Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Decizie fără precedent: De teama Rusiei, Marele Premiu de MotoGP al Finlandei a fost anulat

Publicat

in

Marele Premiu de MotoGP al Finlandei, programat iniţial ca a XII-a etapă a sezonului, la 10 iulie 2022, a fost anulat. Anunţul a fost făcut, miercuri, de Federaţia Internaţională de Motociclism (FIM) şi de Dorna, promotorul MotoGP, informează AFP.

Motivul anulării ar fi legat de lucrările de omologare a circuitului şi de situaţia geopolitică, scrie news.ro.

„Lucrările de omologare în curs de desfăşurare pe circuit şi situaţia geopolitică” din regiunea situată la aproximativ o sută de kilometri de graniţa cu Rusia, au dus la anularea acestei curse, care urma să aibă loc la Kausala (sud-est), justifică într-un comunicat de presă FIM, Dorna şi IRTA (International Road-Racing Teams Association, care reuneşte echipele prezente la cel mai înalt nivel).

Finlanda şi vecina sa, Suedia, au cerut oficial aderarea la NATO (Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord) din cauza ofensivei ruse împotriva Ucrainei, o alegere aspru criticată de Moscova.

Kymiring (numit după râul Kymi care îl mărgineşte), un circuit finlandez nou, situat la o sută de kilometri nord-est de capitala Helsinki şi la tot atâţia de graniţa cu Rusia, urma să găzduiască primul GP de motociclism viteză pe pământ finlandez din ultimii 40 de ani.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Prințul Charles a primit milioane de euro cu valiza de la „omul care a cumpărat Londra” – presa britanică

Publicat

in

De

Prințul Charles a acceptat valize care conțineau milioane de euro în numerar în timpul unor întâlniri cu un politician de rang înalt din Qatar, potrivit Sunday Times și Guardian.

Printul CharlesFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prințul de Wales ar fi primit un total de 3 milioane de euro în timpul întâlnirilor cu șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani, fostul prim-ministru al Qatarului.

Banii i-au fost înmânați moștenitorului tronului britanic într-o valiză într-o ocazie, într-un geamantan într-o altă ocazie, precum și în saci de transport Fortnum & Mason, magazinul de lux care deține un mandat regal pentru a aproviziona casa prințului cu alimente.

Transferurile ar fi avut loc în timpul unor întâlniri între cei doi bărbați, inclusiv o întâlnire privată, între patru ochi, la Clarence House în 2015. Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că banii dați în timpul întâlnirii din 2015 au fost „transferați imediat la una dintre organizațiile caritabile ale prințului, care a efectuat convențiile corespunzătoare și ne-a asigurat că au fost urmate toate procedurile corecte”.

Valiza în care se aflau banii a fost preluată de doi dintre consilierii lui Charles, care au numărat manual banii. Asistenții palatului ar fi cerut Coutts, banca privată care acționează pentru familia regală, să colecteze banii.

Fiecare plată a fost depusă în conturile fondului caritabil al Prințului de Wales. Nu există nicio sugestie că plățile au fost ilegale, a relatat Sunday Times.

Șeicul, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a fost supranumit „omul care a cumpărat Londra”, după ce și-a folosit averea, precum și influența sa asupra fondului Qatari Wealth, pentru a face investiții uriașe în Londra, inclusiv în Shard, Harrods și InterContinental London Park Lane. El este proprietarul unuia dintre cele mai bogate cluburi de fotbal din lume, Paris Saint-Germain.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

DB Schenker în România: connect 4.0, platforma proprie de ofertare în timp real, ne oferă avantaje competitive unice pe piața românească

Publicat

in

De

​DB Schenker, lider în furnizarea serviciilor de logistică și transport, a dezvoltat propria platformă digitală de ofertare, rezervare și monitorizare în timp real a transporturilor de marfă: connect 4.0. Din toamna anului precedent, și clienții din România pot accesa serviciile pe care platforma le pune la dispoziție pentru transporturile rutiere în regim de grupaj și aeriene – connect 4 land, respectiv connect 4 air.

DB Schenker în RomâniaFoto: DB Schenker

Citește mai mult și comentează pe Startupcafe.ro

Articol susținut de DB Schenker

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend