Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Decizie SURPRIZĂ a prinţului Harry, legată de căsnicia cu Meghan Markle

Avatar

Publicat

in

Prinţul Harry al Marii Britanii şi logodnica sa, Meghan Markle, care se vor căsători pe 19 mai, nu vor încheia un contract prenupţial, deoarece viitorul mire este convins că povestea lor de dragoste va dura toată viaţa.

Fiul regretatei prinţese Diana, decedată în 1997, şi al prinţului Charles, moştenitorul Coroanei britanice, prinţul Harry are o avere de aproximativ 35 de milioane de euro.

La rândul său, fosta actriţă americană Meghan Markle are o avere de circa 4,5 milioane de euro.

“Harry nu şi-a pus niciodată problema dacă să semneze sau nu un contract prenupţial”, a declarat o sursă pentru publicaţia britanică Daily Mail. “Este convins că această căsnicie va dura toată viaţa, deci nu are nevoie să semneze”, a mai spus sursa.

De altfel, nici fratele mai mare al prinţului Harry, prinţul William, nu a încheiat un astfel de contract înainte de căsătoria cu Kate Middleton, în aprilie 2011.

Săptămâna trecută, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi-a dat consimţământul formal pentru căsătoria prinţului Harry. “Îmi dau consimţământul pentru (încheierea) unui contract de căsătorie între nepotul meu iubit Harry Charles Albert David de Wales şi Rachel Meghan Markle”, a scris regina într-o scrisoare transmisă pe 14 martie Consiliului său privat.

Potrivit legii britanice, persoanele care figurează între primii şase moştenitori în ordinea de succesiune la tron trebuie să obţină consimţământul formal al reginei înainte de căsătorie. În prezent, prinţul Harry este al cincilea în ordinea de succesiune, după tatăl său, prinţul Charles, fratele său, prinţul William, şi copiii pe care acesta îi are cu ducesa Catherine, prinţul George, respectiv prinţesa Charlotte. După ce se va naşte cel de-al treilea copil al prinţului William, în aprilie, prinţul Harry va ocupa locul al şaselea în ordinea de succesiune.

Prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, care au o relaţie din iulie 2016 şi s-au logodit în noiembrie 2017, stau într-o casă de pe domeniul Kensington, unde locuiesc şi prinţul William, soţia acestuia şi cei doi copii ai lor.

În urmă cu două săptămâni, Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani, a fost botezată în Biserica anglicană, într-o ceremonie secretă, la care au asistat logodnicul ei şi câţiva membri ai familiei acestuia. Convertirea la acest rit era necesară înainte de căsătoria cu prinţul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a. Regina este, printre altele, şi şef al Bisericii anglicane.

Markle, care era protestantă, a primit confirmarea imediat după botez.

Căsătoria prinţului Harry, în vârstă de 33 de ani, se anunţă a fi cel mai urmărit eveniment de gen al anului în Marea Britanie.

Ceremonia va avea loc pe 19 mai, de la ora 12.00, la capela Saint George de la castelul Windsor, şi va fi oficiată de David Conner, decan de Windsor, şi de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

O recepţie va avea loc apoi la St. George’s Hall, uriaşa sală de banchete a castelului, la eveniment participând mirii şi nuntaşii. În seara aceleiaşi zile, prinţul de Wales, Charles, tatăl lui Harry, va oferi o recepţie privată pentru miri, familie şi prieteni apropiaţi.

Actriţa americană vrea să obţină cetăţenia britanică, un proces care ar putea dura mai mulţi ani, şi a decis să renunţe la cariera sa artistică şi la angajamentele pe care le desfăşura pentru ONU, în vederea apărării drepturilor femeilor, pentru a se consacra activităţilor caritabile ale familiei regale.

Meghan Markle va deveni, printre altele, patroana Royal Foundation, alături de prinţul Harry şi de fratele acestuia mai mare, prinţul William, şi de soţia acestuia, ducesa Catherine.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Medicul Valeriu Gheorghiță: ‘Ne dorim să evităm aglomerările la centrele de vaccinare. Vor fi listate categoriile de persoane care desfășoară diverse activități’

Avatar

Publicat

in

De

„Dacă până acum am asistat aproape neputincioşi la evoluţia acestei pandemii, acum se pare că, prin apariţia acestor vaccinuri, putem să recăpătăm controlul asupra vieţilor noastre. Foarte probabil, până la finele anului cel puţin un vaccin va îndeplini criteriile de siguranţă, de siguranţă şi eficacitate.

Cererea depăşeşte, în prezent, cu mult, capaciatea de producţie. În momentul în care se va scala această capacitate de producţie, disponibilitatea acestor vaccinuri va creşte şi vom putea atinge imunizarea tuturor categoriilor de populaţie (…) Există Registrul Naţional electronic al Vaccinărilor, în care va fi introdusă fiecare persoană vaccinată.

Valeriu Gheorghiță: Cei vaccinaţi vor face obiectul unei supravegheri de lungă durată

Pentru evaluarea eficienţei vaccinului, se va face o supraveghere de lungă durată. Când o persoană va fi diagnosticată cu COVID-19, prima întrebare va fi dacă a fost sau nu vaccinată (…) Date din studiile clinice de fază 3 arată o eficacitate de 90-95 la sută, ceea ce înseamnă că 9 din 10 persoane, cel puţin, sunt protejate faţă de îmbolnăvirea cu COVID-19″, a menţionat medicul.

(Întrebat ce se va întâmpla dacă va încerca cineva „să se bage în faţă” la vaccinare)

Noi creăm mecanismele care să facă aproape imposibil acest lucru. În vederea vaccinării, fiecare persoană va fi programată pe o platformă unică, accesibilă tuturor. Ne dorim această transparenţă în care, în funcţie de etapa de vaccinare în care ne aflăm, vor fi listate categoriile de persoane care desfăşoară diverse activităţi: sistemul medical, sistemul de asistenţă socială, persoane vulnerabile,  angajaţi în servicii esenţiale etc.

Sistemul de programare este esenţial. Vaccinul vine în flacoane multi-doză şi este important să avem o trasabilitate (posibilitatea de urmărire şi cercetare a istoricului, n.r.) a fiecărei persoane care vine la un centru de vaccinare, pentru a reduce la minim posibilitatea de irosire a dozelor prin flacoane care ar putea rămâne neutilizate. Pe de altă parte, ne dorim să evităm aglomerările la centrele de vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiță, conform Antena3.ro.

Citește și:

Ce taxă îi așteaptă pe români odată cu venirea noului an. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Atenție! S-a schimbat legea! Poliția nu mai are dreptul să te amendeze dacă nu ai buletinul la tine!

Marea păcăleală a USR-PLUS! Adevărul despre ‘Fără penali în funcții publice’ – Opinie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Prof. Dr. Irinel Popescu: ‘La pacienții cu COVID care au suferit intervenții chirurgicale mortalitatea este mai mare’

Avatar

Publicat

in

De

Profesorul doctor Irinel Popescu, Șeful Clinicii de Chirurgie și Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, a precizat că ”La pacienții cu COVID care au suferit intervenții chirurgicale mortalitatea este mai mare. Operații de transplant se fac în continuare, pentru că nu pot fi amânate”.

Frica este un sentiment pe care nu ne permitem să îl avem, mărturiseşte medicul Irinel Popescu privitor la riscurile infectării cu noul coronavirus la consultarea sau operarea unui pacient bolnav de COVID. Chiar dacă a avut pacienţi pozitivi pe care testele îi dădeau ca negativ la COVID, medicul a reuşit să meargă înainte cu curaj.

Volumul operator s-a redus cu 60-70%

Eminentul chirurg spune că deşi medicii fac eforturi supraomeneşti, mortalitatea refuză să scadă.

„S-a spus foarte des în această perioadă că o parte dintre pacienţi au avut în mod cert de suferit de pe urma reducerii activităţii medicale. Operaţiile, cele care nu pot fi evitate, se fac. Urgenţele nu sunt nici refuzate şi nici neglijate, dar volumul operator s-a redus cu 60-70% comparativ cu perioada de dinainte de pandemie.”

La pacienţii cu COVID care au suferit intervenţii chirurgicale mortalitatea este mai mare. Operaţii de transplant se fac în continuare, pentru că nu pot fi amânate, dar numărul donatorilor a scăzut odată cu scăderea activităţii din spitalele în care se fac donaţii de organe.

Cel mai bun model a fost cel suedez

Profesorul Irinel Popescu spune că, din punctul său de vedere, modelul suedezilor a fost unul eficient, dar poate fi aplicabil numai în condiţiile unei discipline impecabile a populaţiei.

Până la urmă, pe termen lung, ajungem la aceeaşi situaţie cu pandemia, pentru că nu putem să stăm la infinit izolaţi. Mai bine înfruntăm maladia, păstrând o disciplină cât mai mare – este de părere eminentul chirurg, conform Antena3.ro.

Citește și:

Atenție! S-a schimbat legea! Poliția nu mai are dreptul să te amendeze dacă nu ai buletinul la tine!

Marea păcăleală a USR-PLUS! Adevărul despre ‘Fără penali în funcții publice’ – Opinie

Mare atenție! Începând de astăzi intră în vigoare o nouă lege pentru toți românii. Se vor aplica sancțiuni pentru cine nu respectă prevederile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend