Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Decizia luată de Andriy Shevchenko la doar o zi după ce a fost numit în funcția de vicepreședinte al Comitetului Olimpic Ucrainean

Publicat

in

​Fostul mare fotbalist Andriy Shevchenko a demisionat, vineri, din funcţia de vicepreşedinte al Comitetului Olimpic Ucrainean, pe care o ocupa de doar o zi.

Andriy ShevchenkoFoto: JP Pariente / Sipa Press / Profimedia Images

Andriy Shevchenko a demisionat de la conducerea Comitetului Olimpic Ucrainean

Potrivit L’Equipe, Shevchenko a renunţat din cauza unui dezacord cu anumiţi noi membri ai Consiliului de Administraţie, consideraţi pro-ruşi.

„În perioada cea mai dificilă din istoria ţării mele, sunt mândru că sunt alături de Ucraina şi să ajut în orice mod posibil pentru binele victoriei noastre. Consider că se depune o muncă onorabilă în Comitetul Olimpic, înţeleg importanţa dezvoltării.

În acelaşi timp, nu pot rămâne în comitet în această formulă. Plătim un preţ infinit de mare pentru libertatea noastră, cu viețile celor mai buni ucraineni. Trebuie să fim demni de ei” – Andriy Shevchenko pe Facebook.

La câteva ore după Andriy Shevchenko, au demisionat şi Nestor Shufrych, politician, şi Hryhoriy Surkis, fost președinte al Federației de Fotbal din Ucraina.

Potrivit insidethegames.biz, Shufrych este membru al unui partid pro-rus şi în 4 martie a fost arestat pentru că le-ar fi oferit forţelor armate ruse informaţii pentru localizarea soldaţilor ucraineni şi alte detalii despre armata Ucrainei.

Surkis a fugit din Ucraina în primele zile de război. El a avut de asemenea legături cu un partid pro-rus, scrie News.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Lui Rishi Sunak îi ‘priește’ Brexitul: Reprezintă o oportunitate uriașă pentru creșterea Marii Britanii

Publicat

in

Brexitul reprezintă o oportunitate uriaşă pentru creşterea Marii Britanii, a transmis luni seară premierul britanic, Rishi Sunak, la trei ani de la ieşirea din Uniunea Europeană.

Din 31 ianuarie 2020, „am făcut progrese extraordinare valorificând libertăţile oferite de Brexit pentru a aborda provocările generaţionale. Fie că este vorba de cea mai rapidă desfăşurare a vaccinurilor din Europa, de încheierea unor acorduri comerciale cu peste 70 de ţări sau de recâştigarea controlul graniţelor noastre”, a spus el într-un comunicat de presă.

„În primele 100 de zile ale mele ca prim-ministru, acest elan nu a încetinit”, a adăugat Rishi Sunak.”Sunt hotărât să acţionez astfel încât beneficiile Brexit-ului să continue să împuternicească oamenii şi companiile din întreaga ţară.”

Comunicatul de presă al Downing Street subliniază în special „oportunitatea imensă” a ieşirii Regatului Unit din UE în special „pentru creşterea economiei britanice”. Premierul Sunak a menţionat crearea de porturi libere, zone considerate în afara teritoriului vamal al ţării şi beneficiind aşadar de o impozitare avantajoasă, precum şi perspectivele deschise, potrivit acestuia, de dereglementarea post-Brexit.

Conform organismului de prognoză a bugetului public OBR, ieşirea din UE va reduce totuşi economia Marii Britanii cu aproximativ 4% pe termen lung, în pofida acordului de liber schimb semnat cu Bruxelles-ul. În plus, Regatul Unit este singura ţară din G7 care nu a revenit încă la nivelul PIB-ului de dinaintea pandemiei de COVID-19.

Sprijinul populaţiei britanice pentru Brexit nu a fost niciodată mai slab. Potrivit unui sondaj YouGov publicat în noiembrie, mai puţin de o treime dintre britanici consideră că părăsirea UE a fost o decizie bună, iar unul din cinci susţinători ai Brexitului s-a răzgândit.

Ajuns în fruntea guvernului britanic la sfârşitul lunii octombrie, Rishi Sunak a reinstaurat o anumită stabilitate după mandatul meteoric al lui Liz Truss, dar se confruntă cu numeroase tulburări sociale cauzate de creşterea preţurilor şi a inflaţiei, care depăşeşte 10%, transmite AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Programe scurte de educație pentru profesioniști, manageri și lideri la școala de afaceri a Academiei de Studii Economice din București

Publicat

in

Academia de Studii Economice din București (ASE) împreună cu Universitatea de Economie din Bratislava (EUBA) și Universitatea de Economie din Varna (UEV) deschid preînscrierea pentru primul Certificat de Executive Education Business Development & Leadership într-un context internațional, destinat profesioniștilor, managerilor și liderilor interesați să își dezvolte perspectiva competențele și de asemenea rețeaua de contacte din regiune.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend