de acolo. Nu mi-a răspuns nimeni pentru că oamenii şi-au făcut datoria, nu aveau ce să îmi răspundă. Nu pot să spun ce cred, mai mult este o întrebare pe care mi-o pun mie. Numai că având în vedere faptul că este vorba despre o presupusă vinovăţie pe o speţă de şapte ani şi jumătate puteau să vină până acum să facă aceste verificări, nu ştiu ce să zic…”

Pendiuc, susținut… moral

De asemnea, viceprimarul Cornel Ionică s-a declarat convins de nevinovăția edilului-șef al Piteștiului. ”Îl susţinem moral pe domnul Pendiuc, este primar, este omul de care ne leagă foarte multe, omul de care oraşul este legat, dar nu vom ieşi să manifestăm sau să ne opunem deciziilor care se impun în situaţia aceasta. Eu cred în această nevinovăţie din toate punctele de vedere. Sper să nu fie cazul ca atribuţiile domnului primar să îi fie atribuite altcuiva…”, a adăugat Ionică.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vești bune! Se modifică legea pensiilor: De ce beneficii vor avea parte cei care lucrează până la această vârstă

Publicat

in

De

Vești bune pentru mii de români! Conform unui proiect de ordonanță aflat pe masa la Consiliul Economic și Social (CES) pentru avizare, toți cei care au făcut stagiul minim de cotizare și care lucrează și după împlinirea vârstei standard de pensionare vor primi anumite stimulente din partea statului.

Mai exact, conform documentului, punctajul lunar realizat în perioada de după împlinirea condițiilor de pensionare se va majora cu 50%, ceea ce înseamnă că vor beneficia de pensii mai mari când vor decide să se pensioneze.

“Pentru asiguraţii care au realizat stagiul minim de cotizare şi care contribuie la sistemul public de pensii după împlinirea vârstei standard de pensionare (…), punctajul lunar realizat în perioada respectivă se majorează cu 50%”, apare, mai exact, în proiectul de OUG de la CES.

Așadar, prin această propunere se urmărește motivarea persoanelor care au  împlinit vârsta standard de pensionare să își prelungească viața activă și să aibă perioade mai lungi de contribuție, ceea ce se va reflecta, în mod direct, în valoarea pensiei.

Și în prezent, cei care decid să lucreze după împlinirea vârstei standard de pensionare beneficiază de majorarea punctajului lunar realizat în perioada respectivă, doar că valoarea majorării este de doar 0,5%.

Potrivit Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, vârsta standard de pensionare este diferită pentru femei și bărbați. În cazul bărbaților, lucrurile sunt simple: vârsta standard de pensionare este de 65 de ani.

Pe de altă parte, în cazul femeilor, vârsta standard de pensionare este de 63 de ani, însă va fi atinsă treptat, prin eșalonare, până în 2030. Astfel, în acest an de exemplu, femeile nu vor trebui să aștepte să ajungă la la 63 de ani pentru a se pensiona, ci vor putea să o facă la 61 de ani trecuți. De exemplu, din noiembrie 2021, femeile se vor putea pensiona la 61 de ani și opt luni.

Același proiect de OUG urmează să prelungească perioada până la care angajatorii trebuie să aducă locurile de muncă în condiții deosebite la condiții normale, respectiv până la data de 1 septembrie 2023. Termenul actual este data de 1 septembrie 2021.

Atenție! Prevederile proiectului de OUG nu se aplică momentan. Acesta trebuie să fie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare, informează avocatnet.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Se complică situația pentru cadrele medicale! Ioana Mihăilă: ‘Președintele Colegiului Medicilor susține testarea periodică a medicilor nevaccinați’

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că președintele Colegiului Medicilor este de acord situația ca medicii nevaccinați împotriva coronavirusului să fie obligați să se testeze din fonduri proprii.

„Preşedintele Colegiului Medicilor susţine această măsură şi chiar l-am rugat să facă un chestionar printre membrii Colegiului Medicilor ca să vedem şi părerea lor. În paralel, am început o documentare a situaţiei vaccinărilor în rândul personalului medico-sanitar în unităţile spitaliceşti”, a spus ministrul.

Astfel, din datele parţiale reiese că, cel puţin în Bucureşti, peste 80-85% din medici sunt vaccinaţi, a arătat Mihăilă.

„Din personalul medico-sanitar, dacă luăm la nivel global, undeva la 58%, din datele parţiale pe care le avem până acum, sunt vaccinaţi”, a afirmat demnitarul, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend