Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Decizie în cazul bărbatului care a tâlhărit o farmacistă din Timișoara: Ce au hotărât judecătorii

Publicat

in

Bărbatul care a ameninţat o farmacistă din Timişoara, săptămâna trecută, pentru a-i da un medicament cu efecte halucinogene, care se eliberează doar pe bază de reţetă, a primit, luni seara, mandat de arestare pentru 30 de zile, pentru tâlhărie, potrivit Poliţiei Timiş, potrivit Agerpres.

În imaginile surprinse pe camera de supraveghere din interiorul farmaciei se vede cum bărbatul de 31 de ani a intrat în farmacie, după ieşirea unei alte persoane şi a intrat direct după pult, cerând medicamentul. Întrucât nu l-a primit, a scotocit el însuşi, a răsturnat mai multe cutii cu medicamente de pe rafturi, a luat câteva cutii, apoi a căutat în sertarul casei de bani, de unde a sustras o sumă şi a plecat.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

În noaptea de duminică spre luni, el li s-a predat poliţiştilor.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Aurora Voicilă, a declarat că bărbatul a apelat Serviciul de urgenţă 112 şi a fost identificat în zona imobilului unde locuieşte.

Bărbatul este din Timişoara şi nu are cazier.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ungaria înăsprește condițiile la granițe: cum vor putea intra cetățenii români în țara vecină

Publicat

in

De

Ministerul de Externe anunță faptul că Ungaria a decis ca începând de miercuri, 15 iulie, să se modifice regulile de acces la granițe. România a fost încadrată pe lista țărilor cu restricții ”Cod galben”, ceea ce înseamnă că vor fi testați la intrarea în Ungaria și în cazul în care sunt pozitivi nu vor putea intra. De asemenea, dacă nu prezintă simptome vor intra în carantină pentru 14 zile.

Citește și: Raluca Turcan scapă porumbelul: prioritatea noastră este organizarea alegerilor

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de astăzi autoritățile ungare au anunţat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00.

Condițiile de intrare vizează clasificarea statelor de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Ungaria pe trei categorii: zona verde – fără restricții, zona galbenă – cu restricții şi zona roșie – nu este permisă intrarea.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile ungare, România a fost inclusă pe lista statelor galbene. În consecință, cetățenilor care intră în Ungaria din România le sunt aplicabile următoarele dispoziții:

– la intrarea în Ungaria vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria;

– în situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (instituţionalizată sau prin izolare la domiciliu), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare.

Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Totodată, MAE precizează că autoritățile ungare pot permite accesul, pentru o perioadă de maximum 24 ore, pentru cetățenii anumitor state vecine cu Ungaria, pe o rază de maximum 30 de kilometri de la frontieră.

Lucrătorii sezonieri din România pot, de asemenea, intra pe teritoriul Ungariei, cu condiția ca angajatorul ungar să transmită poliției ungare un formular electronic cu datele de identificare ale acestora. Punctele de trecere a frontierei în acest scop vor fi stabilite de conducerea poliției ungare.

Cu privire la tranzit, autoritățile ungare au precizat că acesta este permis, în următoarele condiții:

• durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;

• persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19, pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație, eventual de tranzit.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta: 0036 13 847 689, al Consulatului General al României la Szeged: 0036 62 424 431 sau al Consulatului General al României la Gyula: 0036 66 464 579, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0036 30 535 69 12 sau ale oficiilor consulare: 0036 30 6777 980 – Consulatul General al României la Szeged și 0036 30 6357181 – Consulatul General al României la Gyula.”, arată Ministerul de Externe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Veşti bune de la clubul Parma – Anunţă că toate testele pentru coronavirus sunt negative, inclusiv cel al angajatului găsit infectat

Publicat

in

De

Toată echipa a fost testată duminică dimineaţa. A fost testat şi angajatul găsit infectat zilele trecute şi care se află în carantină, iar toate rezultatele au fost negative.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Football Italia notează că faptul că angajatul testat pozitiv recent acum are rezultat negativ arată că probabil persoana respectivă, asimptomatică, a avut o infecţie minoră.

Parma întâlneşte astăzi, pe teren propriu, de la ora 20.30, echipa Bologna, etapa a XXXII-a a campionatului Italiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend