Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

De ziua ei Maia Sandu nu a primit doar arestarea lui Dodon, ci și un sondaj

Publicat

in

Personalitatea politică din Moldova care se bucură de cea mai mare încredere în rândurile cetățenilor rămâne a fi președinta Maia Sandu. Cel puțin așa arată datele sondajului realizat de compania românească CBS-Axa, la comanda IDIS Viitorul.

Aceasta este urmată de Igor Dodon, potrivit răspunsurilor la întrebarea deschisă sau de Ion Ceban dacă ne orientăm după cum au răspuns respondenții la întrebarea închisă, transmite Unimedia.

Rugați să numească personalitatea politică/politicianul din Republica Moldova în care aveți cea mai mare încredere, moldovenii au răspuns în felul următor:

La întrebarea închisă, câtă încredere aveți în următoarele personalități politice, cu cele mai mult punctaj pentru „foarte multă încredere și oarecare încredere” s-a ales Maia Sandu, urmată de Ion Ceban cu 38,1%. Pe locul trei s-a clasat Igor Dodon cu 36,5%.

Datele aceluiași studiu arată că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar acumula 37,6% din sufragiile moldovenilor, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Republicii Moldova.

Actualul partid de guvernământ s-ar clasa pe locul al doilea, cu 36,8%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion total de 1165 de persoane, în perioada 5-14 mai 2022.

Marja de eroare este de sub trei la sută.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Zelenski: ”Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor”

Publicat

in

De

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nicio rachetă şi nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi / Zuma Press / Profimedia

„45 de rachete a lansat Rusia împotriva noastră. Este a cincea lună a unui război la scară largă. Ocupanţii urmau să captureze cea mai mare parte a ţării noastre în a cincea zi, dar trebuie să organizeze un astfel de spectacol de rachete în luna a cincea, care nu schimbă nimic strategic pentru Rusia. Aceasta este o astfel de fază a războiului – dificilă din punct de vedere moral, dificilă din punct de vedere emoţional. Când ştim că inamicul nu va reuşi, când înţelegem că ne vom putea apăra în continuare statul, dar nu simţim limitele de timp ale acestui lucru”, a declarat Zelenski citat de News.ro.

”Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor. Şi fiecare dintre rachetele lor este un argument în negocierile noastre cu partenerii. Voi lua parte luni la Summitul G7. Summitul NATO va avea loc săptămâna viitoare. 45 de rachete într-o jumătate de zi şi chiar în ajunul unor astfel de întâlniri. Toate clare. O altă confirmare a poziţiei noastre. Acest lucru confirmă faptul că pachetele de sancţiuni împotriva Rusiei nu sunt suficiente, că Ucraina are nevoie de mai multă asistenţă armată şi că sistemele de apărare aeriană – sistemele moderne pe care le au partenerii noştri – nu ar trebui să fie în zonele de antrenament sau depozite, ci în Ucraina, unde este necesar acum”, a mai spus Zelenski.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

LIVE Război în Ucraina, ziua 123: Explozii în centrul capitalei Kiev / Biden a sosit în Germania / Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonetk este complet ocupat

Publicat

in

De

​Trei explozii au fost auzite duminică dimineața în centrul capitalei Kiev. Rușii au ocupat total orașul strategic Severodonețk din prima linie din estul Ucrainei, după săptămâni de lupte și bombardamente. Rusia va livra Belarusului, „în următoarele luni”, rachete capabile să transporte focoase nucleare, a anunţat Vladimir Putin. Liderii G7 se reunesc în Bavaria, președintele american Joe Biden sosind sâmbătă seara în Germania.

Bloc de locuinte din Kiev bombardat de rusiFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai importante informații de duminică, ziua 123 a războiului din Ucraina, LIVETEXT

07:00 Trei explozii au fost auzite, duminică dimineața, la Kiev, relatează Kyiv Independent. Fumul a fost văzut ridicându-se pentru scurt timp în două locații din centrul Kievului. Alerta de raid aerian a început să sune în capitală la ora locală 5:47 a.m. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a confirmat exploziile din cartierul central Șevcenko.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend